Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 09:59 866 0

Ураганен вятър и снегонавявания в планините

  • ураганен вятър-
  • лавини-
  • планини

Условията за туризъм в планините не са подходящи, заради ураганен вятър около 30 м/сек по високите части на планините, съобщиха за Агенция „Фокус” от Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК. Има много големи снегонавявания, които се очаква да станат още по-големи.

Значителна лавинна опасност има по склоновете, където вятърът навява снeга, както и на всички лавинноопасни места в планините, които са маркирани на повечето места. Трябва да се има предвид, че дори от склонове, от които обичайно не падат лавини, би могло да се откъсне снежна маса, предупреждават от службата.

Температурите са от минус 11 до минус 20 градуса. Съоръженията работят, освен тези по високите части, които са спрени. Инциденти с туристи не са регистрирани.
Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет.
Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА