Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 11:22 859 0

Сметната палата разреши на ГЕРБ дарения за с. Бисер

  • сметна палата-
  • герб-
  • бисер-
  • дарения
Сметната палата разреши на ГЕРБ дарения за с. Бисер - 1
Снимка: БГНЕС

Политическите партии могат да правят разходи за дарения. Това гласи отговорът на председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров на писмо на зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

В писмото Цветанов пита позволено ли е на политическа партия да прави дарения за сметка на предоставена държавна субсидия. Поводът за това е решението на ИК на ГЕРБ да предостави на бедстващите граждани в районите на Харманли, Свиленград и Хасково 1 млн. лв. от партийната си субсидия като дарение.

От управляващата партия не приемат атаките на опонентите си, обявили инициативата им за популистка. Чудехме се откъде идват техните изводи и стигнахме до извода, че той се базира на това, че нито един от тях не отиде да види хората и да изрази съчувствие към тях, подчерта в изявлението си на брифинг по темата зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

От тази консултация със Сметната палата те са разбрали също, че могат да правят дарения и на фондации стига да няма конфликт на интереси.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА