Last news in Fakti

22 Март, 2012 19:11 1 677 1

Заека от Перник не е луд

  • мирослава николова-
  • марио любенов-
  • заека-
  • перник

Единственият жив обвиняем за убийството на спортистката Мирослава Николова – Марио Любенов – Заека не е луд. Опитите на перничанина да симулира шизофрения не мина пред петорната психиатрична експертиза в столичните клиника „Св. Наум“. Лекарите вече са установили, че Заека е вменяем и предстои тези дни да подпишат експертизата, съобщиха за агенция Стандарт Нюз от окръжната прокуратура в Перник.
 
Изследването бе назначено от съда по старо дело срещу Любенов за фалшиви пари. При полицейска акция за крадени коли в апартамента му в кв. Изток бяха открити компютърни файлови за печатане на менте банкноти. 

Заека се опита да отърве присъда като се престори на психясал. Обяви, че преди време при грабеж е бил жестоко бит преди време в София и оттогава развил параноидна шизофрения. 

Прокуратурата обаче намери свидетел, който призна, че няма такава случка, при която Любенов да е пострадал и диагнозата му е измислена. 

Сега след експертизата обвинителният акт срещу него вече ще бъде написан и делото влиза в съда до месец. 

Пред приключване е и разследването за отвличането и убийството на Мирослава. Направилият самопризнания Стойчо Стоев – Чочо се гръмна пред очите на ченгетата, но преди това посочи Заека като мозъка и главния изпълнител на престъплението. 

Още в първите заседания на съда, когато процесът тръгне, ще бъде поискана нова психиатрична експертиза на Любенов, категорични са от държавното обвинение. Така Заека ще бъде преместен в ареста, но за малко, след което отново ще го затворят под стража в клиниката на 4-ти километър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко Мартинов

    0 0 Отговор
    Всички сме луди просто умеем да го прикриваме.