31 Август, 2018 12:00 3 101 14

В България се държат дивашки, защото знаят, че ще им се размине

  • колоездач-
  • пешеходка-
  • сбиване

Такива отношения има в примитивните общества. Това е част от забавлението. Те се млатят с голямо желание, то се вижда. Това каза социалният антрополог антрополог Харалан Александров по БТВ.

Той коментира кадри на побой в бургаска дискотека и видео, на което се вижда как пешеходец и колоездач се бият на столичен булевард.

"Това заведение е гето. Употребата на насилие е ключово за решаване на насилие. Културна борба водим дали да сме гето или цивилизована общност. Задачата на елитите е да налагат цивилизована общност. Няма да стане с възмущение или със санкции. Колкото повече си в гетото, толкова повече всеки налага правила.

Ние може да си позволим да се държим дивашки в България, защото знаем, че ще ни се размине. Санкцията не трябва да е административна. Държането по този начин ясно те дефинира като представител на ниските класи. В казармата като се биехме, отивахме отзад до тоалетните. Не се биехме пред началниците.

Изглеждаме като хора, които имат проблем с управление на афекта. Това е процес. Има нужда от универсални правила, от елити, които да налагат цивилизованото отношение като по-престижно", коментира Александров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хроно граф

    32 9 Отговор
    По комунизма нямаше такива неща. Значи ли, че демоНОкрацията е примитивно общество, а харланчо, в което човек за човека е вълк!?

    Коментиран от #12

  • 2 Тоя с Ху.

    7 1 Отговор
    Света изглеждаш много секси , браво

    Коментиран от #3

  • 3 афганистански бежанец

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тоя с Ху.":

    И още по-секси може да ти го направим. Ще станеш като Митю Очите, от очарование.
  • 4 баба

    13 0 Отговор
    Да се разберем : Щом има такива гръмки титли като "социален антрополог", искам социални хирурзи, зъболекари, ,гинеколози, звездобройци....Помагайте бре хора! Ще пропусна някой!
  • 5 патриотъ

    15 4 Отговор
    Факт,че при така наречената "демокрация"се демократизирахме,пардон-идиотизирахме тотално!
  • 6 Така де

    3 2 Отговор
    С тези невъзпитани - ароганти, лигави и злобни елити - няма как да има оправия! В момента властва закона на джунглата и то не само в БГ. Ето, Тръмп например налага интереса на САЩ, вместо да се бори за Нов Световен Ред , в който всички държави да са добре. Вместо това се преебават другите държави заради големите и то чрез използването на сила. Дотова води ДЕМОНкрацията, защото в нея властват демоните. В този система проблемите се решават с бой , по най-варварския начин
  • 7 Усмивката

    2 0 Отговор
    Е тя някога мутризацията отивала ли си е.И кога ще стане това.И от кого очАкваме да ни оттърве......ТИЯ ЛИ
  • 8 Дончоб

    1 1 Отговор
    Българина пиша за така наречени български етноси има нужда от тато закони някои така наречени ,хора, не разбират от демокрация377
  • 9 Един

    2 0 Отговор
    Ами нормално е - полицията го допуска, прокурорите го допускат и държавата като цяло го насърчава. Дано никога не ви се налага да подадете жалба срещу някой мутра уонаби - ще съжалите, че сте се захванали и ще разберете, че държавата просто е абдикирала от тези си задължения. Разследващият иска да му се махне от главата и да не се занимава, прокурорът иска да му се махне и да не се занимава с наказателно дело, а най-забавното е, че след като всичките по редицата ти кажат как не им се занимава ти остава да се оплачеш на приятелите си защото не можеш да жалиш решенията и действията им. Тези, които са под 25 да палят джапанките и през един от двата изхода! Другите ще учим карате, че поне да оцелеем в джунглата с приматите
  • 10 Дончо

    2 0 Отговор
    Добре правим мирни протести и 27 .години какво се промени
  • 11 Хмел

    1 1 Отговор
    В България се държат дивашки,з/то никой не прави секс,освен ...наужким! Не е въпрос как ще управляваш афекта- изобщо не трябва да достигаш афект!! В България се държат/държим дивашки,з/то сме диваци и такива ще си останем!! И не ми говорете за граждани и селяни,за софиянци и провинциалисти,всички,до един сме в кюпа! ПРОСТАЩИНАТА Е ФАКТ И ПРИ ВИСОКО ОБРАЗОВАНИ И ПРИ ПОТОМСТВЕНИ ПРОСТАЦИ.Но най-вече е факт при хора с особено ниско самочувствие.Те са най-агресивни,често без причина.
  • 12 асдффг

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хроно граф":

    Имаше,имаше.Явно си млад и не си живял тогава. Тогава всичко се криеше. И родилки умираха,дори по-често от сега. Не беше рая,момче. Рай на земята няма.
  • 13 Диалектик

    1 0 Отговор
    Престанете с този комунизъм! Никъде по света не е имало комунизъм! В България имаше социализъм в условията на желязната завеса наложена от капитала по обясними причини. Колкото до капитализма,и той не е вечен,както не е бил вечен робовладелския строй и последвалия го феодализъм! Такава е диалектиката на човешкото развитие!
  • 14 Диалектик

    1 0 Отговор
    Престанете с този комунизъм! Никъде по света не е имало комунизъм! В България имаше социализъм в условията на желязната завеса наложена от капитала по обясними причини. Колкото до капитализма,и той не е вечен,както не е бил вечен робовладелския строй и последвалия го феодализъм! Такава е диалектиката на човешкото развитие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове