Last news in Fakti

19 Февруари, 2012 11:46 1 094 0

Коларов: Може да настъпят съществени промени в Закон за гражданска конфискация

  • тодор коларов-
  • конфискация
Коларов: Може да настъпят съществени промени в Закон за гражданска конфискация - 1
Снимка: БГНЕС

Между първо и второ четене в законопроекта на Закон за гражданска конфискация може да настъпят съществени промени - има неща, които трябва да се прецизират, но има и такива, които се надявам да не бъдат променяни.

Това каза пред „Неделя 150“ по БНР Тодор Коларов, председател на Комисията за установяване и отнемане на имущество придобито от престъпна дейност.

Коларов добави, че има препоръки в доклада на Европейската комисия, на които трябва да се обърне внимание, като възможността за оперативна независимост на комисията за установяване и изземване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Имам някои препоръки, допълни Коларов и обясни, че проблем в законопроекта възникна относно отнемането на дивиденти, получени по време на производството за отнемане на дадено имущество. Друг проблем се отнася до ликвидационните дялове в търговските дружества.

Тодор Коларов даде пример с участници в дружество, където един от съдружниците подлежи на отнемане на имущество, а другият не. В такъв случай е редно да бъдат отнети не само средствата, с които са придобити дяловете в дружеството, но и да се трансформира дружеството в ликвидационен дял и държавата да отнеме и него. "Ако всеки един от нас е вложил по 5000 лева капитал, а дружеството има активи от 50 или 100 хиляди, би било малко несправедливо, ако държавата прибере само 5-те хиляди, които са вложени първоначално като капитал", поясни Тодор Коларов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА