Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 18:53 26 471 68

Фейсбук се взриви заради убити куче и мечка

  • куче-
  • мечка-
  • взривиха-
  • интернет

Фейсбук се взриви заради убити куче и мечка.

Кръв върху снега, труп на куче и мозък, изтичащ от главата. Това е достатъчно, за да накара цялото интернет пространство да настръхне.

Пред трупа на зверски убитото животно позира Нурай Назим. В профила си във Фейсбук Нурай Назим публикува снимка с разстреляното кученце. Той позира доволно до него, текстът под снимката гласи: „От много мисли в главата му чорба". А пръснатият мозък на кучето се е разлял по снега, съобщава "Марица"

Жестокият фотос бързо се разпространява във Фейсбук чрез групата „PAW- Pazardjik Animal Welfare" и „Помощ на животинките в беда". Споделяна стотици пъти, коментирана от хиляди, снимката взриви интернет буквално за минути. Дори приятели на Нурай Назим го питат какво е направил на кучето и защо се хвали със садистичната си постъпка.

Но дали това, че Нурай Назим позира пред убитото куче, директно го прави извършител? Може би не той е извергът, убил кучето?

„С времето осъзнаваме грешките, които са променили живота ни завинаги"

Макар че Нурай е активирал всичките защити на профила си във Фейсбук, все пак успяхме да се доберем до него.  Снимка на мъртвото куче не видяхме, може би не е обществено достъпна.

А какво научихме от профила му? Нурай Назим е активен интернет потребител. На стената си във Фейсбук обича да пише „сърцераздирателни целомъдрия" от типа на: „Постоянно отлагаме щастието си за неопределено време" или „Има неща, които искат своето време, и неща, които може само бог да вземе". „С времето осъзнаваме грешките, които са променили живота ни завинаги", гласи един от постовете му.

Дали обаче с времето Нурай Назим ще осъзнае каква грешка е допуснал, позирайки нагло до убитото куче и публикувайки снимката му? И ако - недай си Боже, той е застрелял кучето - осъзнава ли, че го чакат съд и присъда?

 

Другият случай е с убита мечка, която  скандализира „Фейсбук“

Снимки на огромна убита мечка, увиснала на въже и с локва кръв под нея, предизвикаха възмущение в социалните мрежи, съобщава "Мироглед".

Това, което особено скандализира хората, са позиращите край убитата мечка хора, които с явна гордост са се похвалили с жестоките кадри във „Фейсбук“. Един от тях се е снимал до кървящата мечката заедно с детето си.

Снимките са публикувани първоначално от Добрин Заеков, а на заден фон се вижда табела на Държавно ловно стопанство (ДЛС) „Росица“ в местност Лъгът. Не е ясно кога са правени кадрите, но са качени в албума му във „Фейсбук“ на 5 февруари. От ловното стопанство отрекоха Заеков да е техен служител. Според информацията в социалната мрежа той живее в Габрово, на 25 години е и се увлича от риболов. На самите кадри с мечката са други хора.

„Не сме имали отстреляна мечка от началото на тази година, обясни пред „Дневник“ Юлиян Костадинов, началник на ловната дейност в ДЛС „Росица“, според когото снимките са стари.

Според природозащитници кадрите са снимани пред пункта за преработка на дивечово месо в стопанството, който е изграден със средства от Германия и беше открит през 2008 г. Някои от хората на снимките вероятно са служители в пункта, защото са в униформи и с ръкавици за дране на животни.

Мечките са защитен вид и отстрелът им е принципно забранен. По реда на изключенията обаче се разрешава ограничен трофеен лов в ловните стопанства. Всяка година специална национална комисия за мечките определя в кое стопанство колко мечки могат да бъдат отстреляни на базата на мониторинга на популацията.

За 2011 г. квотата за отстрел на мечки в цялата страна е била 17 животни, каза за „Дневник“ Райна Хардалова, началник на отдел „Биоразнообразие“ в МОСВ. По думите й обаче тази квота не е изпълнена. Министерството разполага с данни до началото на октомври, като дотогава са били отстреляни само 4 животни. Квотата за тази година все още не е определена, което значи, че разрешения за отстрел на мечки не са издавани, обясни Хардалова.

Животното от снимките е особено красиво и е с размерите на гризли, коментираха природозащитници. Дори то да е отстреляно законно, остава възмущението от перченето на ловците с окървавения му труп в социалните мрежи. „Сякаш колкото по-красиво нещо унищожиш, толкова по-горд трябва да бъдеш,“ коментират ядосани потребители във „Фейсбук“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Joro

    3 0 Отговор
    Е.аси...тва не са хора бе...къде е прокуратурата...нали има закон вече.....Как може бе

  • 2 pacoran

    3 1 Отговор
    тоя ми кажете от кое село е и като утида ще бия докато припадне много весело ще му стане лелеел как се нерва добре че не съм от селото ме че досега щеше да е легнал до кучето
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    abe tia neshtasnici niama li koi dagi spre.
  • 6 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    abe tia neshtasnici niama li koi dagi spre.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kostadin

    3 0 Отговор
    егати,не че е от значение каква е религията им .Не ми увира главата как може да се перчиш с подобни постъпки и снимки. Изроди !!!
  • 9 ghost

    0 3 Отговор
    Жалко много жалко за убитите животни,но още по-жалко за коментарите преди моят и хора,които мислят като тях.Отрицателните Ви емоции достигнаха отново до етническа основа,защо винаги и за всичко Ви са виновни етническите групи в Бг.
  • 10 мик

    2 0 Отговор
    как е възможно да се дават квоти за убииство????ако зависи от мен затварям вси4ки ловни месности и на територията на бг няма право на лов на всякакъв вид животни за бракониерство разстрел аз дори си мисля да ходя и да наказвам ловни дружинки със снайпер
  • 11 нешо тодоров

    1 0 Отговор
    nqma li we4e da netegnat toz zakon za strelbata po tez jivotinki ku4eta kotki ......
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гаврош

    2 0 Отговор
    Щом се е изкормил главата на кучето и се снимал за публично значи този тип взема удоволствие от това което е извършил и озночава че не е добре с главата утре може да убие и човек този бесърдечен тип
  • 14 georgi

    1 0 Отговор
    А бе човек, спрямо турците какво сме жалки? Та 500 години сме били под робство и така са се държали и с нас та и по-зле дори. Те са си съдисти по природа. За този незнам какво трябва да се направи, как постъпва с животното просто.... А колкото до Добрин Заеков и той не е китка за мирисане...
  • 15 gogo

    0 0 Отговор
    stigati s tes strelbi i ubivaniq za6to v amerika 6a ta pratat v zatvora za tova za pove4e ot 10 godini a tuk 6ete mislqt za mnogo velik
    za6to nqma koi da zastrelq vas
  • 16 ГЛУПАВ НАРОД

    2 1 Отговор
    ГЛУПАВ НАРОД
    жал кучетата, а хората.

    ВИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ДОБРЕ !!
  • 17 иой

    1 0 Отговор
    Ето го келеша http://www.facebook.com/face.con
  • 18 бой ко

    0 1 Отговор
    Георги, разликата между робство и владичество е огромно,500 години свободно са си изповядвали религията всички хора,без значение етносът им,данъкът е бил десятък всичко това не е било робство а УДОБСТВО,робството е в момента с безброй данъци , огромна безработица из между младото население,умните и кадърните избягаха,подрастващите с чалгата и наркотиците деца ще управляват в бъдеще България,подготви се на още 500 години икономическо владичество от страна на Турция !!! Който плаща той управлява
  • 19 Тошко Станчев

    2 0 Отговор
    трябва да се постъпи по същия начин с тези наглеци........
  • 20 М.П.П.

    2 0 Отговор
    не трябва да се избиват животните!!! та те са по умни от хората!!! който ги убива ще бъде наказан от ГОСПОД
  • 21 рфт

    1 0 Отговор
    Вулгарите за пореден път доказват ,че са най-голямата из..т на Европа. Това е едно талибанско племе ,което може само да руши и прави кочина там където живее. А пък 23 години капитализъм извадиха на преден план нечовешката алчност и жестокост на това племе. Жалко за хубавата земя на която живеем- можеше да бъде градина,а не кочина.
  • 22 Sofia

    1 0 Отговор
    Наказателния кодекс на Република България: Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева. (2) Наказанието е от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 е извършено: 1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях; 2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост; 3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице; 4. повторно!!!
  • 23 vasil1233

    1 1 Отговор
    незнам само тука има хора които които имат дрги мнениа ,като то дето се е написал "ГЛУМАВ НАРОД„ добре бе ако това беше твоето куче ?Относно народа народа си е народ и ти си българин и ти си един от народа и имаш много грешни представи.
  • 24 desko7

    1 0 Отговор
    Тея дето убиват горките животни няма ли кой да ги накаже и тем подобни неща,а ни показвате тука снимки???
  • 25 georgi

    1 0 Отговор
    Бойко, хората книги, романи, стихотворения, филми са направили, как турците са опитвали да ни потурчат измъчвали са българите и не само нас де. То сега си е зле положението, ама ако удобство за теб означава да ти вържат краката за два коня и да те разчекнат и да те изтезават ............. Според мен колкото ти имаш право да живееш толкова право има и това кученце....
  • 26 дддаа

    0 1 Отговор
    Да вярно е че този заслужава затвор,но не всички турци са такива не съдете невинните.По вашето разсъждение разбирам че когато българин убие човек,както напоследък се случва значи всички българи са виновни.Така че съдете само изваршителя!
  • 27 ZZZ

    3 0 Отговор
    Трябва да се въведе квота за отстрел на цигани и турци . Ако се държат в по- малки популации ще има по-малко ростоти като тази!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 нф

    3 0 Отговор
    ооо То се връща нали знаете.......
  • 31 Andrew

    2 1 Отговор
    Голямо беззаконие в тази наша държава. Правосъдие - никакво. А и някак си населението все по-тъпо и по-тъпо. Капацитет и потенциал няма в хората. А вече всички с facebook. Да си раздуят простотията по света. Възмутен съм от варварщината и простотията. Докато няма правосъдие за такива извършители, и тях ще продължава да ги има.
  • 32 диан

    1 1 Отговор
    ако беше убил човек дали ще сте така активни?
    или сме свикнали за хора то е всекидневие
    не че е постъпил правилно за кучето
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Andrew

    3 0 Отговор
    Разликата да посегнеш на животно и човек е само 3%. Доказано е. Може би нямаше да ме трогне ако беше човек, защото човека може да бъде много жесток - пример е и самият Нурай и другият с мечката.
  • 35 Martin Kemilev

    2 0 Отговор
    Е тоя, Нурай Назим ли е какъв е, директно го хващам за ушите и го затварям някъде на тъмно и само тормоз, изтезание и солчица в раните докато пукне от всяка болка, която бих могъл да му причиня!!! Това искам да сторя с всеки, дръзнал да убие или е убил беззащитно животинче. СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ТЕЗИ ПОДОБИЯ НА ХОРА!!!
  • 36 Злати

    1 0 Отговор
    Това не са ловци...ложец е този който убива животно за да се храни ,тези който убиват животно и изпитват удоволствие от това-те не са ловци,те са ПСИХИЧНО БОЛНИ ХОРА!!!
  • 37 125

    1 1 Отговор
    Тия дето са го свършили са глупаци,обаче са ми много смешни разни измислени "природозащитници" и прочие лицемери,сега е модерно да си природозащитник и всеки втори се прави колко му пукало за земята (хаха) и то винаги се защитават животни,за които държавата им отделя бюджет (защо ли?)а за животни,за които пари няма мълчат като бит г*з "природозащитниците",без които земята не може...Обаче същите лицемерчета ходят и пълнят гушите на вериги като КФС,Макдоналдс и тн. за които е широко известно какво правят с животните.
  • 38 dockera

    3 0 Отговор
    ТЕЯ БАНЯ ВИЖДАЛИ ЛИ СА ? ИЗГЛЕЖДАТ МНОГО МРЪСНИ :)
  • 39 asd

    0 3 Отговор
    А ти като убиваш нещо(само не казвай ,че не си убивал нищо се някога си заклал кокошка,риба,прасе.....) да не да гледаш дали си чист :D
  • 40 ...

    3 0 Отговор
    Въпроса не е в убийството, може да е съвсем законно, но когато се подиграваш с убитото животно, значи ти хлопа некаква дъска.
    Тия са по-животни и от убитата мечка, заслужават и тях да ги отсрелят.
  • 41 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Не мисля,че който и да е човек има право да убива диво животно без то да застрашава живота му по някакъв начин! Какъв е смисъла да убиеш същество,което като теб е на този свят,за да изживее живота си и да създаде поколение,за да продължи вида си? Разбира се всеки би се защитил ако мечката в случая застане над теб и се опита да те убие,но това ще се случи при два от вариантите: 1-во ако си в гората и си на нейна територия (какво търсиш там в такъв случай) и 2-ро ако самата мечка търси прехрана в някое село,което е донякъде нормално предвид поголовната сеч и застрояването на райони населявани от диви животни,с което се ограничава тяхната среда! Не съм фен на лова,говорим за лова за ''удоволствие'',защото не виждам какво удоволствие може да доставя убийство,което не ти носи нищо освен един ''трофей'',с който да се перчиш пред приятели в хола,а нима живота на едно същество струва колкото едни хвалби и потупвания по рамото?

    Относно застреляното куче,също бих искал да кажа,че не това е решението... Мен също ме дразнят бездомните кучета,проблеми с тях съм имал,но не те сами са се появили на улицата. Ставал съм свидетел как хора си изхвърлят породисти кучетата от домовете си,под предлог че им е ''писнало'' да се грижат за тях. После същите кучета се размножават и знаете какво става. Общината също трябва да взима мерки,а не само да прибират пари от ЕС и да претендират,че вършат нещо,а резултатите са налице!
  • 42 Ильо войвода

    0 1 Отговор
    Лов само слък или копие. иначе е комплексарско.
  • 43 илиян стоянов

    1 0 Отговор
    ужас да убиеш куче е голяма грехота........
  • 44 Хитлер

    3 0 Отговор
    Единствените по тъпи хора от ловците това са гълъбарите.Колко трябва да си умствено изостанал ,че да тръгнеш като бито куче в планината и да трепеш животни.Повечето ловци са разни комплексари.
  • 45 Владимир

    0 2 Отговор
    Ей банда недорасли и некадърни хора!!! Явно от вас няма нито един ловец (явно и такъв с мозък няма) щом толкова смело давате определения за ловците... и къде е тази мечка, че нещо не я виждам ... банда глупаци!!! Животно с размерите от снимката трябва да тежи над 200 кг. поне съм виждал на живо а това си седи съвсем само изправено. Или мечката е дресирана или това е костюм ... и тези писали статия проверете си хубаво информация!!!
  • 46 ловеца

    0 1 Отговор
    тука е пално с ку4ета дето не хапят само говорят зад комповете инезнаят ни6то за лова пак за ку4ето не жалете много има помияри в изобилие ако някои го е жал да ги прибира у тях "пу6ки на рамо и за прасета"
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 gostite

    1 0 Отговор
    за прехрана да убиеш,да. За удоволствие си е чиста проба САДИЗЪМ!
  • 49 Дошо

    0 1 Отговор
    Мечката е убита за трофей => е плаща съответната сума и с нея се подържа ловното стопанство.Изнася се храна за животните в стопанството и други такива работи.Кофти е, че е отнет живот ама няма как броя на тези могъщи животни трябва да се контролира, защото прекаленото им развъждане в малка по територия страна като нашата може да доведе до злополуки.
    За кучето - голяма работа.Един преносител на кучешка тения по-малко.
  • 50 борисоввввввв борислав

    1 0 Отговор
    Владимир на оригиналната снимка под мечока има локва кръв...това костюм ли е според теб
  • 51 росен

    1 0 Отговор
    Не разбирам как държат 250кг мечка с ръце в джоба.А кучето може да е ял кокошките или се опетал да ухапе някого.Навремето класният ни учител застреля нат 40 бездомни кучета,и синът му почина в катастрофа.
  • 52 фейсбука

    0 2 Отговор
    Обаче кучешката мафия веднага направи група във Фейсбук срещу този Нурай. Защитниците на кучета са по-големи психопати от него, личи си от това, което пишат.
  • 53 иван иванов

    1 0 Отговор
    abetia nemali koi aim malko mozak natia idioti
  • 54 дсдфгдфхфгйгхкуътхъфгбцбдфхгфх

    2 3 Отговор
    МЕДИИТЕ СА НЕОБЕКТИВНИ

    БЪЛГАРИТЕ СА ПРОТИВ КУЧЕТАТА
    ИМА МАЛЦИНСТВО КОЕТО ЗАЩИТАВА КУЧЕТАТА

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 hienata

    1 0 Отговор
    Като дългогодишен ловец съм длъжен да спомена,че ловуването си има правила. Има си време за отстрел на дивеч с цел контрол на популацията , но повечето време е грижа за същата (образно казано нещо като отглеждане на домашни животни). Снимка на закланото домашно прасе Гошо (какъв сладур беше като малък) също няма да е лицеприятна нали, но никой не се противи срещу коледните мръвки.
  • 58 дон пепино

    0 0 Отговор
    смърт за който е убил горкото кученце
  • 59 един

    1 0 Отговор
    А ти Владимир,ако си беше направил труда да потърсиш в нета щеше да намериш друга по-ясна и голяма снимка и на нея да видиш,че мечката е вързана през гърдите и вдигната с лебедка.А не да се правиш на капацитет и да ръсиш "умни" теории и да приписваш на хората епитети които най-точно описват теб самия.:)))

    http://www.novini.bg/news/48616-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-facebook-%28%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0%29.html
  • 60 cacscfd

    1 0 Отговор
    Abe moje li horata da sa takiva sadisti \ to v planinite i gorite ne ostanaha jivotni teq bolni lovci o6te hodqt da tarsqt da ubivat i se kefqt na vsi4koto otgore \ pove4eto jivotni i ku4eta koito jiveqt v grada berat dusha vseki den i edvam prejivqvat \ A na Rosencho da mu doide ak1la i da vidi che mechkata visi na kolan \ izvinete che pisha na latinica no nqmam izbor !
  • 61 сддсд

    0 0 Отговор
    фейсбук лицемери
  • 62 Taxi

    2 0 Отговор
    Dobre, ostavqm na strana tova vinovni ili ne ( nai-veche toz Nurai nz kakav si ) za ubistvoto na jivotnoto. Ostavqm na strana i maloumieto da se snimash s martvo jivotno i to sas usmivka i nqkakva radost. No pitam az shto za p...l trqbva da si che i da go kachish vav Facebook ili koqto i da e bilo druga socialna mreja. Za poreden pat se chudq shto za narod jivee v tazi propadnala darjava. Kolko li pati vijdam vav sait za video spodelqne da ima klipcheta ot sorta na "zakolihme praseto , e.asi qkoto" ili drugi ot sorta i tam nqkakvi invalidi se kefqt dokato kolqt vijotnite. Eiii takiva invalidi sa direktno za ekarisaja. aman ot prostotiq
    Добре, оставям на страна това виновни или не ( най-вече този Нурай Назим ). Оставям на страна и малоумието да се снимаш с мъртво животно и то с усмивка и някаква радост ( уви на някои индивиди им липсват първите 7 да не кажа и другите 7 годинки) Но питам аз що за п....л трябва да си, че да качиш такава снимка в Facebook или която и да е социална мрежа? За пореден път се чудя що за народ живее в тази пропаднала държава? Колко ли пъти виждам клипове от сорта " Ба.и якото , колим прасето" и естесвено снимано как го колят. И за да не ме нападнете защото съм бил защитавал животните и съм плюл идиотите помислете си ако вашето малко дете попадне на тези снимки или красивите клипове и после ви разпитва ама защо така правят? Дали ще мислите така както сега ?????
  • 63 Микаел Жебраел

    1 0 Отговор
    И сега ли Бойко е виновен?
    А бе хора какви сте такива бе как може да дигнеш рака на нещо на което ни то си го хранил нито си го гледал.
    Кой си ти бе дето ти да решаваш да ли кучето да живее това ли е начина на Европейския Българин за борба с кучетата.
    За мечката няма да коментирам ..
    Едно разбрах за прави са Европейците да ме гледат като пълен мангарар по летищата и да не ми обръщат внимание защото като излезе тая снимка в Европа Нурай се пише Българин а не фес и за това на всякъде си мислят, че сме всички сме като него !
  • 64 мръсници!

    0 1 Отговор
    Да по зле сте,видяхте един турчин убил куче и се правите тука.Българите пък убиват само хора!
  • 65 optimista

    1 0 Отговор
    АБЕ ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ СТИГА С ТОЯ ФЕЙСБУК САМО МАМАТ И ЛЪЖАТ ТАМ А ОТНОСНО НАСИЛИЕТО НАД КУЧЕТА ЛОШО Е АМА НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА ЗА ТОВА КАК БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ГО УБИВАТ ВАБНО С ИЗМИСЛЕНО ВИСОКИ ЦЕНИ НА ГОРИВО И СТОКИ НА ПАЗАРА И С ПОСТОЯНИТЕ ОБИРИ НА ПРАВИТЕЛСТВАТА ДО СЕГА КОЙТО БЯХА СДС,БСБ,НДСВ И СИЧКИ ТАКИВА РАЗНИ МАЗНИ ДЕТО ОБРАХА БГ ТО НИ
    НЕ ГИ Е СРАМ!!!
  • 66 Реалиста

    0 0 Отговор
    КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОСВЕН ДА ИЗБИВА КОМПЛЕКСИТЕ СИ ВЪРХУ ЕДНО БЕЗЗАЩИТНО ЖИВОТИНЧЕ. ТОЯ ПЪЗЛЬО, ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ НА НЯКОЙ ЧОВЕК ? АМИ ЗАЩОТО Е БЪЗЛИВ.
  • 67 gost

    0 0 Отговор
    shtom za tiah tova e geroistvo utre sigurno shte pozirat i s niakoi ubit ot tiah shovek ami takae kato niama zakoni asamo slobodia tova e psevdodemokracia
  • 68 mirela

    0 0 Отговор
    ne6tasnici dano sledva6tiat pat v gorata nqkoq me4ka da gi izqde ili osakati