Last news in Fakti

16 Януари, 2012 21:07 1 451 7

Соломон Паси: Интернет – основно човешко право

  • проинтервю-
  • соломон паси-
  • интернет-
  • зарядно

През септември 2011 г. Соломон Паси и съпругата му Гергана Паси в писмо до ЕК поискаха на обществените места в ЕС да има гарантиран безплатен, безжичен и кабелен интернет. Според тях WI-FI трябва да е нова свобода на ЕС наред със свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги. „ЕС естествено трябва да стане водещ в прилагането на това право. Не бих искал да поставям техническите решения преди политиките. Крайната ни цел е интернет да бъде третиран както електричеството, топлата и студена вода или тоалетните, които са задължителни за всяка сграда. Както гражданите си плащат за тези комунални услуги, така ще си плащаме и за интернет. Но да си дадем сметка, че универсалният достъп рязко ще умножи броя на потребителите на интернет, от което печалбите на компаниите ще нараснат, а цената за потребителите ще падне чувствително”, Соломон Паси, основател и председател на Атлантическия клуб в България, в ПроИнтервю.

Особено внимание трябва да се отдели на бъдещата стандартизация. В нея има голям икономически и екологически потенциал, както и възможност за огромни спестявания на ненужно прахосани пари. „Ние с Гергана (бел. ред. Гергана Паси – съпруга) сме писали до Комисията, но трябва да имаме и правителствена подкрепа. В предния случай Гергана беше европейски министър, а аз – шеф на външната комисия и ние по собствена инициатива употребихме лостовете, които сега са в ръцете на г-н Бойко Борисов. Той наистина може да използва наследеното от нас ноу-хау, да го умножи и да прослави България в ЕС, че и отвъд. Стига да пожелае!”, обяснява Паси.

„Вярвам твърдо в бъдещето на еврото. То беше въведено от едни много прозорливи лидери на Европа, преди Европейският съюз да е готов за него. Но в политиката това много често е правилният път: да наложиш смелото решение, а после в движение да доизкусуряваш детайлите. Иначе просто нямаше да се стигне до въвеждането на еврото никога!”, каза Паси. Той е оптимист и по отношение развитието на ЕС, като смята, че постепенно той ще се превърне в една държава, много по-добра, отколкото са днес неговите членки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 репресиран и тормозен от бг

    0 0 Отговор
    АЗ СЕ СТРАХУВАМ ДА СИ НАПРАВЯ ПРОФИЛ
    ЩЕ МЕ РЕГРЕСИРАТ !!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нема Бира

    0 0 Отговор
    Давай Монка.. Давай Монка.. то интернета е като водата и хляба за всяко живо същество, както казваше Кихота!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 симеон

    0 0 Отговор
    искам да знам ако кажа долу герб и да живее демокрацията ще бъда ли арестуван и колко години трябва да излежа докато им се е.. м...та на управляващите и ми дойдат като новобранци в затвора
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.