Last news in Fakti

6 Март, 2012 17:02 843 0

СДС: ГЕРБ да спре цирка с бонусите

  • бонуси-
  • сдс
СДС: ГЕРБ да спре цирка с бонусите - 1
Снимка: БГНЕС

Връщат се някакви бонуси от някакви чиновници без да е казана истината за това кой е взел, колко е получил, с чие разрешение и по какви правила.

Това е позицията на Синята партия, приета на изнесено заседание в Кюстендил.

Според СДС, министерствата продължават да крият какви бонуси са раздавани, отказват да спазват закона за достъп до информация и ще се наложи да отговарят пред съда! Премиерът две седмици не може да намери отговор на въпросите, които му изпратихме и се държи сякаш за първи път чува какво правят министрите му.

Тройната коалиция от три години не управлява, но техните методи, стил на „работа” и кадри продължават да обитават кабинетите и коридорите на изпълнителната власт. Чувството на срам в БСП и ДПС отдавна е непознато и е заменено от надменност и високомерие, довели до пълна амнезия за откраднатото по време на тяхното управление. Предизборните обещания на ГЕРБ за открито и прозрачно управление са превърнати в махленска кавга с БСП и движението на Доган кой е по-крадлив.

Премиерът Бойко Борисов крие истината за раздадените пари по министерствата с популисткия призив да върнат нещо, което те отказват да признаят, че са взели. Вместо да ги призове да кажат цялата истина, той участва заедно с тях в скриването на информация, която се отнася до разходването на пари събрани от всички български граждани в условията на икономическа и финансова криза.

В отчетите на министерствата за изпълнение на бюджета за 2011 година по програми има стряскащи цифри за раздадено Допълнително материално стимулиране – Министерство на финансите 55 085 865 лева, Министерски съвет-4 254 430 лева, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма-4 274 312 лева, МВР-20 058 798, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията -2 453 426 лева (към септември 2011 г.). В здравеопазването са раздадени почти 10 милиона лева, от които 2.5 милиона награди, а министър Стефан Константгинов едва преди дни разбрал какви са цените на лекарствата. Министерството на земеделието и храните е съставило неверен и нечестен финансов отчет за 2010 година, според Сметната палата.

СДС припомнят, че вече е внесен законопроект от сини депутати за изменение на Закона за администрация, с който предлагаме всички допълнителни възнаграждения по длъжности и месеци да се качват на административния регистър, който поддържа Министерски съвет на всяко тримесечие. Надяваме се, че ГЕРБ ще изпълнят обещанията си прозрачно управление няма да отхвърлят законопроекта.

СДС настоява този цирк да спре, министър председателя да каже цялата истината и да не се крие зад министрите! Прозрачното и открито управление отдавна приключи и започна състезанието с БСП и ДПС, кой лъже и краде повече.

СДС настоява премиера да отговори на въпросите, които зададохме преди повече от две седмици, а не да тича да отговаря на ДПС.

СДС настоява доказалите се като некадърни министри на здравеопазването и земеделието да си ходят, а „лошият Цветанов” да обясни разликата между 50 хиляди и 20 милиона лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА