Last news in Fakti

18 Април, 2018 15:31 7 392 28

1558 заснети пътни "състезатели" за 5 часа

  • акция-
  • мвр-
  • скорост-
  • камери

За времето от 6:00 часа до 11:00 часа са установени 1558 нарушения на скоростните режими в страната, съобщиха от МВР. В хода на поредната акция „Скорост” е имало 202 точки за контрол, на които са работили 175 служители.

По време на операцията са установени 35 случая на движение в населено място с над 50 км/ч. Екипите, ангажирани в операцията са констатирали и 84 други нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщиха от МВР.

За времето от 6:00 часа сутринта до 11:00 часа е имало общо 8 леки пътнотранспортни инцидента, при които има 3-ма ранени. Тежки инциденти и загинали хора няма.

301 от нарушенията са регистрирани с новите камери на триноги, 171 със стационарните и 1086 – с мобилните.

Операцията "24 часа скорост" е в ход от 6:00 часа тази сутрин и ще продължи до 6:00 часа на 19 април.

Проверки се извършват във всички страни, членки на TISPOL- Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А колко е просто

    36 15 Отговор
    А колко е просто да инсталират камери за средна скорост на всички точки по магистрали , скоростни пътища и булеварди !
    превенцията и контрола ще са 100 %!!
    а не кампанийно !

    ама на някой не е изгодно

    Коментиран от #10, #15

  • 2 Дедо Йоцо

    95 4 Отговор
    Състезатели???При ограничение 40 км/ч на прав участък с видимост 2 километра???Аз със велосипед ще вдигна повече!!!Това означава ли че съм готов за олимпийския отбор??В тази анти държава на всяко трабантче може да се гледа като на болид!!!
  • 3 аз и те

    37 2 Отговор
    Висчките тези средства и време, трябваше да се вложат в акции за корупцията. В докладите по света се говори за корумпирана България, а не за високи скорости.........
    Но това е въпрос на приоритети и желание.......
    Господи дал ми акъла на българина, дошъл му след : да му е....мамата.........
  • 4 Е пак ли

    22 23 Отговор
    Ами браво на полицията !
    Не може градско да караш със 180 км/ч. , а селско да удариш 200 км/ч.и на хубав прав път да си отлепиш 240 само защото можеш !
    Това че някой иска да се самоубива моля :прав му път но хайде да е без невинни жертви .
  • 5 Сиси

    77 4 Отговор
    Оправете си малоумните знаци 40,50,60 на прави участъци,където някога преди 15-20 години е имало заведение.Вие само на такива места заставате да снимате,където няма нищо логично да караш с 50,а 90 си е нормална скорост за участъка.Затова и стават белите,защото се бърза по останалите участъци.От Варна до София,ако спазвам всички знаци трябва да пътувам 12-13 часа.Не е нормално и затова всеки наваксва на останалите участъци.Пак от главата за краката започвате реформи.
  • 6 Nightrunner

    43 0 Отговор
    А сега да кажат къде ще потънат парите от тия глоби?!?!?!?!?!
    Че то хубаво се хвалим как се рекетира народа, ама къде отиват парите. Няма нищо лошо в превенцията ама аз пак питам къде са парите. Че не се чещам някъде да е изграден нов полигон за обучение на новите водачи и не се сещам в някое училище или децка градина да има прогвама за обучение на децата в елементарна култура за поведение на пътя. Щото какъвито си калпав пешеходец ставаш същия калпав водач!!!!
    И папк питам- ДЕ СА ПАРИТЕ?!
  • 7 Гюрлюк

    2 3 Отговор
    Ами много просто.днес не караиванов.и утре е ден
  • 8 Nightrunner

    27 0 Отговор
    Ох, сетих се де са парите- Като има дупка на пътя я ремонтират като се слага знак за дупката, евентуално и задължително знак за ограничение на скороста, а след знака в първите храсти чака шумкар с радар, задължението на който е единственно да си бърка в носа. Миналата седмица бях свидетел как покрай един такъв премина кола с почти откачена задна броня, която се тътреше по асвалта зад колата и създавачеше 100% опастност за движението, ама пича нали с камера го пратили- ПРОСТО СИ БРЪКНА В НОСА!
  • 9 ШОПА

    8 12 Отговор
    Да го дуат - я редовно си ОДА по цариграЦко с 240

    Коментиран от #22

  • 10 Веско

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "А колко е просто":

    Мда..
    На някой му се е прикарал Мерцедес/БМВ/Ауди 2018 модел с пълен пакет екстри и дай да съберем парички. За много неща е така за съжаление
  • 11 Гоуст

    30 2 Отговор
    - шефе, днес имам рожден ден
    - увеличавам ти заплатата двойно
    - ама и жената е бременна
    - добре де, тройно
    - ама чакаме близнаци
    - добре, ето ти този знак "макс скорост 20" и ми се разкарай от главата
  • 12 Анонимен

    10 2 Отговор
    Само ченгето докато клечи до триногата да не вземе да се сецни че много боли.
  • 13 onq s konq

    3 4 Отговор
    Малееееееееее сигурно и мене са ме снимали днеска
  • 14 волен сидеров

    3 1 Отговор
    5 часа е издържала батерията добре е
    ами до до 18 часа -резервна дано имат и докато ги разменят-газ до ламарината
  • 15 onq s konq

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "А колко е просто":

    Варно че това с инсталиране на камери за средна скорост в началото и края на магистрали и скоростни пътища е "ПРОСТО"/както твърдиш/,но за щастие има и ПО-ПРОСТИ НЕЩА...Като например достатъчно е да си погледна часовника в началото на контролираната отсечка и после за секунди да сметна с "Елката" в колко часа трябва да съм НОРМАЛНО при другата камера накрая.И като знам че по трасето НЯМА ДРУГИ КАМЕРИ,направо ще превъртя стрелката на БМВ-то!А като наближа въпросната "крайна точко" ще спра,ЩЕ ПИЯ ЕДНО КАФЕ за кеф,цигара ще запаля и като му дойде времето,ще изляза от магистралата чист като дестилирана вода:)

    Коментиран от #20

  • 16 Оня

    18 0 Отговор
    И кво бе тва ли са бандитите и кат снимахте кво опраи ли се държавата ПФ
  • 17 ако обичате интервю

    23 0 Отговор
    И от тея 1558 някой да е причинил птп?!?

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Марио Ангелов

    11 2 Отговор
    Да сте живи и здрави ,майка ви еничарска!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 smeh

    15 0 Отговор
    Много се радвам за камерите. Чак от радост си паркирах колата и гледам да я карам възможно най-малко. Еле пък, като видя разпънат трипода и всички карат нормално, тогава на каква радост ме избива, чак ми иде да се подам през шибидаха, дето го нямам, като абитурент. Аман от законни рекетьори бе.
  • 22 Е пак ли

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "ШОПА":

    Слушай г.н. Фитипалди .
    Нали видя със бързият и яростен гн.Уокър какво се случи ! И със Аертон Сена същото : добрите шофьори , плувци , пилоти , водолази и т.н. не живеят дълго . Айде лека нощ и карайте внимателно
  • 23 Петър

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гад":

    Файда няма, ясно ми е като процент колко от тия състезатели могат да си сметнат средна скорост, не повече от 10%

    Коментиран от #27

  • 24 Бай Тошо

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "ако обичате интервю":

    Точно
    Свежи парици за хазната
  • 25 а сега де

    6 2 Отговор
    а сега как ще си съберете тези глоби? пак ще има 15% събираемост. УНИКАЛНА АКЦИЯ,УНИКАЛНА ПУБЛИЧНОСТ...........що така бе
  • 26 SAAB

    9 1 Отговор
    Аз се чудех защо......няма кой да търси бегълците от пандела :)
    Пък то......хазната пълнели.....да има за дупките !
  • 27 onq s konq

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "Петър":

    Простак №20 не го прочетох щото са го изтрили,но ти понеже ме апострофираш индиректно,ще ти обясня как се изчислява времето ИЗОБЩО БЕЗ СМЕТКИ!Просто първия път минаваш през въпросния участък максимално бързо,но без да надвишаваш пределно допустимата скорост и като си видиш по часовника/трябва не само да имаш часовник за красота,но и да го познаваш/ за колко време става,вече си знаеш.Мога да те открехна на още куп гяволъци,ама няма смисъл защото повечето тука или нямате изобщо коли,или пък са си абс бараки и само единици ще залепят стрелката на 240.
  • 28 ЭФОХПФЖРГЛБП

    6 1 Отговор
    НИКАК НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ГОЛЯМ БРОЙ ОГРАНИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ ПОСТАВЕНИ УМИШЛЕНО ЗА ДА СА ХРАНИЛКИ И ДА СПЪВАТ ТРАФИКА КАКТО И ПОСТАВЕНИ НА КИЛОМЕТРИ ПРЕД СЕЛИЩАТА ТАБЕЛИ ЧЕ Е НАСЕЛЕЛЕНО МЯСТО А ТО Е БУРЕНИ СТАРИ ПОРУТЕНИ КАТУНИ ИЛИ ТИЩО.ТИПИЧНА ПРОСТОТИЯ Е СЕЛО ПЧЕЛИНОВО НА БОАЗА С 100 КЪЩИ НА 10 КМ И 10 БАБИ БЕЗ ЗЪБИ.
    Е ТИЯ ПРОСТОТИИ И МИЗЕРИИ СА НАРОЧНО НАПРАВЕНИ ДА НИ ИЗНЕРВЯТ ДА ПОПЪРЖАМЕ И КАТО ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТЕЗ УЧАСТЪЦИ ДА НАТИСКАМЕ ДО ДУПКА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове