Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 09:16 761 1

България се лута без посока

  • соломон паси-
  • стандартизация
България се лута без посока - 1
Снимка: БГНЕС

Гражданското общество у нас може да променя обществото край себе си и държавата си и то към добро. Това каза Соломон Паси, основател и президент на Атлантическия клуб у нас, бивш министър на външните работи, пред БНТ, по повод лансираната преди дни идея за единен номер за хотелските рецепции.

Инициативата на Гергана и Соломон Паси е провокирана от историята на актьора Христо Мутафчиев, който претърпя инсулт, пребивавайки в хотел. Поради невъзможност да се свърже с рецепцията дълго време остана без помощ, което значително влоши състоянието му.

Във Велико Търново идеята да се въведе единен телефонен номер на всички рецепции на хотелите се харесва на хотелиерите. Мениджърите са съгласни да се промени вътрешният телефонен номер на рецепцията, за да се улеснят клиентите. Те предлагат телефон да има задължително във всяка баня, защото повечето от инцидентите ставали именно там. Те предлагат този номер например на е "0" (нула).

По думите на Паси стандартизацията е една огромна ниша, в която можем да нахлуем спокойно. Стига сме взимали от Брюксел, нека и да даваме нещо, добави той.

Успех регистрирахме с общите зарядни устройства на мобилните телефони. Резултатът дойде, след като убедихме огромните гиганти производители. Така ще се спести огромно количество отпадъци, каза той.

На въпрос за случващото се със страната ни, бившият външен министър заяви, че в момента се лутаме. За разлика от Турция и Холандия, които имат посоки, ние нямаме. 

"Аз не искам да говоря за конкретни хора, а за това как управляваме държавата. В момента България върви без посока - нито в ЕС, нито в НАТО, нито национално политически. България се лута, защото нямаме национални приоритети", заяви Соломон Паси.

"Знам какво прави Турция, знам какво прави Холандия - те имат посоки, а ние нямаме посока къде вървим икономически, под кой номер искаме да се поставим“, каза още той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kalin

    0 0 Отговор
    Мони паси е една от откровено противните, макар и противоречиви фигури на прехода. Сега е надушил шанс за власт и пак изпълзя от дупката си.