Last news in Fakti

20 Март, 2012 09:45 924 1

Яне Янев се закани да реже привилегиите на Първанов

  • яне янев-
  • георги първанов-
  • привилегии-
  • президент
Яне Янев се закани да реже привилегиите на Първанов - 1
Снимка: БГНЕС

 

Още тази седмица ще внеса промени за изменение на закона, уреждащ привилегиите на президента. Ще запишем текст, според който президентите, които успешно се занимават с политика след мандата си или заемат постове в партиите да нямат привилегии. Това каза в "Гореща точка" по ТВ7 Яне Янев, лидер на партия "Ред, законност, справедливост" (РЗС).

Според него по сега действащата нормативна уредба Георги Първанов е получил от държавата, 200 кв. м. място, в което си е разположил офис, 30 хил. лв. за сътрудници и 20 хил. лв. за офис оборудване.

Не се държи като екс президент, а като партиец. И всичко това е на гърба на данъкоплатеца, защити тезата си Янев. Затова той ще предложи опитите на държавен глава да участва в политиката, които се овенчаят с успех, да го лишават от държавните привилегии – офис, кола, секретарка.

Промените трябва да минат, иначе е несправедливо. Сега Георги Първанов с парите на държавата си прави кампанията на БСП. Когато Петър Стоянов беше председател на ОДС не ползваше тези привилегии. И така е справедливо, добави Яне Янев.

Той коментира и темата с помилванията на Ангел Марин. Не са единични случаи осъдени да не влизат в затвора. Имало е осъдени данъчни и митничари, които са помилвани и след това възстановявани на работа, твърди Янев. Според него хора от Македония са плащали са гражданство, а много от тях са били и заставяни.

Най-важното е, че Борисов е смел. Тримата преди него нямаха мъжество и смелост. При "Тройната коалиция" беше много трудно да се смени дори заместник-министър, показват наблюденията на Яне Янев. Той е убеден, че няма битка между Борисов и Първанов, защото Георги Първанов е "минала вода" и не е интересен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    0 0 Отговор
    Е ти ли няма да разлаеш кучетата?!?
    Няма лошо, даже е много добре е да се държи сметка на всички които разполагат с държавни пари.