Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 15:55 3 364 1

Древен зид разкри бурното море

  • бургас-
  • буря-
  • море-
  • археология
Древен зид разкри бурното море - 1
Снимка: Община Бургас

Силната морска буря разкри зидове от древна постройка, вероятно от римско време, край почивната военна база в Сарафово. За късметлийската археологическа находка съобщава интернет- страницата на Община Бургас.

Ненадейното откритие, за което до днес никой не е подозирал, е станало след като бурното море е свлякло част от земните маси в базата.

Днес сутринта служителите на военното министерство се натъкнали на зидовете на римска сграда.

Според кмета на Община Бургас Димитър Николов, който веднага е пристигнал на мястото, на терена освен зидовете, ясно се вижда изградената древна канализация, както и части от делви и грънци.


Кметът ще запознае със случая премиера Бойко Борисов и ще разговаря за осигуряването на средства за археологически разкопки на терена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Димитров

    0 1 Отговор
    Хайде археолозите по-бързо да разчистват там, че ще правим пристанище, грейки и духалки ще раздадем....