26 Май, 2018 10:00 3 825 24

Политиката ни към Русия е безотговорна

  • русия-
  • петко георгиев-
  • българия

Петко Георгиев смята руската пропаганда за много силна у нас

Руската пропаганда е най-голяма в България. Това заяви пред БНТ журналистът Петко Георгиев.

Той коментира предстоящата на премиера Борисов в Русия.

"Между двете срещи - на президента Румен Радев и предстоящата на премиера Бойко Борисов с президента на Русия Владимир Путин се случи нещо много важно - решението на комисията за "Газпром". След много години на протакане ЕК принуди "Газпром" да се откаже от монополното си положение на пазара. След над 20 години, в които различни наши правителства "героично" се съпротивляваха да направят нещо срещу този монопол, дойде Видовден. Това поставя взаимоотношенията ни на съвсем ново положение - България вече не е толкова зависима от този монопол, от руските доставки.

Да си спомним - януари и февруари на 2009 г. бяха много студени месеци, на власт бяха Първанов и БСП - най-големите приятели на Русия. Тогава Путин спря газа не като наказание за България, а за Украйна. Той не се сети въобще колко големи приятели са Русия и България, нито за славянската писменост, нито за нищо друго. През ум не му мина, че България ще пострада. А тук ние трябваше да понесем спирането на парното и т.н.

България е в голяма зависимост от руските енергийни източници, а в страната ни има силно пропагандно влияние от Русия. Тя си има своята национална политика, но ние трябва да отстояваме своята. Смятам, че политиката на България спрямо Русия е безотговорна на всички нива - към българските граждани, към нашите приятели и партньори от ЕС и НАТО и към самата Русия. Срамна е историята с "Южен поток" и какви бяха действията на нашето правителство тогава. Кой, защо и при какви обстоятелства е обещавал да го има, не става ясно. Ами повратливата ни политика спрямо строежа на АЕЦ "Белене"?! Българската политика спрямо Русия от над 20 години не е базирана на националните ни интереси.

Макар че президентът Макрон говори за бизнес с Русия, това не означава, че с Франция ще имат приятелски политически отношения. Как може България да се чувства разкрачена между Русия и Запада, при положение че страната ни е член на НАТО и ЕС".
По думите му печелившият модел на отношения е на общностно, европейско ниво. Според него руска пропаганда в Европа има в най-голям размер в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кирил

    22 32 Отговор
    няма по комплексиран и по самоунижаващ се народ спрямо русия от българите

    Коментиран от #23

  • 3 Бесен Язовец

    46 12 Отговор
    ЕС ни вкара у пета глуха само се разходете по улиците и ще видите хорското недоволство навсякъде по магазини ,учереждения,улици нормално е да се търси иьход от безизходицата на Изток! Само факта с цените на храната в З.Европа и изравняването на стандарта при минимална заплата от 250€ на месец една шведска надница дразни много!

    Коментиран от #18

  • 4 читател

    37 9 Отговор
    Айде още един платен предател.
  • 5 Говедо

    26 3 Отговор
    " Да си спомним - януари и февруари на 2009 г. бяха много студени месеци, на власт бяха Първанов и БСП - най-големите приятели на Русия. "
    Хората които ни вкара в НАТО и ЕС били "най-големите приятели на Русия"
    Абе вие българете ги имате за големи говеда бре!!!
    Нишо нишо ше дойде време на говедата ще им причервенее пред очите и тогава ше видите какви са рогата и копитата на говедата като попаднете пред тях.
  • 6 стефан

    32 4 Отговор
    Нали не смятате германците за будали, че ще правят с руснаците "Северен поток-2, а не взимат газ от находищата в Северно море?!А България е в това състояние вече 27 години, без стратегия за развитие и всичко се прави от мандат до мандат, и това състояние се поддържа изкуствено от тъй наречените ни "партньори".Слаба държава , корумпирани политици . Такава роля са ни отредили!!!!!
  • 7 Животновъд

    14 37 Отговор
    При кръстоска между пияна руска свиня и червен български нерез се получават много интересни приплоди. Отличават се с яростно квичене срещу ЕС, НАТО и САЩ и с радостно грухтене към Русия и Путин. Наддават на тегло ако се хранят от руска копанка.

    Коментиран от #8, #20

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Животновъд

    17 7 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ти да не си от тия приплоди, та толкова се пенявиш?
  • 10 Фан Хуй

    25 3 Отговор
    Г-н Петко, голям бахур лапни голяма дума не казвай!
    Откога почна и ти да разбираш от енергетика монополи
    и т.н.т. Монопол се разбива не, като забраниш на някого
    да продава а, като пуснеш на пазара повече доставчици.
    Нека ЕС осигури на пазара ни и други доставчици на
    енергоносители освен руснаците и тогава можем да
    говорим за разбиване на монополи, а дотогава ще се
    снижаваме и ще си траем.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 цъфнал гербер

    9 1 Отговор
    А в България уж имало свобода на словото, има ама друг път!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Румяна Костова

    4 9 Отговор
    На някои хора мирогледа започва и завършва с кочината.Чуден импулс да се разсеят от прасетата и да коментират политически теми, които са твърде абстрактни за тяхната мисловна дейност.

    Коментиран от #15

  • 15 говедото

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Е нали в това се изразява демонкрацията.Всеко говедо да може да си изкаже мнението.Това че кандидатговедарите въобще не ги е грижа какво е то не трябва да прави впечатление и за жалост на много хора наистина не прави.
  • 16 Гамена

    5 17 Отговор
    Лижете и газовете на рашите кои ви пречи аиде у лево

    Коментиран от #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да да

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    А колко ни беше стандарта при Виденов? 10-20 долара на месец колко шведски надници бяха? А при така наречения цар? Колко шведски надници взимахме когато светлото ни бъдеще,обещано от БКП ,СССР и СИВ се сгромоляса? Колко взимахме при Станишев,Оршарски? Половин надница?
  • 19 соросоидни кърлежи

    10 1 Отговор
    А това че 2млн. българи избягаха и оставиха родителите си в ръцете на цигани, пак ли Русия виновна или демокрация в наш грабителски вид..Или цените на стоки равни на европейски на фона на мизерни заплати...Да гледаме интереса не значи да се отричаш от едните и да присламчваш към другите. За БГ. каквото и да стане все е зле, нашите политици са от материал много фалшив,вътре е гнилоч.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Димитров

    3 1 Отговор
    Мистър Балкантурист-ББ да върне парите от екскурзията в Киев на мачът..........Да си върнем името на храм паметника ..СВ Кирил и методи.....................да се конфискуват всмчки имоти на руснаци придобити с бандитски пари
  • 22 Българин

    0 0 Отговор
    Защо сте още в България?
  • 23 Голям прос

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "кирил":

    С ЕС цъфнахме и вързахме пък
  • 24 Реалист1

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гамена":

    Лижи на краварите и на англичани и французи и не знам още на кого задниците. Ние поне само на Русия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове