Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 19:01 2 061 0

Снежни виелици и преспи

  • софия-
  • прогноза за времето
Снежни виелици и преспи - 1
Снимка БГНЕС

През нощта метеорологичната обстановка остава усложнена – ще вали сняг, ще духа умерен и силен, в Източна България и бурен, североизточен вятър и ще има снежни виелици и образуване на преспи, съобщиха от НИМХ. По-значителен ще бъде снеговалежът в югоизточните райони от страната. Минимални температури – в Северна България между минус 15 и минус 10°, в Южна между минус 11° и минус 6°, по морския бряг минус 2°-минус 6°. В София около минус 12°.

На 8 февруари синоптиците предупреждават за код оранжево в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Добрич.  Времето ще остане облачно, но снеговалежите от северозапад ще отслабват и спират. В Източна България, Горнотракийската низина и Родопите ще продължи да вали сняг през целия ден и ще има снежни виелици и навявания. Вятърът от североизток през деня ще отслабва, но в Източна България ще бъде силен, към края на деня умерен. Максимални температури от минус 8-11° в Северна България до минус 1-0° в крайните югоизточни райони. В София около минус 9°.

В планините ще духа силен и бурен източен вятър, който ще създава условия за измръзване. Ще бъде облачно с предимно слаби валежи от сняг. Максимална температура на 1200 метра около минус 9°, на 2000 метра около минус 13°.

Облачно със снеговалежи и силен и бурен североизточен вятър ще бъде времето по Черноморието. Максимални температури между минус 4° и 0°, но те ще са сутринта. Температурата на морската вода е 1° в северното и 3° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 4-6 бала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА