Last news in Fakti

30 Януари, 2012 13:52 1 274 0

Пералня избухна пред очите на работници

  • перална машина

Перална машина избухна пред погледите на работниците във фирма за пране на хотелско бельо в с. Баня. Като по чудо инцидентът се разминава без жертви, съобщава bTV. Нанесени са значителни материални щети.

Всеки ден през тези перални минава бельото на почти всички хотели от Разлог и Банско. Чаршафите се перат, сушат и гладят. Снощи по време на центрофугирането една от машините дефектира.

„В процеса на работа скъсва болтове. Работничката отива да зареди машината, в този момент изхвърча двигателят със страшна сила“, обясни инж. Иван Йорданов, управител на фирмата.

За късмет жената, която е била на смяна, се е намирала в другата част на помещението. Реагирала е адекватно.

„Работничката, която е от една година, но е много спокойна, веднага отива дърпа шалтера, както сме правили при инструктаж. Така е спасила хората от токов удар“", обясни инж. Иван Йорданов.

В следствие на удара центрофугата, която прави по 3 000 оборота в минута, буквално се разбива на парчета. Изпочупени са прозорците, засегнати са стените на помещението, както и машините, намиращи се в съседство.

Въпреки че всеки ден работниците минават през инструктаж, всички машини в пералната са морално остарели и на практика опасни. Управителят казва, че няма средства за нови. Фирмата е общинска, но е на самоиздръжка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА