Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 14:29 1 341 0

Първанов и Марин дават пресконференция

  • първанов-
  • марин
Първанов и Марин дават пресконференция - 1
Снимка: БГНЕС

Експрезидентът Георги Първанов и неговият вицепрезидент Ангел Марин ще дадат пресконференция, съобщиха от офиса на бившия държавен глава. Събитието ще се състои на 23 февруари в зала №7 на НДК от 11.00 до 13.00 ч.

Миналата седмица Народното събрание реши да бъде сформирана  анкетната комисия, която да разследва действията на Първанов и Марин за периода 2002–2012 г., свързани с помилванията, опрощаването на държавни вземания и даването на българско гражданство.

Тя ще бъде съставена от 9 членове с председател лидера на РЗС Яне Янев. 6 от членовете ще са от ГЕРБ – Юлиана Колева зам.-председател и член на комисията, Светлин Танчев, Ивайло Тошев, Цвета Караянчева, Владимир Тошев и Емил Караниколов. От Синята коалиция предложиха Йордан Бакалов за зам.-председател на комисията и член. Комисията ще работи в срок от три месеца.

Ангел Марин заяви, че около него се прави скандал, за да се измести темата и да се омаловажи това, което е направил. Така той се защити от нападките, че е помилвал предимно убийци.

Около него се вихри и друга сериозна въпросителна – имало ли е или не нужда за втория мандат от указ на президента за издаване на правомощия.

Всеки момент се очаква да стане ясно дали Върховният административен съд (ВАС) ще сезира Конституционния съд (КС) за липсващия указ на президента Първанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА