Last news in Fakti

3 Ноември, 2018 08:32 3 918 26

Казанлък въстана срещу каруците

  • казанлък-
  • протест-
  • каруци

Хората в града настояват да бъдат приети нови правила за движението на каруци по пътищата

Жители на Казанлък протестираха срещу безконтролното движение на каруци по пътищата. Те се събраха на площад "Севтополис" в петък вечерта, а повод за недоволството им стана тежкият инцидент в събота, при който заради необозначена каруца, загинаха двама младежи.

Хората в града настояват да бъдат приети нови правила за движението на каруци по пътищата. В последните две години в областта са станали 26 катастрофи с участието на каруци - с 2 жертви и 11 ранени.

"В член 150 е записано, че всички водачи на превозни средства трябва да минат задължително обучение. Трябва да са правоспособни е точната дума в закона. Не знам къде има курсове за каруцар... Поредното фрапиращо беше, че деца под 12 години могат да управляват каруца. Това е записано в закона, ако с тях има придружител, който е на 16 години", коментира Боряна Андреева, организатор на протеста.

В исканията на протестиращите е водачите на каруци също да плащат "Гражданска отговорност", защото когато кола бъде блъсната от каруца, няма задължение за поемане на щетите.

Исканията на жителите са обединени в две подпискиq които се отнасят до въвеждане на пълна забрана или по-стриктни регулации за движение на местно ниво от една страна и в цялата страна от друга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ba7_Rambo

    34 3 Отговор
    Росене, сигурен ли си, пе така се пише "възстана"? Или може би въСтана...?! А изтребител или изстребител? Несериозно е и в новинарските сайтове да не можете да пишете!

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Един

    43 1 Отговор
    Трябва да се приеме строг закон срещо каруците,те ги използват основно за плячкосване!!!
  • 4 Петър

    37 1 Отговор
    Задължителна гражданска отговорност да им се сложи на каруците.
  • 5 Пешо

    34 2 Отговор
    Нищо няма да се предприеме, нали са любимци на политиците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 месара

    30 0 Отговор
    а циганите като ше се трогнат.......! написаха ви го - морковите свършиха, време е за тоягата!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Pompev

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ba7_Rambo":

    Ей,учете го то правопис бе,как го завършвате тва училище бе ...
  • 10 Ненавиждам тъмнозелени

    28 0 Отговор
    Мисля, че каруците не се движат сами от само себе си и точно заради това някакси ми звучи доста тъпо хората да възстават срещу тях, а не срещу орките, които ги управляват. Тази смрад трябва да бъде оградена с големи железобетонни стени като сметищата защото те са си просто едно сметище от което нармалните работещи хора няман никаква нужда. Хората могат да живеят и без тези неуки и мързеливи смърдялници генериращи единствено престъпност и нищо друго.
  • 11 КЛЛЛ

    7 16 Отговор
    НЕ СА ВИНОВНИ САМО КАРУЦИТЕ И ВОДАЧИТЕ НА МПС КАРАТ ВСЕ ЕДНО СА НА РАЛИ
  • 12 Pompev

    14 1 Отговор
    Виж ся,отивам аз в Берлин или в Амстердам с каруцата.Идва полицията шот някой се обадил,каква санкция ще получа знае ли някой,глоба със сигурност,още?
  • 13 Шансу Имамов

    2 19 Отговор
    Ай да си гледат работата,по тая извратена логика не трябва и трактори да има по пътещата.

    Коментиран от #22

  • 14 Pompev

    7 1 Отговор
    Разбира се,на магистралите И главните пътища е забранено от закона движението на трактори И самоходни машини даже знак не ти трябва

    Коментиран от #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 123

    10 0 Отговор
    Булгария-страната на свободата: всеки може да бие лекари,учители,просто така някой ,който не му е харесал на спирката или в парка,можете да биете със сопи даже полицаи особенно ако сте циганин с нищо няма да ви ограничат правата и свободите,особенно се толерира биенето придружено с псувни на пътя и магистралите-някой ако ви пречи да карате свободно и пречи на вашите правила, също се дава голяма свобода да крадете и мамите-така ,че статуята на свободата скоро трябва да я преместят в София,мисля ,че Тръмп няма да има нищо против!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 али експрес

    15 0 Отговор
    Време е за Голяма екскурзия в Европа:Германия,Швеция,Белгия и т.н. Извозвайте “ромите“ вземайте им паспортите и ги оставяйте на някоя поляна. Всяка партия може да отдели пари за туристически автобуси.....Турците така напълниха Европа и се отърваха от своите цигани 60те години на 20век. Оставяйте ги без паспорти и там ще ги хрантутят ,а ако искат обратно не им давайте бълг паспорти защото не могат правилно да четат и да пишат и не сме сигурни дали не са румънски или сръбски цигани??
  • 19 коня

    14 1 Отговор
    Каруцата е превозно средство и трябва да има същите приоритети като автомобила. Трябва да се управлява с книжка,да има гражданска,фарове и т.н. Така ,че сиганите не са виновни ,а лайномерите -законодатели.Всички караме каруци с по 100коня и всички плащаме за това.
  • 20 ЛАПАИ КУРА

    7 0 Отговор
    А. ДОБРО УТРО СВАТЕ. КВИ КАРУЦИ. НАЛИ СМЕ. В ЕС. СМЯХХХХХХ С ЕДНИ ЦИГАНИ НЕМО СЕ ОПРАВИТЕ. СТАРА БОЛКА. ОТ УТРЕ ЕМБАРГО. ВИДИТЕ ЛИ КАРУЦА. ПАЛИ АЕ НА МЯСТО ЙОНЯ ЗА КОМПОТИ. И ЦИГАНИНА ЗА СКРАП
  • 21 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Pompev":

    На трактори, самоходни шасита,велосипеди, пешеходци и мотопеди е забранено да са движат само по автомагистрала, понятие главен път в ЗДвП не съществува.

    Коментиран от #24

  • 22 гоги

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Шансу Имамов":

    Да и трактори не трябва да има по пътищата някой да е видял трактор с винетка и нивите изорани до асфалт а трябва да има черенІземенІпът
  • 23 Петър

    0 0 Отговор
    Тракторите, мотоциклетите и мотопедите са освободени от винетна такса.
  • 24 Pompev

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Петър":

    прав си,стая въпрос че на много първокласни пътища е забранено със знак !
  • 25 боцмана

    3 0 Отговор
    Вероятно в най скоро време ще се приеме някакъв закон защото в народното събрание не могат да съберът кворум , депутатите са при народа да не си помисли някой ,че не работят ааааа спукват се от работа хората. Затова ги поздравявам с песента на Костурица "калашников".
  • 26 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    закон не срещу каруците ,а срещу каруцари, който с това превозно средство ,да му режат социалните помощи, аз не познавам циганин който да не е на държавна издръжка/нашите данъци/.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове