Last news in Fakti

20 Май, 2024 22:30 1 532 3

Важните новини във ФАКТИ на 20.05.2024 г.

  • спортен център-
  • стоб-
  • бнб-
  • патриарха-
  • йорданка фандъкова-
  • нсо-
  • бойко борисов-
  • избори-
  • пенсии-
  • показни разстрели-
  • ловеч-
  • инфлация-
  • нап-
  • починало-
  • витоша ски-
  • прокурор-
  • зехтин

Тервел Пулев заяви, че става дума за своеволие от страна на инвеститор

Важните новини във ФАКТИ на 20.05.2024 г. - 1
Снимка: Нова телевизия

Благодарност по български: Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния квартал "Лозенец"

Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния квартал „Лозенец”. Пред NOVA Тервел Пулев заяви, че става дума за своеволие от страна на инвеститор, който възнамерява в района да бъде издигната 19-етажна сграда с подземни паркинги.

Детето от село Стоб е починало от задавяне?

Петгодишното дете от село Стоб, община Кочериново, е починало от задавяне.

БНБ затяга правилата за отпускане на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за гарантиране на сигурността на финансовата система. Основната причина за нарасналото търсене на подобни заеми е, че заплатите се увеличават повече отколкото нарастват цените на недвижимите имоти, показва анализът на БНБ.

Протестиращи в София блокираха кръстовището на Попа

Протестиращи граждани срещу новата организация на движението в центъра на София тази вечер се преместиха пред паметника на Патриарх Евтимий (Попа),.

Йорданка Фандъкова: Глоба от над 8 млн. лева може да се наложи на собственика на Симеоновския лифт

„Договорът за Симеоновския лифт е до 2032 година. Ако не бъде изпълняван, той може да бъде разтрогнат и да има санкции. Собственикът, който при новите обстоятелства нарушава договора, търпи санкция в размер на 8,3 млн. лева. Това е цялата сума по приватизация”. Това заяви бившият кмет на София и настоящ кандидат за депутат Йорданка Фандъкова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. „Симеоновският лифт спря в края на декември, а не сега”, допълни тя.

Експерт: Шофьорите в НСО не са над закона

Бившият служител в НСО акад. Румен Ралчев заяви, че трябва да се изчака експертизата за скоростта, но несъмнено има извършено нарушение от загиналия шофьор при катастрофата с колата на НСО.

Бивш кмет на София смята: Бойко Борисов би бил чудесен премиер

"На 9 юни хората първо ще ни подредят, ще кажат кой иска да управлява. Г-н Борисов е бил успешен премиер в няколко правителства, но всичко ще зависи от резултатите на изборите. Той би бил чудесен премиер, но за нас не са важни постовете, а да се направи едно стабилно правителство, което да решава проблемите на хората".

Екатерина Захариева: Борисов е най-опитният човек в нашата партия, той трябва да е премиер

Ако ГЕРБ излъчи правителство след изборите на 9 юни, премиер трябва да е Бойко Борисов. Това каза в студиото на bTV Екатерина Захариева, водач на листата в Пазарджик на ГЕРБ-СДС.

Служебен заместник - министър заговори за допълнителните доходи, получавани от някои пенсионери

На своето заседание днес парламентарната социална комисия не прие предложеното от ПП-ДБ решение, с което да се задържи НОИ да изплати пенсиите на пенсионерите от 1 юли с 11% увеличение, както е заложено в бюджета за 2024 година.

МВР и прокуратурата не могат или не искат да разкрият кой и защо разстреля показно Мартин Божанов и Алексей Петров

"Естествено, по нашите оперативно-следствени действия не мога да вляза в конкретика. Но ще се изразя по следния начин - имам вътрешно усещане, че скоро неуморният труд на колегите от сектор "Убийства" ще се възнагради с успех".

Заради кражба на ток: Уволниха зам.-директора на полицията в Ловеч

Уволниха заместник-директора на ловешката полиция. Това съобщи Нова телевизия, като се позова на високопоставени източници в МВР.

БАН: Изпълнението на Маастрихтския критерий за инфлация се очертава като най-голямото предизвикателство

Инфлацията и провежданата политика по доходите, несъобразена с реалните бюджетни възможности могат да отложат членството на страната ни в еврозоната след 2025 г., сочи Годишният доклад за икономиката на България, изготвен от Института за икономически изследвания на Българската академия на науките (БАН).

Социолог: Мачът не е свирен, изборите ще се решат от 600 000 души, които не са решили за кого да гласуват

Непрекъснато се правят опити да се внуши, че мачът е свирен и не е важно да се гласува, а не е така.

Данъчните разясниха на собствениците на черешови масиви как да декларират реколтата си

Националната агенция за приходите се срещна с производители, преработватели и търговци на череши, за да отговори на въпросите им, свързани със задължителното предварително деклариране на стоки с висок фискален риск.

Родителите на загиналото в Благоевград дете два пъти викали Спешна помощ, вторият път вече било починало

Родителите на починалото 5-годишно дете в с. Стоб са викали два пъти екип на Спешна помощ от гр. Рила снощи.

"Витоша ски" отговори за лифтовете: Не е рационално с ремонти да се поддържат отдавна амортизирани съоръжения

Проблемът с модернизирането на съоръженията на територията на Природен парк „Витоша“ попада в обхвата на общественото внимание и се политизира за пореден път. Отново за ясните и констатирани от всички институции проблеми не се предлагат решения. Винаги, когато спре поредното съоръжение, поради моралната си и физическа износеност, този спор се възобновява, започват се безпочвени обвинения срещу „Витоша ски“ АД, че могла, но не искала да модернизира съоръженията, чертаят се решения и след известно време всичко се забравя. До следващия път.

Апелативният прокурор на София Радослав Димов подаде оставка, напуска съдебната система

Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка и напуска съдебната система, съобщи Нова телевизия. По неофициална информация причините за това са лични. Неговото име беше замесено с убития в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса.

Зехтинът поскъпна и контрабандата се задвижи: Над 3000 литра хванаха митничари на "Капитан Андреево"

На 11.05.2024 г. на пункта на ГКПП -Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът-турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гладен

    0 1 Отговор
    яде ми се БЕЙКРОЛС
    защо няма тук
  • 3 Едуард Петров

    1 1 Отговор
    От 1970 до 2002 година бях Старши Спасител, преобладаващо на Северен Плаж на Китен, по-рядко на Южния Плаж! По това време Бойко беше охрана на Ген. Анев, Който почиваше в Почивната Станция на МВР, която се намира точно зад дюните на Северен Плаж! На това място пясъкът е златист и ситен, т.е. много качествен! Не случайно около този плаж са се настанили най-класните Софийски Почивни Станции и почивната станция на КЦМ Пловдив! А оттатък шосето, в гората, са кокетните Станции на Горското Стопанство на Пловдив и Пазарджик, както и някои други!
    Това беше отдавна - през 60-те, 70-те, 80-те, 90-те, 2000-та - години на 20-ти Век! Сега ми е интересно, какво е състоянието на тези съоръжения, където след учителствуването ми през годината, веднага заминавах на Българското Черноморие! По времето на Соца, в Залива наСеверния Плаж Атлиман, хвърляха Котва и ни идваха нагости Руски Съветски военни кораби - крайцери, разрушители, миночистачи, големи баржи с танкове! Руските моряци бяха много приятелски настроени към нас! Аз се качвах на кораба по трапа, здрависвах се с дежурните по вахта, говорехме си на Руски, качвах се на върха на мачтата, на наблюдателната клетка и ... с всичкия си акъл...правех скокове във водата от около 15 метра височина!
    ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол