Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 14:55 1 303 2

БСП: Пожарникарска реакция на потопа

  • бсп-
  • бисер-
  • иваново
БСП: Пожарникарска реакция на потопа - 1
Снимка: БГНЕС

Няма никаква реакция до преминаването на първата вълна през село Бисер. Никакво наблюдение, никакъв контрол – независимо от  метеорологичните условия, независимо от предупредителните писма. Това заяви на пресконференция червеният депутат Ангел Найденов, анализирайки поведението на органите за гражданска защита при смъртоносната авария на язовир „Иваново“.

Както е печално известно, скъсана дига на водоема вчера отприщи потоп, който заля харманлийското село Бисер, отнемайки живота на 8 души.

Червеният лидер Сергей Станишев показа писмо от предишния областен управител до Министерството на отбраната, с което алармира за опасности при язовир „Иваново“. Отговор няма.

Станишев заключи, че системата за навременно оповестяване на населението и на наблюдение на водните ресурси не работи. Тревожната картина отразява цялостната ситуация у нас, коментира той и определи действията на властите след трагедията като „пожарникарски“.

„Всеки, който гледа телевизия през последните дни, беше наясно, че ще има обилни снеговалежи“, заяви Станишев и критикува слабата координация за справяне със кризисната ситуация.

Червените ще се включат в благотворителната акция за събиране на средства в помощ на пострадалите от наводнението. Те ще предложат и създаването на анкетна комисия в парламента, която да предложи мерки, за да не се допускат подобни трагедии. Още повече, в предвид на предстоящото топене на снеговете.

Закриването на Министерството на извънредните ситуации бе конюнктурно и бе свързано със желанието на управляващите да отчетат съкращаване на разходи, заяви той.

Станишев се защити и от обвиненията на премиера Борисов, че хеликоптерите „Кугър“ ставали само да летят над пустинята, определяйки ги като „наивен и немного почтен“ опит за отклоняване на общественото внимание. Той заяви, че сделката е включена от правителството преди неговото и попита защо, въпреки се стават за пустинни условия, премиерът ги използва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bold

    0 1 Отговор
    Скрийте се ве-при вашето управление започнаха тези потопи,а вие вместо да вземете мерки откраднахте парите-така че това ви се пише на вашата съвест.Ама вие и такава нямате.
  • 2 МММ

    0 0 Отговор
    Ще прераскажа един виц
    ама по свое му.
    Та в една съдебна зала зала
    съдията вика на подсъдимия.
    - Подсъдими, вашата съвест е толкова черна
    колкото брадата ви.
    Подсъдимия отговорил.
    - То ако се съди по брадата
    то Вие господин съдия
    ИЗОБЩО НЯМАТЕ СЪВЕСТ.

    Това ми прилича на сТанишЕв в ролята на съдия
    и Б. БОЙКО който гледа поредния провал на съдебната система.

    И в допълнение:
    Обърнете внимание на брадите на двамата
    - кой се е наспал добре
    - и кой цяла нощ е дерзал