Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 11:33 1 089 0

В Североизточна България 71 населени места са без ток

  • ток-
  • електрозахранване-
  • пътища

Четири села в Русенска област са без хляб

В Североизточна България 71 населени места са без ток - 1
Продължава бедственото положение в Шумен - Снимка: БГНЕС

Тежката атмосферни условия продължават да създават проблеми с електрозахранването, съобщават от Е.ОН. Силният вятър и снеговалежите предизвикаха нови аварии по електроразпределителната мрежа. Към 11:00 часа днес електрозахранването на 16 хиляди клиенти в 71 населени места в Североизточна България е нарушено. Най-тежка е ситуацията на територията на областите Добрич и Силистра, където селата без ток са съответно 32 и 26. Без електрозахранване са също 6 селища в област Велико Търново, 6 в Шумен и 1 в област Русе.

Въпреки тежката условия, екипите на Е.ОН България Мрежи продължават да работят интензивно за възстановяване на електрозахранването. Мобилизирани са всички екипи на компанията, обслужващи засегнатите области и са пренасочени допълнителни екипи от останалите райони, в които ситуацията е овладяна.

Обстановката в Русенска област продължава да е сложна, макар вятърът да намаля до 42 км/ч. Температурата на въздуха е -13,1 %. Все още остават затворени основните направления към София, Варна и Силистра. Дунав мост също е затворен, предаде БГНЕС от града.

Най-сериозно е положението в общините Ветово, Иваново и Сливо поле. В четири населени места в областта – Щръклево, Нисово, Кошарна и Стамболово, хората са без хляб вече втори ден. Извикана е помощ от Велико Търново, за да се направи опит да се пробият пътищата.

"Оптимистичните ми очаквания, че пътищата първи и втори клас ще ги пуснем в ранния следобед, защото вече имаме умерено силен вятър, който дава възможност да се работи интензивно по пътната мрежа", заяви председателят на кризисния щаб и областен управител Стефко Бурджиев. Все още са затворени и пътищата към Образцов чифлик, Червена вода, Николово, Касева чешма и завода "Монтюпе".

17 болни на хемодиализа ще бъдат извозени днес до болницата в Русе, където ще останат на стационар. Без ток към момента е само Червена вода, но до края на деня екипите на Е.ОН се надяват да отстранят авариите. Ледоходът в русенския участък на река Дунав се увеличи до 90 %.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА