Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 19:27 1 717 0

Чужденци бедстват на русенската жп гара

  • русе-
  • влак-
  • бедствие

Над 40 часа чужденци от Румъния, Русия и Украйна, заедно с няколко българи, бедстват на русенската жп гара. Те пътуват в международния влак за Русия и Украйна, който е потеглил от София преди два дни на път за Букурещ, Москва и Киев, предаде БГНЕС от крайдунавския град.

Причината за двудневния престой на композицията на русенската жп гара е в голяма пряспа, образувала се между Гюргево и Букурещ. Румънците разполагат с необходимата жп техника, изкарали са я за пробиване на трасето, но тя се е повредила. Украинските и руските вагони не са пригодени за подвключване към напрежение от 380 волта, докато румънската част от композицията нямат този проблем.

В резултат на двудневния престой руските и украинските вагони останаха без отопление. Днес българските железничари, със съдействието на Руското консулство, подсигуриха въглища и храна за пътниците. Топли напитки и вода бяха занесени от БЧК.

Участъкът все още е затворен, като румънците пренасочиха резервна роторна почистваща жп машина от унгарската граница към проблемния район. Очаква се трасето да бъде отворено тази нощ и композицията да продължи пътя си от Русе рано сутринта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА