Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 09:18 1 101 1

Минута мълчание в НС за жертвите в с. Бисер

  • траур-
  • парламент-
  • бисер

Депутатите отказаха да изслушат Цветанов за наводненията

Минута мълчание в НС за жертвите в с. Бисер - 1
Снимка: Архив

В началото на работния си ден днес депутатите почетоха с едноминутно мълчание жертвите на трагедията в с. Бисер и в останалите наводнени райони. Цялата ни страна скърби за жертвите на наводненията, заяви председателят на НС Цецка Цачева. Народните представители от този район активно участваха във всички дейности още от първия момент на бедствието там и помагат в мерките, които се предприемат за преодоляване на щетите и кризата, посочи тя.

Днес е ден на национален траур във връзка с трагичната гибел наши сънародници при наводнението на с. Бисер, област Хасково. Денят на траур бе обявен с решение на правителството, което изразява дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите. Националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

По последни данни, жертвите на приливната вълна, придошла от скъсана стена на яз. „Иваново” в харманлийска област са осем. Четири от тях са от най-тежко пострадалото от потопа с. Бисер.

В община Харманли е обявен тридневен траур от вчера със заповед на кмета на Общината Михаил Лисков. Отменят се всички планувани празнични мероприятия на обществени места на територията на общината. Общината и нейното ръководство изказват най-искрени съболезнования на близките и семействата на загиналите и съчувствие към всички пострадали от бедствието.

След прегласуване депутатите отхвърлиха предложение на ПГ на Коалиция за България да бъде изслушан вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с наводненията в село Бисер и в страната. Народният представител Ангел Найденов заяви от парламентарната трибуна:

„Признавам си, че правя това предложение с известна неловкост, защото това трябваше да бъде инициатива на министъра на вътрешните работи”, заяви от парламентарната трибуна червеният депутат Ангел Найденов. „Ситуацията в страната е достатъчно напрегната и тревожна, хората са стресирани и са в очакване на определени действия от държавата, представяне на навременна информация. Наводненията откъснаха буквално десетки населени места от територията на страната, блокираха хиляди хора, освен жертвите, които бяха дадени, унищожиха къщи, имоти, поминък на цели населени места”, каза той.

Зам.-председателят на ПГ на „Атака” Павел Шопов заяви, че тенденцията е трайна и непоклатима – нежелание от страна на управляващите определени министри да отговарят пред парламента. „Скъса се язовирна стена – ясно е какво се случва за това, ако бяхме нормална държава. Никой не отговаря на въпроса – защо това се случи? Ето защо на третия ден не е ясно все още чия собственост е язовирът”, заяви Шопов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даскала

    0 0 Отговор
    Двуличието няма край.