18 Август, 2018 20:40 3 610 17

16-годишна колабира след консумация на водка-менте

  • момиче-
  • водка-
  • слънчев бряг

Проблеми с алкохола в Слънчев бряг

Положението в Слънчев бряг, който се утвърди като Мека на алкохолния туризъм, е повече от притеснително, сигнализираха наши читатели. Масово се пробутва на туристите фалшив алкохол. Именно от предлагането на нелицензирани огнени напитки в туби идват огромните печалби. Собствениците на заведения и хотели масово се възползват от този бърз начин за печелени на пари, без изобщо да мислят за последствията, пише би.нюз.

Всекидневно в болниците постъпват малолетни и непълнолетни деца с алкохолни натравения, като се стига и до смъртни случаи.

Наши читатели са станали свидетели на потресаваща гледка. Момиче на 16 години повръща на известен плаж в курорта, малко след което колабира. По думите им повече от 40 минути девойката не е могла да дойде в съзнание, въпреки опитите на минувачи да окажат първа помощ. Линейка пък е пристигнала на мястото 60 минути по-късно.

Приятелите на момичето твърдят, че е изпила 50 грама водка в известно заведение, намиращо се на плажа, и само 30 минути по-късно е получила гърч. Веднага са я извели от заведението, но състоянието й се е влошило внезапно.

Хората са възмутени от случващото се. Убедени са, че държавата трябва да се намеси и да въведе ясни законови изисквания, които да се спазват от всички.

“Докато децата ни измират от фалшив алкохол, управляващите ни се занимават с измерване на децибелите на шума”, възропта майка на три деца, отседнала да почива в родния курорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвартително

    20 4 Отговор
    Ужас от това се умира! Дано се оправи а копеленцата да им обърнат резбата в завора дано!
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 10 Отговор
    От 50 грама няма как...сигур е изпила поне кило

    Коментиран от #4, #13

  • 3 гост

    17 0 Отговор
    и кое е заведението? журналята?
  • 4 Бачо Киро

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Грешка си. Метиловият алкохол не прощава, минимални дози водят до тежки последици.
    Подиграваме се на руснаците, ама ситуацията в България е плачевна.
  • 5 Ефтини сензации

    11 10 Отговор
    16 годишно пие водка...
    Простолюдие...Като им харесва да се тровят прав им път за отвъдното.
    За такива даже и линейка не бих си правил труда да викам, безмислено е, днес салкохол, утре с наркотици или с 200 по стълбовете.... Все ще намерят начина да се затрият.

    Коментиран от #6

  • 6 котьо

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ефтини сензации":

    Само не ми казвай че на 16 си бил отличник и си слушал мама и тате, или че си се прибирал на време и не си знаел какво е алкохол? Или сега си на 16 ?
  • 7 Пепи

    17 1 Отговор
    Метила наистина не прощава. Няма човек, който да се справи с тази отрова, това трябва да се гледа като ОПИТ ЗА УБИЙСТВО!!! И наказанията да са толкова решителни, крайни и респектиращи, че на изродите да им иде да се самоубият, отколкото да ги хванат.
  • 8 Пасатор

    9 9 Отговор
    Само Корфу, Халкидики, Санторини, Крит и т.н. Боли ма грездея, кво продават на Слънчев Бряг!
  • 9 Димитър

    9 4 Отговор
    Да бе,а ти сигурно на 16 си пиел сутришна роса и си се хранил/а/ със слънчева енергия
  • 10 Европеец

    15 0 Отговор
    Чл.193от НК който продаде алкохолна напитка на лице ненавършило 18годишна възраст се наказва с глоба 1000лвако е системно затвотр и глоба.Който упие същото че и отгоре.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ванката

    7 0 Отговор
    и ето отново достигаме за пореден път до богопомазаните заведения които дори и името им ги е страх да споменат "медиите" за да не ги закрие вожда защо не се търси сметка на заведението защо продава алкохол на непълнолетни и после защо продават ментета???
  • 13 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Преди да пишеш, вземи се образовай.
  • 14 Кофти

    6 1 Отговор
    Бая хора се вързана тука на тая скалъпена новина....
  • 15 пак ли

    2 0 Отговор
    затова пийте домашна проверена ракия, не купешка..инак сте труп.
  • 16 незнайко

    2 1 Отговор
    АЛКОХОЛО НЕ Е ФАЛШИВ !!! ТАКА СТАВА КАТО СЕ СМЕСИ С ДРОГА !!! САМО 50 ГРАМА ВОДКА, ДАЖЕ И ОТ ЕТИЛОВ СПИРТ НЕ МОГАТ ДА ПРИЧИНЯТ ТОНА КОЛАБИРАНЕ !!! Нали всички трябва да се натръшкат ако са пили ВОДКА МЕНТЕ ???
  • 17 Грую

    0 0 Отговор
    Невероятно е само един човек да е пил от някакво питие в заведението. Ако има метанол той ще действа на всички опитали от това питие и щеше да има повече пострадали. Може и да се продават безбандеролни питиета, но всеки който произвежда и продава нелегален алкохол си държи на реномето и няма да тръгне да продава метанол в никакъв случай та дори и неволно. Казанджийските ракии са преварени и на практика не съдържат метанол. Нали този, който продава ще иска клиентът му да се върне пак да купи. Ако предизвика подобно събитие няма как да продължи да продава. Веднага ще се разчуе и край на търговията с алкохола.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове