14 Февруари, 2012 20:04 3 553 2

Финансовата инспекция даде Цеко Минев на прокуратурата

  • цеко минев-
  • витоша ски

Шефът на ски федерацията изразходвал средства без обществени поръчки

Финансовата инспекция даде Цеко Минев на прокуратурата - 1
Снимка: БГНЕС

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е сезирала прокуратурата за нарушения на председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев при изразходването на средства без провеждането на обществени поръчки. Това съобщиха от АДФИ, която провери организацията в периода 2006-2010 г.

Установени са нарушения при проведени обществени поръчки за близо 860 хил. лева. На Цеко Минев, който е и президент на "Първа инвестиционна банка" са съставени седем акта за общо 10 500 лв.

Най-голямото нарушение установено от АДФИ е предоставянето без обществена поръчка на 557 500 лева на фирмата "Балкан холидейз сървисис" по програмата “Научи се да караш ски” през 2008 г. Компанията се управлявана от съпругата на Цеко Минев - Радка Минева.

Заради непроведената обществена поръчка на ски федерацията е наложена глоба от 15 000 лв. от АДФИ, която се обжалва.

По четири от постановленията за общо 4 000 лв. глобата е платена, но не от наказаното физическо лице Цеко Минев, а от фирмата "Български ски пул", съобщи dnevnik.bg. Тази фирма е собственост на ски федерацията и по концепция работи за финансовото подпомагане на федерацията по ски.

"Аз информация нямам за подобно плащане. Гарантирам, че фирмата не е плащала глобата на г-н Цеко Минев", заяви шефът на компанията Димитър Тонов.

"Български ски пул" е регистрирана на същия адрес, на който са регистрирани и "Витоша ски" и "Витоша ски училища". На двете фирми федерацията по ски редовно дава средства по програмата "Научи се да караш ски", която се финансира от спортното министерство.

Цеко Минев е обжалвал две от постановленията за 5000 лв. и за 500 лв. и по тях има образувани съдебни производства.

За нарушенията в ски федерацията АДФИ е уведомила още Министерството на физическото възпитание и спорта, което е финансиращ орган на ски федерацията и Агенцията за обществени поръчки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай кольо

    0 0 Отговор
    Хора, ние не живеем в држава, ние живеем в мафия!
  • 2 ma40

    0 0 Отговор
    Ние не сме народ! Ние сме пасмина! После се сърдим на холандците!