Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 16:53 863 0

Искат удължаване на срока на комисията за полицейското насилие

  • полицейско насилие-
  • красимир ципов
Искат удължаване на срока на комисията за полицейското насилие - 1
Снимка: БГНЕС

Искат удължаване на срока на временната комисия за проверка на случаите на полицейско насилие. В деловодството на парламента е постъпил проект за решение за удължаване срока на действие на комисията, оглавявана от депутата от ГЕРБ Красимир Ципов.

Комисията беше създадена на 1 февруари 2012 г. По думите на Ципов, докладът й трябва да бъде готов до края на месеца освен ако бъде поискано удължаване на срока с не повече от 10 дни.

Целта на комисията е да проучи фактите и обстоятелствата по последните случаи на полицейско насилите, които нашумяха в публичното пространство и предизвикаха негодувание сред обществото.

Предмет на заседанията ще бъдат четирите случая от последните седмици, като в началото с приоритет са обстоятелствата около убийството на Мирослава Николова от Перник и самоубийството на единия от заподозрените Стойчо Стоев-Чочо в присъствието на полицаи.

Ще бъдат разгледани и случаят в Скравена с използването на електрошокови палки при разпита на две момчета заради рисуването на графити, акцията на полицията, при която пострада семейство Начкови от Мировяне, както и случаят с подслушването на депутата от ДПС Иса Бесоолу.

За да се изясни дали е имало полицейски произвол, депутатите взеха решение да изслушат началниците на районните управления, ръководели операциите, наблюдаващите прокурори, както и служителите, които пряко са свързани със случаите.

Опозицията бойкотира участието си в комисията и обяви своя, алтернативна, тъй като не вярва на управляващите да разследват сами себе си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА