Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 08:35 1 144 0

Морето утихва

  • море-
  • мраз
Морето утихва - 1
Снимка: БГНЕС

След силния снеговалеж и ураганния вятър, който в сряда предизвика силно вълнение на Черно море, днес вятърът утихва, но температурите ще паднат още повече, предаде бТВ.

Обстановката в Поморие се нормализира

В Поморие вече не се наблюдават необичайно високите вълни, но морето остава бурно.

Мястото около скъсаната дига е било обезопасено снощи. Аварийните екипи са били в готовност да помогнат.

Огромни вълни заляха Южното Черноморие. Вълните на места като Царево достигаха 10 – 11 метра височина. Местни рибари споделят, че не са виждали такова вълнение от години.

Областният управител Константин Гребенаров заяви, че обстановката в област Бургас се нормализира.

„Кризисните щабове наблюдаваха морето и съоръженията. Благодарение на спада на вълните – наблюдаваме по-спокойна обстановка,” каза Гребенаров. Вчера вятърът на моменти е достигал 10 – 12 метра в секунда.

„По препоръка на министър Цветанов в най-скоро време ще започне изграждането на дигата в Ахелой,” отбеляза областният управител на Бургас.

По думите му най-важната задача на местните власти е да убедят правителството да отпусне средства, за да започне изграждането на допълнителните съоръжения най-късно до есента.

Константин Гребенаров още, че в момента опасност за населението.

Вятърът във Варна все още е силен. Пораженията по варненското крайбрежие са големи. На места е непроходимо за автомобили и опасно за пешеходци. Снощи екип на община Варна е огледал щетите.

Във Варна няма бедстващи общини, но има затворени второкласни и третокласни пътища.

Температурата в морската столица в момента е минус 13 градуса с пориви на вятъра със скорост 25 метра в секунда.

Много автомобили не могат да запалят в необичайно студеното време и немалко жители на Варна са предпочели да ползват градския транспорт тази сутрин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА