Last news in Fakti

9 Юли, 2018 19:15 2 394 34

Радев единствен президент от ЕС при Ердоган: Уважавам избора на турския народ

  • румен радев-
  • реджеп ердоган

Турция се превръща и в решаващ фактор по отношение на надеждността на нашата енергийна сигурност, заяви президентът

„Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и уважение с всички президенти на всички наши съседни страни. Нека не забравяме, че в днешните реалности и особено в нашия регион, добросъседството играе ключова роля за опазване на мира и стабилността.“ Това заяви президентът Румен Радев пред Българското национално радио в Анкара в отговор на въпрос, че е единственият президент на държава-членка на ЕС, който ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Реджеп Тайип Ердоган като президент на Република Турция.

„Неведнъж съм обръщал внимание върху недопустимата намеса на Турция в българските избори и нашите религиозни дела, но убеден съм, че ненамесата във вътрешните работи е основата на това, така необходимо на всички ни, добросъседство. Тук съм, защото уважавам избора на турския народ и очаквам същото от страна на нашите съседи“, посочи още Румен Радев, запитан за перспективите за развитие на двустранните отношения, след утвърждаването на нашата съседка като президентска република. Държавният глава добави, че Турция е най-големият търговски партньор на България извън Европейския съюз, а и югоизточната „врата“ на Европа, която в момента удържа миграционния натиск.

„След катастрофалния провал на енергийната ни политика, Турция се превръща и в решаващ фактор по отношение на надеждността на нашата енергийна сигурност, на доставките и на цената на природния газ“, подчерта още българският президент. Държавният глава изрази увереност, че с президента на Турция ще работят за развитие на двустранните отношения в дух на добросъседство, взаимно уважение и партньорство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    25 25 Отговор
    Да живее българо турската дружба...за добросъседство и мир..

    Коментиран от #2

  • 2 българче

    25 22 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    По- добре българо-турска, отколкото българо-говежда.

    Коментиран от #29

  • 3 Чудя се

    20 13 Отговор
    Сиромашкият ходи където му каже началника! Друг въпрос е дали е наясно какъв е поредния гаф!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Помнещ

    11 8 Отговор

    До коментар #3 от "Чудя се":

    На Плевнята миналите избори, кой началник му каза? Провери, пак той беше единствен от ЕС.

    И е правилно да се отиде и от единият, и от другият.
  • 5 Чиче

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Чудя се":

    Ще ходи, къде ще иде. Иначе ще трябва да ходи където го пратят колониалистите.
  • 6 Мария

    30 13 Отговор
    Радев е умен мъж, за разлика от прозападните серсеми.
  • 7 Жалко

    16 33 Отговор
    Не вярвах, че президентът ще падне толкова ниско да ходи и да се мазни на гнусните турци. Политиката е гнусно нещо. Какво взаимно доверие и уважение, бе, -г-н Президент? Не говорете празни приказки, на които не вярва никой. Народът отдавна и с право е казал: На турчин (на мръсен поганец) вяра да нямаш.

    Коментиран от #8, #26

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    9 9 Отговор
    На Радев съветниците са му казали да прави същото като бат Бойко за да го "забележат в международен план".А народът си го е казал че "Насила хубост не става",особено като нещо НЕ ТИ ИДВА ОТВЪТРЕ ,но...опитите продължават.
  • 11 експерт

    17 7 Отговор
    Радев е рав.

    Нашите молитвени дупедавци проиграха заради един мозъчен тумор цялата ни енергийна сигурност.
    Сега ще правим метани на турците заради ПРЕДАТЕЛИ.
  • 12 Салам Алеко

    9 15 Отговор
    Намерил президента църква да се прекръсти! Босненските яничари не уважиха "сивия помияр" а ние, за да не ни праща емигранти му се кланяме! Карай, до нова година ще гушне букета грузинския шоумен! После светът ще тръгне към светло бъдеще! И виждам много каручки на к-н Андреево, с мечтата за новата-стара родина! Кътър пред каручката, кътър в каручката!

    Коментиран от #15, #24

  • 13 Гост

    4 2 Отговор
    Саламе, знаеш от кой идва първия - , Хасан не прощава на тези които изкарват на бял свят, ромския му произход, хахахаха!
  • 14 Иванов

    7 5 Отговор
    Добре е постъпил. Нека и той се наведе малко. Добре ще му дойде.
  • 15 Osman

    8 9 Отговор

    До коментар #12 от "Салам Алеко":

    Саламе, дори Герхард Шрьодер и Берлускони бяха там. А Босна беше представена от 50 членна делегация. От България освен Радев там бяха и целите ръководства на истинските турски партии ДОСТ и партията на Касъм Дал. Само представителите на турската комунистическа партия ДПС липсваха защото не бяха поканени

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Салам Алеко

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "Osman":

    СаламАлеко другар! Факти пише че само ние от Европа сме там, значи съм се подлъгал, или факти са ме подлъгали! Днес в никой не може да се вярва, това разбрах! Чест за Турция, 50 членна яничарска делегация я е уважила! Значи не е случаен митинга в Сараево! Турция си има европейска държава в Европа! Дано Европа си вземе поука! Жив и здрав другар!

    Коментиран от #18

  • 17 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Osman":

    Движението за Подрязан Селджуци си направи сараите по черноморието, то вече няма нужда от никого, нека гладните се поклонят, може сараи да си построят, прости хорица-много, ще гласуват, и работата ще стане!
  • 18 По-добрия Осман

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Салам Алеко":

    Саламе, лъжат, тоя гледа турска телевизия, и мисли пе фантастиката е истина! Лъже!
  • 19 Spasmi

    12 7 Отговор
    Гласувах за него, но не очаквах да падне толкова ниско. Да присъства на стъпването на Ердоган, един узурпатор и тоталитарист! Вече не си мои президент!
  • 20 Froid

    6 3 Отговор
    Васал Радев се надява , Ердоган да направи валия на Булгерастан !
  • 21 Продажен педал рубладжия - спермояд

    10 5 Отговор
    Ние нямаме презифент а комунистически продажен рубладжия
  • 22 Рубла капут

    7 4 Отговор
    Така му е заповядал другаря путеф
  • 23 България е във НАТО и ЕС !!!!!!!!

    9 7 Отговор
    радев - курвооооооооооооооооооооо
  • 24 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Салам Алеко":

    СЕЛЯМЧО,ти явно много ти върви в "предсказанията"има една телевизия,ти да не работиш за тях,на какво гледаш ,на боб,леща...?Виж нещо и за бъдещето на България,а комшиите ги остави те ще се оправят ами България,кой ще я"оправи"???
  • 25 niki

    3 1 Отговор
    Вярвах в теб. СРАМ. Изтривам те.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 външен наблюдател

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Ти наистина си единствен по рода си човек! Какво не е наред в теб?Очевидно мразиш родината и поколението си толкова силно, че цял ден, всеки ден, а то много пъти, си тук за да ги псуваш. Разбери защо! Един поглед в сърцето ти показва какъв човек си. Анализирай характера ти! Помогни на себе си, открий защо, коригирай го, да спасиш душата си и да намериш мир. Успех!
  • 28 Путин ви каза

    0 4 Отговор
    Няма нужда от метани - махнете БОКО ТЪПОТО и всичко ще ви се нареди ;)
  • 29 Преброяване на бесните язовци

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "българче":

    Ха! Ами че в такъв случай неандерталските мужици по-добре да не ни бяха "освобождавали" от турчолята, нали руска подметко?
  • 30 Иван

    1 0 Отговор
    Радев е най голям боклук Бойко върти на малкия му пръст иначе яде шамари те от Бойко
  • 31 гост

    3 0 Отговор
    Турско мекере !
  • 32 гост

    2 0 Отговор
    Тоя комунист вече ходи при Путкин сега при Ердо , на ред са Мадуро и Ким Чен Ун … Държат го на къс повод от Кремъл ...
  • 33 Статистик

    1 0 Отговор
    Мария и ти ли си го пробвала какъв мъж е?
  • 34 Пенсионера

    2 0 Отговор
    А нас никой не ни бръсне за силива, вече уважаваме много гн. Ердоган .
    Да ни е жив и здрав гн . Ердоган . Който има. ПАРИ ВЛАСТ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА. останалите слушаме ъихичко и си тараем ,двамата ми синове работят и жиееят в германия. За по добро заплащане , за по добър жиеот и по добра пенсия. ТУК ТЕЗИ НАШИ КОМУНЯГИ НЯМА ДА МРЪДНАТ И ЕДНА ПЕДЯ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове