18 Юли, 2018 19:47 9 123 35

Иво Христов: Мощни сили стоят зад Тръмп

  • иво христов-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Новият триъгълник, около който се изграждат международните отношения, е съставен от САЩ, Китай и Русия

Иво Христов: Мощни сили стоят зад Тръмп - 1

Мощните критики към американския президент Доналд Тръмп след срещата му с Владимир Путин са опит да се провали политическият пробив, постигнат в хода на разговорите в Хелзинки. Това коментира в студиото на „Лице в лице” депутатът от БСП проф. Иво Христов.

Според него новият триъгълник, около който се изграждат международните отношения, е съставен от САЩ, Китай и Русия, като е нормално Тръмп и Путин да работят заедно в сферите, където интересите им съвпадат.

„Тръмп е само върхът на един айсберг. Много мощни сили в САЩ направиха възможна промяната на Тръмп, курсът, който олицетворява Тръмп, е само началото. Съществуващият досега ред, в който световната суперсила САЩ играе ролята на водач на Запада – сериозни сили в САЩ си дадоха сметка, че всичко това става за сметка на САЩ като национална държава”, коментира анализаторът.

Именно затова се налага „ако трябва – сриване на геометрията на геополитическата сигурност”.

Той подчерта, че администрацията на Тръмп за година е направила това, което другите не са успели за 20 и ако „кресливите медии” и „елитите” са срещу него, то в подкрепа на новия курс е „мълчаливото мнозинство – американските работници, американските служители, голяма част от силовия апарат”.

По думите му е важно да се проследи дали „тръмпистката партия” ще извоюва контрола над Камарата на представителите и Сената през следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    44 78 Отговор
    По -големи глупости от атализа на този"професор" не бях чел досега
  • 2 goni

    61 6 Отговор
    Е! Не си длъжен да си умен!:)
  • 3 Иванов

    33 69 Отговор
    Тази руска ушанка как защитава Тръмп, просто не е истина! Този е бетер Рушветников.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 среднощен

    30 0 Отговор
    Тристранна пирамида- САЩ, РУСИЯ, КИТАЙ! Основата на пирамидата е "останалия свят"!? Въпросът е, кой е на върха на пирамидата? Едва ли е само "всевиждащото око"!?
  • 6 среднощен

    33 1 Отговор
    "Мощните сили" стоят не "зад", а по-скоро "над" Тръмп!?
  • 7 зомби килър

    26 36 Отговор
    Самовлюбен позьор.
  • 8 antimediator

    23 45 Отговор
    Ще им се на другарите да се променят нещата и Русия да глътне малко въздух.
    Скоро Тръмп ще си ходи и нещата ще се нормализират, т.е. Русия ще остане сама срещу целия свят.
    По-добрия вариант е да стане нормална държава и да поддържа нормални и дружески отношения с останалия свят , но това едва ли скоро ще се случи.

    Коментиран от #17

  • 9 123;)

    15 30 Отговор
    Този майстор на спорта,жив ли е още,не го бях виждал цели месеци...
  • 10 Strelata

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "Пеко":

    Браво много точно
  • 11 шампиона

    61 17 Отговор
    Това е единствения адекватен човек в парламента..Изключително много го харесвам, винаги говори изключително на място и без въобще да се интересува дали някой ще му търси сметка..Единствения смел депутат..За интелекта му няма какво да сипем адмирации, той си личи само от това когато започне да говори..Ако искаме да вървим напред и да се оправят нещата, такъв човек ни трябва начело на държавата..! Но проблема е, че в България е пренаселено от персонажи, като тези по-горе които са го оплюли, защото днеска са изразходили малко злоба и таят още в себе си..Само и единствено заради такива мърши като вас бих емигрирал, а такива като професора ме карат да съм горд, че съм българин..

    Коментиран от #12, #16, #18, #19

  • 12 Ристе

    14 31 Отговор

    До коментар #11 от "шампиона":

    Кое по точно те кара да си горд?! Достойнство - няма такова, себеотрицание - да в полда на чужда държава, акъл - в червена кратуна не съм срещал, родословие - прости шумкари от някое незнайно село.

    Коментиран от #33

  • 13 Приказки за Хитър Петър

    10 29 Отговор
    ТАЗИ крава е МЪЖКА! Нищо ново няма да чуеш от този кухар. Кравата е ялова. Той нали е професор социолог, е тогаз защо не плува в своя коридор а се напине да плува в чужди води - полит обозревател. Не се ходи на бадем ЗА орехи. Името е наравно дете, простичко НО му се е.е. Но за всеки влак си има пътници. Друм Бун ! Някой да е научил нещо от него, щото да му е светнало в главата? Ползата от файдата е да омайва тълпата. Като нявга Тома Томов и Петър Кожухаров. Полит журналист и нищо друго - Чул, прочел, видял, разказал.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ИВЕ ти знаеш че си кухарка

    8 19 Отговор
    И затова погледа ти е винаги уплашен ! Иве посредствена ученичка си, разказвачка която в страни не може да направи самостоятелно и крачка.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    32 4 Отговор

    До коментар #8 от "antimediator":

    Какво значи Русия да стане нормална държава?Може би да позволи да и вземат както нас на концесия златото или петрола за без пари,да и приватизират централите с договори които техния премиер би признал че го е срам да ги чете,да позволи да изкупят както усрайна газопреносната и мрежа за да може да лапат американците въздушни пари.Кажи бе,какво трябва да направи
  • 18 Той е психично болен човек

    12 32 Отговор

    До коментар #11 от "шампиона":

    Нима мястото му е в Парламента и съветник на президента. Боже, пази България ! То много добре знае че е бос, самонадеец и посредствен. ОТ бълвоча му ДИРЯ никаква НЕ ОСТАВА. Празнодумец - лайкучка ! Както всички в НС. Волен Сидеров номер две ! Ветропоказател - нагоре лази, надолу гази ! Ай напрай съ ся чи някой тъ вика. И затуй вратата от вънка !

    Коментиран от #20, #30, #35

  • 19 Крокодила Гена

    7 27 Отговор

    До коментар #11 от "шампиона":

    Аз пък бих имигрирал точно заради такива "професори".

    Коментиран от #34

  • 20 Кой ти каза

    33 5 Отговор

    До коментар #18 от "Той е психично болен човек":

    Кой ти каза, че е съветник на президента? Ти нещо се обърка :) Лъсна как не разбираш, а бързаш да коментираш
  • 21 Ads

    6 21 Отговор
    Тоя и пенкилера-математик са ми любимци. Бетер холивудски сценаристи са. Безработните от средния запад се вързаха на Тръмп, че ще цъфнат, ако той стане президент. Скоро ще видят че чудеса няма да има.
  • 22 Сеньор Дон Амичи

    5 19 Отговор
    За да напишеш верен коментар по темата, трябва да си видял с очите си две неща. Да отидаш на пазар в Америка. Там и стоката и продавачите са от Китай. Като мръднеш по нататък, ще видиш цял пустеещ квартал, с изнесени производства в Китай. Със спечелените от нееквивалентната търговия, Китай изкупува Америка. Един специалист казал, дайте ми да командвам финансите на една страна и няма защо да я превземам с война. Точно това в момента китайците в Америка. Владеят я. За това Тръмп, който е качествен човек, търси разбирателство с Путин. А Иво е просто един симпатичен чиновник в президентстото. Той няма капаците да бъде съветник.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Морук

    8 2 Отговор
    Чем как,Путин стои зад него
  • 25 Дидро

    12 5 Отговор
    Какво се правите на знаещи и мислещи-рая! Не ви пука за нищо! Цензура! Не виждана и през турско! Трамп, Путин...Пишете тука и си чешате крастата...ВЕЛИКИИИИ!!! Стоите дома...комплексари. Да не си загубя 500-те лева...Рая сте си...К'во ви пука за Странджа....Путин и Трамп-ееее, т'ва е...имаме мнение...Яжте си гууууууууу
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 1234

    15 8 Отговор
    Всички русофоби са трансджендъри!
    Без нито едно изключение!
  • 28 име

    8 1 Отговор
    "САЩ - национална държава" неадекватно твърдение, както и другите в коментара.
  • 29 алооо дебила

    8 6 Отговор
    Я по добре кажи как жена ти участва в приватизацията на Кремиковци и с колко се облажихте ???
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 fakantanka

    14 0 Отговор
    Не разбрах какво толкова проф. Христов каза, че истериците така опищяха маалата. Това което е било, повече няма да го бъде. И прост да си ще го разбереш. Дори не е нужно професора да го казва, то е очевидно.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове