Last news in Fakti

18 Февруари, 2012 16:05 1 702 7

Калин Георгиев: В МВР не работят балерини

  • калин георгиев-
  • мвр-
  • насилие
Калин Георгиев: В МВР не работят балерини - 1
Снимка: БГНЕС

В МВР не работят балерини и когато служителите бъдат предизвикани с арогантност, думи или действия, това води до съответните последствия. Трябва обаче да има и дозиране на полицейската реакция.

Така главният секретар на вътрешно министерство Калин Георгиев коментира темата за полицейското насилие в предаването „Тази събота”на bTV.

Той отбеляза, че досега не е скрит нито един случай на превишаване на полицейски права и обеща в бъдеще подчинените му да станат не само по-вежливи, но и по-квалифицирани.

Георгиев обясни, че докато преди отсъствието на интелект в МВР е можело да се компенсира с мускули, сега тази система е отпаднала. И допълни, че неговият коефициент на интелигентност е 161. „Защото какво е МВР? МВР е функция на обществото и ние сме представителна извадка на това общество”, каза главният секретар.

Георгиев коментира и случая с един от музикантите на Слави Трифонов, при който Илия Илиев се оплака от полицейска арогантност по време на акция. Той бе категоричен, че служителите на ГДБОП са действали правомерно в условия на неотложност. „Аз ги познавам лично, те не са такъв тип да се държат арогантно. Това са законови правомощия, защо да е полицейщина?”, попита главният секретар. Даде и съвет на българските граждани – да имат предвид, че на гърба на картите на служителите на МВР пише, че всички са задължени да оказват съдействие на институцията.

Калин Георгиев засегна и друга тема – убийствата по непредпазливост, визирайки случая с прегазеното от маршрутка в София момиче. По думите му тези деяния трябва да влязат в графата тежки престъпления, а не да се разминават с условни присъди или пробация. Проблемът ще бъде обществено обсъден в понеделник, допълни той.

На въпрос колко пъти е бил с оставка в джоба, Георгиев изрази съжалението си, че няма джобове, за да покаже нагледно. Правейки равносметка какво би му коствало загубата на поста, той заяви: „Заплатата ми отива за наем и ток, всяка година поне по веднъж съм с болница”.

Смяна на професионалното кресло обаче Георгиев отрече, като заяви, че никой не е обсъждал с него назначението му за шеф на ДАНС: „Ако е имало такива слухове, то те са били плод на фантазиите на различни хора”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Ицо

    1 0 Отговор
    Проблемът на МВР е в кадрите!За да станеш полицай,трябва да бутнеш,иначе няма да изкараш тестовете.Слушал съм за суми от порядъка на 5000лв.А като знам и как се става дознател,не се чудя,че всеки ден някой реве от полицията!
  • 2 с късмет и от далеч

    0 0 Отговор
    Аз като се прибрах в БГ тази година и като видях че най-големите некадърници са станали полицаи,просто няма какво да се коментира.
    Да си спомним БГ поговорката - прост, по-прост,най-прост,полицай.
  • 3 СОФИИСКИ ЦЕНТРАЛЕН

    0 0 Отговор
    КАЛИНЧО Е ДИРЕКТНО ЗА ЗАТВОРА !!!

    толкова неподготвен човек не може да работи в системата камоли да взима заплата и пенсия !!

  • 4 ккк

    1 0 Отговор
    Заплатата му стигала само за наем и ток-глей ква наглост.А бе ,ми 80% от българите с 3 -4 пъти по-ниска заплата-за кво им стига? Наглостта на тия ГЕРБ надмина и комунистите.
  • 5 520 зендер

    0 0 Отговор
    Мразя полицаите,ама мразя ги..искат рушвети ама аз пък съм инат и не им давам-нарочно да ги е яд ...
  • 6 Скорпион

    0 0 Отговор
    Браво зендер, точно така.
  • 7 jack daniels

    0 0 Отговор
    И кво общо има бе умник заплатата му, ГЕРБ и наглоста...ама вие наистина сте изперкали с тоя ГЕРБ..и дъжд като вали пак те са ви виновни..некадърници,все някой ви е виновен