Last news in Fakti

15 Март, 2012 11:10 3 736 12

Борисов: Даваме пари, цените растат. Не е честно

  • бойко борисов-
  • яйца-
  • цени-
  • субсидии

Премиер и министри проверяват цените на яйцата в случайни магазини

Борисов: Даваме пари, цените растат. Не е честно - 1
Снимка: БГНЕС

Християнското е да намалят цените за празниците, да ни върнат жеста и да кажат: ето това, че правителството гледа с добро око и инвестира в нас, за празника с една стотинка, с един лев ще намалим цените и народът да го усети. Това е честно национално производство. Думите са на премиера Бойко Борисов на вчерашното заседание на правителството, където се обсъжда въпроса с високите цени на яйцата.

„В петък с Дянков ще избера три- четири магазина – малък, среден и голям, ще мина да видя цените какви са на яйцата, и ако яйцата до тогава не са поевтинели, ви забранявам да ми внасяте каквито и да е постановления за пари, свързани с този сектор. Деня преди Великден пак ще отидем произволно в няколко магазина и месарници. Установя, ли че спекулативно измъчват хората, на практика да стават печалбари, нито едно постановление няма да пусна да мине по тази тема“, заявява Борисов на министрите, става ясно от стенограмата.

Междувременно министър Мирослав Найденов разяснява на  колегите си изводите от доклад за преброяването на земеделските стопанства у нас за 2010 година, намеквайки за преосмисляне на финансирането в сектора и заделянето на повече пари за зеленчукопроизводителите и животновъдите.

„Ние вземаме за първи път от 22 години решение и даваме 50 милиона за птицевъдство, за зеленчукопроизвоството и за всичко това и на другия ден, както се казва, за благодарност – цена на яйцето 50 стотинки от 29 стотинки. Е защо го направихме тогава?“, пита Борисов и допълва, че парите могат да бъдат преразпределени към други сектори, включително строителството на магистрали и нови затвори.

„Солидарността на държавата е точно това, казваме: да, хлябът, месото, сиренето, кашкавалът и яйцата са жизнено важни за трапезата на българина, както ти обичаш да се изразяваш. Българинът без такива храни не сяда на масата, разбира се в огромен процент. И точно на най-светлите празници да им се вдига цената! Същото ще кажете и на рибарите за Никулден като дойде“, продължават разсъжденията си  Борисов.

Той настоява да се проведе среща с производителите на яйца, месо, на хляб : „Ще им кажете така: 50 милиона от парите на данъкоплатците отидоха да подпомогнат техния бизнес. В момента вие дискутирате с нас да бъдат увеличени тези пари за следващите години. Ако „благодарността“ е да вдигнат на хората цената на яйцата, точно за Великден, за най-светлия ни празник, ако това е благодарност да вдигнат цената на агнешкото за Великден, няма да се съглася с тези промени“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CecoEpros

    2 2 Отговор
    Бойко Борисов е невинна жертва в ръцете на долните зли капиталистически бизнесмени... това момче вече наистина няма представа на кой свят живее... хем е всемогъщ, хем безсилен - шизофрения или олигофрения е това?
  • 2 перефразирал

    2 0 Отговор
    Смъкнахме им 10 кожи от гърба, пак си траят и купуват -значи може още
  • 3 холувуд

    1 2 Отговор
    вече не ти вярваме на популиските лъжи моля се поне не се появавяй да ни дразниш с глупостите за 3 години срина България под турско робство е било по добре от сге
  • 4 иво

    0 2 Отговор
    Поне си признайте кога ще ни бесите да си донесем въжета, да не се харчити,да има за БОНУСИ.
  • 5 един наивник

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=grIhwjBGvOs
  • 6 Истина

    1 0 Отговор
    На това изявление мога да кажа само "Слава на Бога".Вярвам че такова отношение е продиктувано от Божието сърце, дори и лично Бойко да не познава Бога.Това вдъхновява честния бизнес за пример и дава надежда на обикновенните граждани .Дано това да вдъхнови много бизнесмени за промяна на мислене и отношение.
  • 7 пръча

    0 2 Отговор
    Защо не заплашва приятелите си от лукойл да намалят горивата или тока или газа, ами селяните му виновни. Причината и децата знаят че не е в производителите но дори и да е - пазарна икономика е и ако им резнат парите по-евтино ли ще стане???
  • 8 СТОЯН ТОДОРОВ

    1 0 Отговор
    NA TOZI MARZELIV BG NAROD NE MOJE DA SE UGODI......PORABOTETE MALKO IZVAN BG I TOGAVA PICHETE GLUPOSTI,ZABLUDENI KOMUNISTI.CHAKATE SAMO NA BOIKO DA MU YADETE ...............SAMO TOI CHTE VI OPRAVI......
  • 9 веско алексиев

    1 0 Отговор
    Кво ревете всичките тука бе все някои ви е виновен ако не е правителството ште е някои друг.На туи не вярвали на унуй не вярвали.Поне се опитва да направи нешто човека не да реве все като вас кумунистически магарета.То ако беше Стнишев на власт маи освен неговите яйца друго немаше да има да ядете
  • 10 Вацо

    2 0 Отговор
    Подкрепям напълно Стоян Тодоров,всички чакат някой да ги оправи и все ревът,ревът и плюят жлъч...Не се сещат,че първо ние,народа трябва да се научим на ред,работа и пак работа,образование ама наистина да учиш,не да харчиш на мама и тате парата.Да спрем да гледаме в канчето на другите да забравим за тая наша завист. Да се огледаме що така не е у нас,а у хората-чисто,подредено,красиво и спокойно......Сънародници,не чакайте Бойко да ви чисти помиите от улиците,спрете да си хвърляте боклука от терасата,чистете си входа не пикайте там щото после на вас ще ви мирише,наредиха ви кофи за разделни отпадъци,пластмасови-горят не ги пробвайте.Ако някой посее леха с цветя,не е задължително да я оскубете и утъпчете,тя става красива...Ако някой си е боядисал къщата,може и да не я драскате,ако не можеш да имаш кола не пали хорските,те не са ти виновни.Не може да живееш в мизерен дом и като излезеш навън да искаш да е Шанз Елизе,не може да плащаш 18 лв.здравна вноска и да искаш болници като в Германия,не може да плащаш стотина лева пенсионна и да искаш 2000лв пенсия,не може да си мръсен,вонящ на чесън,проскубан и оръфан и да даваш акъл как се оправя държава...ти себе си не можеш да оправиш..............................
  • 11 ХАРВАРД

    0 1 Отговор
    ВДИГНИ ОЩЕ ИЗИСКВАНИЯТА ЗА БИЗНЕСА пък да видим на къде ще отидат цените
  • 12 пппп

    0 0 Отговор
    Няма как да стане даваш пари на чиновниците и пенсионерите те харчат и идват пак при теб парите и ти пак им ги даваш.... Трябват свежи пари от деиствително произведени стоки продадени на печалба...Трява нещо което е реално....