12 Февруари, 2012 17:03 1 091 2

Изпускането на язовири е най-важно

  • цветан цветанов-
  • мвр-
  • язовири-
  • свиленград-
  • бисер
Изпускането на язовири е най-важно - 1
Снимка: БГНЕС

Кризисният щаб за справяне с бедствията в страната не е разпуснат, каза в предаването пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Щабът ще действа, предстоят много предизвикателства пред пострадалите от наводненията хора.

Според Цветан Цветанов най – големият проблем, който трябва да бъде решен, е търсенето на възможности за контролирано изпускане на водни обеми от язовирите. Той съобщи, че изпускателните кранове на немалко язовири са циментирани или компрометирани, за да не могат да се изпускат никакви водни обеми. Цветанов увери, че водните обеми на язовир "Елена" непрекъснато се следят и няма опасност от преливане. Вицепремиерът заяви още, че при възникване на евентуална опасност населението ще бъде информирано, така че да има технологично време за реакция. Цветан Цветанов увери, че докато не бъде възстановена дигата на река Марица край Свиленград, там ще се работи денонощно.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими Хофа

    0 0 Отговор
    Е щом допря министъра на вътрешните работи да си зареже другата работа и да оправя язовирите много сме добре.
  • 2 Т-34

    0 0 Отговор
    Цецо,засега се изпускате само отзад.......