Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 20:35 1 090 0

Опасност от лавини в Петроханския проход

  • петрохан-
  • зима

Жълт код за опасно време утре е обявен за областите Видин, Монтана, Перник, Кюстендил, София град и София област, Ловеч и Габрово, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Валежите ще спират, но температурите ще се понижат.

От Агенция "Пътна инфраструктура" пък съобщиха, че има реална опасност от лавини по планинските пътища и призоваха шофьорите към повишено внимание в Петроханския проход. Там тази нощ ще бъдат извършени контролирани взривове за разчистване на снега, натрупал се по северните склонове.

В Северозападна България минималните температури ще са до минус 15 градуса, което ще създаде предпоставки за поледици. За останалата част от страната не са прогнозирани опасни метеорологични явления.

Облачността ще намалее до незначителна, а валежите ще спрат още през тази нощ. В Дунавската равнина ще духа умерен и силен западен вятър. Утре по Черноморието ще преобладава слънчево време.

В сряда ще има разкъсана облачност, на места и до слънчево, но през втората половина от деня над Западна България отново ще се заоблачи. През нощта срещу четвъртък и в четвъртък на места, главно в Западна и Централна България, ще превали слаб сняг. Ще се усили вятърът от северозапад и с него отново ще проникне по-студен въздух.

В петък ще е доста ветровито, особено в източните райони, с по-ниски дневни температури, но валежите ще спират, след това и облачността ще се разкъса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА