16 Февруари, 2012 10:24 1 593 0

Съдът в Харманли в тежко състояние след потопа

  • харманли-
  • наводнение-
  • съд-
  • всс

Бюджетната комисия към ВСС да вземе спешни мерки, призова Лазар Груев

Съдът в Харманли в тежко състояние след потопа - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът в Харманли е в тежко състояние след последните наводнения в града. За това алармира председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев преди днешното редовно заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). Тежко е и положението в Пловдив и Хасково, каза още той. 

По думите на Груев правораздаването в Харманли е в полеви условия. Част от архива е пренесен в общината, но няма информация колко от него е унищожен.

Той призова Бюджетната комисия към Съвета да предприеме незабавни мерки. Комисията по бюджета към ВСС трябва настойчиво да се обърне към правосъдния министър и да поиска да се оценят щетите, защото едва след това може да се пристъпи към ремонт.

Ангажиментът, който пое от името на Бюджетната комисия членът на ВСС Иван Колев е веднага да влезе във връзка с МП. Той използва повода, за да припомни, че сложните финансови отношения между ВСС и МП затрудняват работата им. Въпреки това Колев пое ангажимент до края на февруари да бъдат предприети спешни мерки, за да се възобнови нормалната работа на съда.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА