Last news in Fakti

18 Март, 2012 12:05 1 633 10

Бойко Борисов: Не защитавам "Лукойл"

  • лукойл-
  • бойко борисов-
  • трайчо трайков

Не виждам кой е защитил някакъв интерес на "Лукойл", коментира премиерът Бойко Борисов, който се включи по телефона в предаването "Насреща Люба Кулезич" на ТВ7.

Борисов припомни, че за първи път някой е дръзнал да вземе лицензите на "Лукойл".

Също за пръв път, по думите му, Комисията за защита на конкуренцията излиза с решение за картел за цените на горивата.

Борисов обясни, че комисията е доминирана от представители наГЕРБ и те са взели това решение.

"За първи път някой е накарал през цялата си рафинерия - от входа до изхода, да сложат за 35 млн. долара измервателна апаратура и всеки литър гориво да бъде контролиран. И си спомняте, че преди месец посланик Уорлик отиде в рафинерията в Бургас и каза "всичко са направили", отбеляза премиерът.

На въпрос имало ли е натиск върху самия него, за да бъде сменен Трайчо Трайков, Бойко Борисов заяви: "Това не е възможно без политическата воля на ГЕРБ".

Премиерът каза, че външният министър Николай Младенов се е справил прекрасно с организацията на посещението в Катар и отрече Младенов да се ползва с някакви привилегии.

"Години наред съм толерирал Трайчо Трайков. Дори, ако си спомняте, казах, че 2012-а е годината на Трайков, на растежа. Стана обаче март. И какво? Нищо. Да чакам септември-октомври ли? Капката, която преля, е мудността на работата в Министерството на икономиката.", отбеляза Борисов.

Той подчерта, че няма как икономическият министър Трайчо Трайков да не носи отговорност за проваления бизнесфорум в Катар, защото събитието все пак е било в неговия ресор.

"И когато на икономическия форум няма представители на Катар, които всъщност идват в 6 часа вечерта с цялата си тежка артилерия в нашия хотел, поглеждам и виждам на плажа министър Трайков", възмути се премиерът.

Той не отрече твърденията на Трайков, че всички от делегацията са били на плаж, но уточни, че по-важно е не дали си се пекъл на слънце, а кога точно си го правил.

Премиерът защити и  политиката си да налага млади министри в правителството. "Ако са стари, министрите ми, ще са от Държавна сигурност. В случая не могат да бъдат упрекнати в това", каза той и добави: "Всички са завършили в Америка, в Англия, във Франция... Имат по 2-3 висши образования".

"Не съм ходил по магазините. За това имам достатъчно хора, които да отидат и да намалят цената на яйцата с 15-20 ст.", каза още Бойко Борисов.

Той повтори, че всяка година правителството - с парите на данъкоплатците, дотира даден вид производства в селското стопанство и затова се очаква и цените да отговарят на това.

Премиерът се закани, че кабинетът може да вземе решение следващата година да даде тези пари на други области, като науката, спортът, културата.

"Тези производители, които получават тези бонуси от държавата всяка година, за благодарност не могат да вдигат цените нито на яйцата по Великден, нито на агнешкото, нито на рибата по Никулден. Във веригите можем да проследим цената от производителя по фактура до цената във веригата. И тази разлика, ако е голяма, има агенти, които трябва да се справят", посочи Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Според мен, от началото на прехода, идването на демокрацията, посрещане на новата структура на Държавен капитализъм ... това е първият истински работещ министър-прецедател.
    За жалост на нас българите ни трябва точно такъв типаж, да говори ясно и просто ... Да не доказва ораторските си умения пред народа (както някой бивши началници на кабинет), защото са малцина които го разбират и в повечето случаи са празни приказки.
  • 2 ЛОБИРАН

    0 1 Отговор
    ДА ЗАЩИТАВА ?
    този остави половин милион души безработни с реформите
    ГЕРБ са анти-бизнес правителство

    БИЗНЕСА ИМ ПРЕЧИ !!
    Работещите хора и те им пречат
    И пенсионерите и студентите им пречат.

    АБЕ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е ВИНОВНА !! то е ясно !!
  • 3 gajdanin

    0 1 Отговор
    Boiko i Valjo,sa si prijteli i chesto se sabirat ,estestveno v Pravec i to taino na rezidenciata.da nai nakraja ,napraviha njakakav kontrol,no s tezi CENI MNOGO BARZO SHTE SI GI VAZTANOVI.A koptorite pokrai hotela mu (na zlatev)taka gnijat.
  • 4 станишев

    0 1 Отговор
    РЕАЛИСТ-Върви да живееш реално с 200-300лв заплата и тогаз прецени реално за кво става на въпрос.Аз лично за такъв гав като в Катар не бях чувал до сега.Това го може само некадърен като Младенов и Борисов.Естествено на Борисов все някой му е виновен.Даже съм убеден че тайно обвинява катарските бизнесмени че не са дошли на форума...
  • 5 бд

    0 1 Отговор
    много лоша и алчна група се оформи –от охранител,ветиринар,лекоатлет и рендосан счетоводител. Всичко,което докосне става по скъпо и по лошо.Що за държава е това да не може за 4 години да запази цени на горива,ток,парно , не може да си направи дори завод за отпадъци ,гони младите , старите живеят зле.Над 130000 умират от инсулти и инфаркти,но по–важна е воината по пътищата и се наливат пари за коли,камери,полиция.
    НЕдълновидни кухи лейки.

  • 6 потърпевш

    0 1 Отговор
    иде краят изчакайте още 15 месеца

    Коментиран от #8

  • 7 Камикадзе

    1 1 Отговор
    И като дойде края, какво? Според мен това правителство няма воля да оправи нещата, а е просто. Преди малко повече от година имаше надежда, след като Борисов намекна, че ще накаже всички работодатели, дължащи заплати. Да, но не се получи. един месец на тръни и след година и половина вече съм не с 2 заплати назад, както бях тогава, а вече пета! Още тогава трябваше да им отреже главите на тия, но не го направи. Защо ли? Защото няма изгода от това. Обезщетенията за безработица са популистки големи и правителството чака нов закон, с който да намали тия обезщетения ако е необходимо или спадане на безработицата с магическа пръчка. Това няма да стане, защото цялата политика за заплатите е грешна. Няма как да има работни места, след като намаляваме покупателната способност на населението. Само на един износ не се разчита, защото и света е в застой, обръща по-голямо внимание на собствените си хора, вместо на някакви цървули като нас. Нас ни гонят от работа, тия, дето оставаме, поемаме задълженията на други, дето бяха изгонени и се стига дори до смъртни случаи, както при нас преди 10 дена. Другата причина да не се накажат тия работодатели, са банките, на които дължат пари. Работодателите, виждайки, че са притискани от банки, крият все повече и повече пари в чужбина. Банките от своя страна уж обявяват оборудването им на търг, но няма реални купувачи. Така набедените фирмички продължават да съществуват, но тоя път голяма част от печалбата им отива в банките, без да има смисъл от това, защото по тоя начин първо, че се отнема капитала на фирмата и второ, че се отнемат заплатите на работниците, които я карат без пари месеци наред.Значи, какво се получава? Бойко има стабилни банки, работодателите имат стабилни сметки в чужбина, ние пък имаме стабилна подкрепа от Европа за политиката, подкрепяща пълната мизерия на 80 % от населението. Така и вълка сит и агнето цяло. В същото време народът ни е толкова разделен, че дори и 100 човека трудно се събират на митинг, за да изразят своя протест срещу каквото и да е. Всеки си казва - това не е моя работа, не ме засяга, а когато все пак протестът стане ( Рашкови), започват затварянето на сайтове и арестуването на стотици демонстранти. Така, че споко. Няма да се оправим нито с това, нито с друго правителство.
  • 8 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "потърпевш":

    @6 i kakvo shte stane sled 15 meseca?shte glasuvate pak za BSP?tova che ste bezdarni i nemojete da razberete che sarbame poparata na Sergei i kompania ni darpa na dolo.
  • 9 браво КАМИКАДЗЕ

    0 0 Отговор
    ТОВА СИ Е САМАТА ИСТИНА И БОЙКО СИ Е РАЗКАЗВАЧ НА ПРИКАЗКИ КАТО ОСТАНАЛИТЕ ! ПРЕКАЛЕННО МНОГО ОБЕЩА И ПРЕКАЛЕННО МАЛКО ИЗПЪЛНИ ! ХОРАТА ПОТЪНАХА В ТИНЯ И ВЕЧЕ И МАХАЩИТЕ ИМ ЗА ПОМОЩ РЪЦЕ НЕ СЕ ВИЖДАТ ОТ КАЛТА В КОЯТО ЗАТЪНАХА ! ИСТИНАТА ДРАГИ МИ БЪЛГАРИНО Е ЧЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА РАЗПОЛАГА НЕ С ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ КАКТО БЕ КАЗАЛ ЕДИН УПРАВЛЯВАЩ ПРЕМИЕР А С ЛОШ УПРАВЛЕНСКИ МАТЕРИАЛ !!! И ТОВА Е ОТ ВЕКОВЕ ( малък пример : докато българската армия няма загубена битка и мачка по пътя си всичко - печели всички сражения - то българските политици за жалост на всички загинали във войните нас.рат всичко по пътя си и правят една след друга национални катастрофи резултата от които се вижда днес като изгубени огромни територий от България ) ТА БОЙКО НИЕ ТОВА МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЕМЕ !ПРИКАЗКИТЕ СА ЕДНО А ДЕЙСТВИЯТА И РЕЗУЛТАТИТЕ СЪВСЕМ ДРУГО !!!! ................... А ВСЕ ПАК ИДВАТ И ИЗБОРИ НАЛИ? ПИ АР-А СИ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ... АМА САМО ПО НЯКОГА ! ( наказателен вот за вас и вие лъжете като другите )
  • 10 няма утре има сега

    0 0 Отговор
    Бойко не обяснявай и ти като другите че след 5-10 години ще сме супер че живота ми мина в обещания ! Мизерията и кражбите ви не свършиха и пак ние обикновенните хора сме в блатото и пак сме в поредната криза и пак затягаме колани на които не останаха вече дупки ! АМИ ДА ВИ Е.. М.....ТЕ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ !