18 Ноември, 2018 18:01 8 043 139

Вълна от недоволство обхвана страната! Ето къде и как протестираха

  • протести-
  • правителство-
  • данъци-
  • цени-
  • горива

Недоволни граждани затвориха важни пътища

Вълна от протести обхвана цялата страна. Основните искания са за оставка на кабинета, по-ниски цени на горивата, без увеличение на застраховка "Гражданската отговорност”"и данъците за старите коли.

Протестиращи от Хасково и Свиленград по обед блокираха пътя към границата с Гърция, а след това се пренасочиха пеша към автомагистрала "Марица" и я затвориха. Повече от час аутобанът бе блокиран. В 15.10 часа магистрала "Марица" вече е свободна за движение, блокиралите платната на пътя са се оттеглили, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. По данни на полицията в протеста са взели участие около 300 души, а по сведения на организаторите - близо 1000, съобщи novini.bg.

Хората в Хасково протестират срещу безобразията в страната и искат да живеят нормално. По думите им оставката на Валери Симеонов е малка победа, но протестите ще продължат, защото безобразията не са свършили. Те се заканиха, че няма да спрат да протестират, докато правителството не започне да работи в интерес на обществото.

Протестиращи от Петрич и Сандански блокираха движението и стоят в граничната зона преди самия граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата". Полиция и жандармерия опитаха с щитове и шлемове да разпръснат насъбралото се множество, но се стигна и до сблъсъци. Протестиращите викаха, че не искат полицията да демонстрира насилие, припомняйки, че когато самите служители от МВР са протестирали, хората са били с тях. "Недопустимо е, когато сме излезли на мирен протест, да се упражнява срещу нас такава сила", казаха хората, цитирани от БНР.

Обстановката е привидно спокойна. От едната страна пътя е блокиран от жандармерията, от другата страна от протестиращите хора, които са категорични, че ще останат тук до края, до крайния час, който са заявили - 18.00 часа. Малко преди 16 ч. приключи протестът и блокадата на пътя в района на Гоце Делчев към другия граничен пункт Илинден-Екзохи. Хората там се разотидоха.

Блокиран е и другият пункт при "Илинден-Ексохи". Там се намират протестиращи, които участваха в автошествието в Гоце Делчев. Въпреки изключително масираното присъствие на полиция и жандармерия, която успя да заварди АМ "Струма" и всички обходни пътища през селата до граничния пункт "Кулата", хората успяха да се придвижат поединично с автомобилите и около 14.40 ч. блокираха подхода към граничния пункт. Не се пропускат камиони и леки коли, с изключение на пътуващи, които имат здравословни проблеми или малки деца. Хората не се ангажират с прогнози колко време ще остане под блокада най-натоварената пътна артерия в страната, но минути преди 15 ч. на място бяха дислоцирани около 3-4 буса на жандармерията, както и коли. Изключително засилено полицейско присъствие, но засега не се очаква да се стигне до ексцесии.

Протестиращи блокираха международния път за Гърция край Кърджали. Те спряха за половин час с автомобилите си движението в двете посоки на разклона, известен като "спирка Джебел". По-късно автомобилите бяха изтеглени встрани от основното платно, но преминаването беше затруднено. Част от недоволните оставиха колите си в района и тръгнаха пеша за Кърджали. За понеделник вечер е насрочен нов протест, но без автомобили

След близо два часа блокада протестиращите шуменци са се оттеглили от пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус". Образувалите се колони по различните направления на движение се пускат поетапно, съобщиха от областната дирекция на полицията. По-рано днес около 200 жители на областния град се събраха пред залата "Арена Шумен". От там започна автошествие към автомагистралата.

Протестиращите от Плевен зареждаха по бензиностанциите за по 1 лев, след което да направиха пешеходно шествие от централния площад в Плевен до театъра.

Близо 400 габровци с над 100 автомобила се събраха по обед пред спортната зала "Орловец", за да протестират срещу високите цени на горивата, поскъпването на живота и ниските доходи. Автошествието премина по централните градски улици под звуците на клаксони, насочи се към южните градски квартали и завърши пред общинската администрация, където участниците в автошествието обявиха, че протестите в града ще продължат и през следващата седмица.

Протестиращите от Бургас блокираха движението по магистрала "Тракия" в посока София при отбивката за Камено и Българово. След като блокадата на входа на града беше преодоляна и част от протестиращите се прибраха в Бургас, друга част продължиха по автомагистралата и блокираха пътният възел, който води към село Българово. Алтернативният път, който бе даден от полицията - през Камено, също е блокиран с жива верига от протестиращи, които развяват трибагреници. Колите с майки и възрастни хора, се пропускат. Блокадата продължава.

От пресцентъра на ОДМВР разпространиха и информация за обходните маршрути, които могат да бъдат използвани от водачите. Въведена е временна организация. Колите, които се движат в посока София могат да използват надлеза на "Лукойл", а оттам могат да се качат на магистралата от пътен възел Камено. Колите, които пътуват за Бургас от автомагистрала Тракия, се отбиват от пътен възел Камено.

Протести има също в Търговище, в Сливен.

В Силистра на митинг протестиращи настояха за започване на всенародно обсъждане за преминаване към президентска република с двукамарен парламент със силно редуциран числен състав. Те искат незабавна оставка на правителството и разпускане на парламента.

Част от автомагистрала "Тракия" в района на Ямбол беше затворена от протестиращи от областния град. Повече от три часа беше блокиран пътя към Граничен пункт "Лесово". Създадени бяха обходни маршрути през селата Симеоново- Асеново- Стефан Караджово и град Елхово, но движението беше възстановено малко преди 16 ч.

В Русе протестиращите се обявиха против системното замърсяване на въздуха, повишаването на данъците, поскъпването на гражданската отговорност и увеличението на цените на храните. Недоволните се заканиха, че ако не бъдат чути, следващата неделя ще затворят пътя Русе-София.

Масов протест и блокада на път в Разлог. Освен че споделят общото недоволство, местните хора се вдигнаха и заради високата цена на водата в региона. Движението на главния път между Разлог и Банско бе затворено. Имаше напрежение между протестиращи и полицаи.

Протести и в Северозападна България. Сред кратко автошествие из улиците на Монтана жителите блокираха една от бензиностанциите в града. Протестиращи от общините Берковица и Вършец блокираха от 13.30 до 14.30 часа днес пътя Монтана- София през прохода Петрохан при берковското село Бързия. Те закачиха листовки, на които пише "Спрете социалното убийство на българина", "Смяна на системата", "Не на поскъпването на живота", "Искаме европейски доходи" и т.н. Според тях, с вдигането на данъци и застраховки на автомобили и цени на различни продукти и услуги за последния месец северозападна България е обедняла значително, а в много местни фирми са направени съкращения. По време на протеста от двете страни на село Бързия се извиха големи опашки от автомобили. Колоната зад село Бързия от прибиращи се след почивните дни хора към София достигна до разклона за Берковица. Полицията охраняваше протеста и не се стигна до инциденти.

За първи път на протест излязоха и жителите на Генерал Тошево. Малко след 12.30 часа главният път в добруджанския град бе блокиран от десетки автомобили и мотори. Около 100 автомобила потеглиха от Генерал Тошево към контролно-пропусквателния пункт "Кардам". Идеята на протестиращите е да стигнат до "Кардам" и да се върнат обратно в мирно мотошествие. До затваряне на пътища няма да се стига, категорични са организаторите.

Протестиращите са недоволни от условията на живот в България, ниското заплащане на труда и все по-скъпите стоки и услуги. Недоволните граждани окачествиха оставката на Валери Симеонов като много закъсняла и като поредния опит за политически игри, които не водят до нищо добро за хората.

Около 200 протестиращи блокираха главния път София-Варна в района на пътен възел "Боаза" при разклона за Тетевен. Движението беше спряно за около 10 минути. Образуваха се големи колони от автомобили, но трафикът в участъка постепенно се нормализира. Преди това беше организирано автошествие от пътен възел "Боаза" до село Български извор и обратно, в което участваха около сто автомобила, което също затрудни движението. Протестиращите настояваха за по-добри условия на живот в страната, чуха се и викове "Оставка". До инциденти не се стигна, в района имаше засилено полицейско присъствие.

Около 40 души излязоха на пешеходно протестно шествие и по централния булевард "България" в Ловеч.

В Троян след блокадата на пътя Ловеч-Троян протестиращите преминаха с автошествие по основните улици в града. Протестът им приключи пред сградата на общината.

До този момент протестите в страната минават без сериозни нарушения на обществения ред, съобщават от МВР. От там припомнят, че законите важат за всички и призовават протестиращите да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

Полицейски служители в цялата страна са ангажирани в опазването на обществения ред и сигурността във връзка с обявените протестни действия. От началото им в днешния ден са засечени няколко нарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хелоу

    159 19 Отговор
    Посееш ли застраховки и акцизи - жънеш протести! Нова народна мъдрост.
  • 2 Бухал

    42 197 Отговор
    Браво на жандармерията,бой по кухите глави.
  • 3 Ташко Мъдев

    215 33 Отговор
    ОСТАВКА !!!! Цялото Правителство да си ходи!!!!! 200 000 богати и 7000000 мизерници, смяна на цялата прогнила политическа система!!!
  • 4 123

    165 33 Отговор
    Най големите боклуци са в София евала на Перничани на Варна на Благоевград и много други давайте хора само така ще има успех иначе само мизерия

    Коментиран от #10, #15, #38

  • 5 Браво!!!

    93 49 Отговор
    Протестиращите заслужават да им се вдигне стандарта на живот, а тези , които не протестират заслужават да бъдат роби!!! Голяма част от българите са боклуци и ако имах възможност щях да ги избия, защото са нагли утайки!!! По-голямата част чакат наготово протестиращите да постигнат промяна, а после да се наредят на опашката с протегнати две ръце да взимат. На такива хора само гилотина трябва да им се позволява!!!

    Коментиран от #12, #14, #42, #65, #66, #130

  • 6 Бах

    129 13 Отговор
    Всеки ден да има всякакви протести докато не изтрезнеят така наречения елит. Не трябва да им е спокойно.Трябва да ги е страх от възмездие , а то идва макар и бавно.
  • 7 Мизирабъл

    117 8 Отговор
    Въвеждане на китайската система, съд и затвор за всички крали , от горе надолу.
  • 8 Чепатия чеп

    79 21 Отговор
    Протесгирате,а после пак го избирате джендъра борисов???

    Коментиран от #11, #78

  • 9 Све

    117 15 Отговор
    България е перлата на Балканите. Цените са европейски, а заплатите 5 пъти по-ниски ! ! ! Нямаме здравеопазванв , социални служби, култура и морал . Гласувайте за ГЕРБ и мутрите
  • 10 Ads

    12 69 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Никакъв успех няма да има

    Коментиран от #100

  • 11 7ото джудже

    16 33 Отговор

    До коментар #8 от "Чепатия чеп":

    Пич, мачът е купен, съдията Дядо Мраз, ако се сещаш.
  • 12 Шоо

    18 68 Отговор

    До коментар #5 от "Браво!!!":

    Никаква промяна няма да постигнат протестите.
  • 13 Шляхтиц

    24 65 Отговор
    Тихомирчо, от коя дупка изпълзя и ти?????? Много бизмеснени са под разследване на криминалния им бизнес и недоволство обхвана страната. Недоволните блокират магистрали с БМВ, МЕРЦЕДЕС, АУДИ. При оставка на правителството пак следва Орешарски и хаос, много благоприятен за сивия и черния сектор на живота в нещастна България, населена 80% с дебили..........

    Коментиран от #81

  • 14 мислещ

    34 52 Отговор

    До коментар #5 от "Браво!!!":

    Аз не протестирам не защото съм утайка, а точно защото знам, че овчият народ така или иначе ще си избере Слави Трифонов+Комуняги1 (БСП) + Комуняги2 (ГЕРБ). Безнадеждно е на този етап, просто.

    Коментиран от #21

  • 15 венсеремос

    55 8 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Най-големите боклуци са тия, дето делят и категоризират хората, сещай се.

    Коментиран от #23

  • 16 Алфа Ромео

    105 14 Отговор
    Браво на хората по протестите, респект, прекалено дълго беше тихо и комфортно за шайката мафиоти грабещи народа!
  • 17 Бате Бойко

    62 8 Отговор
    Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме

    Пак ме изберете че още не съм си напълнил търбуха.
  • 18 Коко

    75 12 Отговор
    Мишока се е сврял в дупката си и разчита студът да спре хората та да може да си гризка сиренце на воля ама сиренцето свършва и капана е готов да щракне
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 До 14

    78 29 Отговор

    До коментар #14 от "мислещ":

    По-добре Слави, БСП или друг. Най-лошото е да оставиш един човек да краде , краде и краде с години. Така той заграбва толкова много, че после може да си позволи тотално да се гаври с народа!!! Затова трябва крадците да се сменят всяка година, за да не могат да натрупат толкова много богатство, че да бъдат по -силни от цял народ. В момента партия ГРОБ има многоооооооооооо повече пари от целият бългалски народ. Партия ГРОБ може да купи целият български народ , защото 10 години са оставени да трупат богатства!!!

    Коментиран от #67

  • 22 гост

    55 11 Отговор
    Всеки ден ще е така до победата....
  • 23 Коко

    51 7 Отговор

    До коментар #15 от "венсеремос":

    Чети гледай телевизия мишок полицията притиска хората по всякакъв начин но не може да ги уплаши

    Коментиран от #30

  • 24 Приход

    31 19 Отговор
    искат оставка на правителството а то няма отношение към заплатитв освен на държавната администрацията.Нека се ориентират към работодателите защото те дават заплатите. Уж има Еврофондове и се усвояват а заплатите ниски и малко приходи

    Коментиран от #80

  • 25 един дебил

    26 30 Отговор
    Ще призная протестите ,когато са на точното място а иманно пред офиса на Лукойл всичко друго е излишно и преследва съмнителни цели

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мършата

    36 5 Отговор
    Да започнем да градим катапулти за изпражнения!!! Хем ще ги цапаме, хем ще им мирише!!!
  • 29 Шпека

    42 7 Отговор
    Браво. Нека хората покажат, че могат да отстояват правата си
  • 30 венсеремос

    21 1 Отговор

    До коментар #23 от "Коко":

    Абе недей да делиш хората, така ги настройваш един срещу друг, така нищо не става, те на това разчитат, кое не разбра?

    Коментиран от #40

  • 31 делиш много

    17 1 Отговор

    До коментар #25 от "един дебил":

    Свински черва, нещата са навързани, виж румънците с техните отношения с бокл.. ойл.
  • 32 ЕЕЕ

    33 6 Отговор
    да продължават!! Бойко да го налапа дебел!
  • 33 Мършата

    5 5 Отговор
    Клин клин избива!! Значи краденето крадене!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    14 4 Отговор
    Чета коментарите и честно, наистина се обърквам. Не може ли с по-малко обиди и квалификации да се пише за това което ни тежи на всички които пишем тук???
  • 36 Гнида

    34 10 Отговор
    Браво , народът показва , че има характер и няма да търпи повече !

    Коментиран от #126

  • 37 никси

    25 6 Отговор
    трябва всеки ден да се протестира а не само през почивните дни гогато тия идиоти са вьтре у парламено всичите ние през работно време да видят тия мошенници чев бьлгария има хора умни ,кадьрни работохолици но не проспериращи хора зарад калпавата система в бьлгария там пред парламента докато има вьзмездие както гьрция ,румьния и сега даже и франция правят стачка загоривата тиквата и макрон са един дол дренки
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ханко от село Осеня

    23 26 Отговор
    ГЕРБ и Бойко Борисов ще си изкарат мандата и най вероятно след това пак те ще са първи , другите които се натискат за короната са куци коне. Всичко идва от страх , страх за крадените пари , тези точно крадци и охлюви се мъчат да клатят държавата , но няма кой вече да им се върже на провокациите , само мор за паразитите , пустиняци.
  • 40 Коко

    20 5 Отговор

    До коментар #30 от "венсеремос":

    Не разбрах овчедушието на тия в София
  • 41 Зайко Байко многознайко

    22 4 Отговор
    Този пост съм го писал преди 3 години, сега го публикувам отново! Човешкият мозък има едно прекрасно ,но вредно качество, качеството се казва забрава! ....Основните инструменти да държиш народа си в подчинение са следните : 1. Хляб, 2. Вино ( разбирай всекакъв вид алкохол) и, 3. Зрелища. Хлябът и виното са кът, но за това пък зрелища бол, като почнеш от "Цумгейт" минеш през "Суджукгейт" , " Грипенгейт" и стигнеш до "Кумгейт"! Управляващите и търтеите в парламента, трябва да си дадът сметка, че нищо вечно няма и че рано или късно народната "любов" , може да се превърне в неконтролируем бунт със съоъветните последствия за тях. Журналистическите подлоги и те лъжат-мажат, продажно до дъното на костния си мозък и се мъчат да представят ситуацията, като неумело ни поставят розови очила. Гладът без вино, само със зрелища е лош съветник! Доказателства от историята, колкото щете. Дядо ми Мъдрият Заек казваше следното: " Народът е като стадо овце , стрижи го, дои го, но не му съдирай кожата и му давай да яде, иначе ще дойде време и ще останеш без стадо" , изводите оставам да направите вие.

    Коментиран от #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Как може бе

    8 8 Отговор
    Хем се думаш ТИХОМИР а пък фамилията ти е ШУМОВ ? Извади го по-навътре ! Аслъ. Та на темата да си дадем. НАРОДА Е като махленски отбор, напиняй са - протестира но без менажер и треньор без участие в никаква лига/без партия , цили, стратегия и тактика/. Тактика ЮРУШ - всички напред е ТАКТИКА " КИРПИЧ БЕТОН " Мили са ми хората, жал ми е искам да им помогна, съчувствам им, разбирам ги НО СА НАТУРАЛНИ ДИВАЦИ ВАРВАРИ - книжка в ръка не държали и щи изгорът за да светят на другата партия която ще спечели изборите и с нищо не ще е по-различна от днешната. Ама иди и го кажи днес туй на някой. НИКОЙ НИКОГО не слуша. ФАЙДАТА ще е както да хвърлиш сперма в ректум ! Не вярваш ли, че тридесет години са напинеме и се в газ ! В нашия !

    Коментиран от #50

  • 44 Byg

    7 9 Отговор

    До коментар #41 от "Зайко Байко многознайко":

    Извода който си правя е че не трябва да сме зайци , поискай да си лъв , с тая заешка душичка ще умреш от страх , ГЕРБ не допадат на тия нежни заешки душички , разбирам че ти е трудно да го възприемеш , но е време за хора С ТОПКИ ...

    Коментиран от #123

  • 45 Ставри

    11 5 Отговор
    СКоро ще опъна сикаджийската свиня.
  • 46 Карагенан (Е-407)

    7 15 Отговор
    ....докато руската агентура в България не бъде неутрализирана, тези протести като воденичен камък ще ни тежът.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кел файда !

    11 4 Отговор
    Гледай ко шъ стани ! Вместо ГЕНЧО в съвета ще влезе ПЕНЧО и пак същата ОРИСИЯ - КАДАСТЪРА на земята/хляба , сиренето и ножа / пак далеч от народа. Ние ГЛАСУВАМЕ не как ние да сме добре.Ние ГЛАСУВАМЕ кой да владее КАДАСТЪРА. Е ? ТОГАЗ де е ФАЙДАТА ?
  • 49 Българин

    18 4 Отговор
    На хората им писна да ги крадат - управленци, законодателци, застрахователци и други.Тези гореизброените толкова ли са тъпи ,че не разбраха , че грябва да спрат да се гаврят с народа, е тогава народа ще ги измете на бунището.
  • 50 359

    8 5 Отговор

    До коментар #43 от "Как може бе":

    А кой е държал книжка в ръка твоя идол ли а извинявай държал е само Винету ама само я е държал

    Коментиран от #58, #95

  • 51 гост

    13 7 Отговор
    Трябва да се пускат новини и в другите държави , и да ни подкрепят и да съдят управляващите за измяна на държавните нещица...
  • 52 дадада

    20 4 Отговор
    Всичко ни е некадърно!Ама и в прекия, и в преносния смисъл!Във Франция 280 000 души,протестираха против цените на петрола,над 10 000 души в Гърция,в памет на студентско вълнение, в Норвегия над 5 000 в подкрепа на свободния аборт!!!!У нас против цените на петрол,и своеволията на правителството посредством неправомерни данъци,кражби при усвояване на европейски средства,ниски доходи,и завишен стандарт на живот протестираха 1400 автомобила и 3500 души!!!!В цялата страна!???Айде,бе,това ли е спонтанния народен протест!?На Шипка българските опълченци бяха същия брой-3500!Дано и сега “победят“-ама ще трябват и “братушки“ за подкрепа!Позор!

    Коментиран от #73

  • 53 Мигел

    14 13 Отговор
    Ей бая се е охарчила днес Курнелия,сега ако и полицията почне ад си върши работата и да арестува и глобява тези който блокират магистрали ,пътища и мостове и ще станем нормална държава!Протеста-на площада ,блокирането на улици и тормозенето на нормалните граждани е ПРОСТОТИЯ , А НЕ ПРОТЕСТ!

    Коментиран от #125

  • 54 Цирк Балкански

    12 14 Отговор
    Дреме ми за смешниците протестъри
  • 55 Ръйш ли ве май/А ?

    8 9 Отговор
    Улицата - тълпата политика не прави ! Ако не ми вярваш, глей ко шъ стани. Та у нас за кой път ВЛАСТ сменяме ? А ? И ко ? Както сме го ласкави се тъй ще го лъскаме големия ПРАЗ ! Не искаш да ми вярваш, да ме видиш, да ме чуеш, ненавиждаше ме - защото искаш да не съм прав. Но БЪЛГАРИНА е тъпа ОВЧА МАСА които заслужават съдбата си която сами творят. ДИВАЦИ и варвари - как се жалът, щом
    САМИТЕ те не се жалът ? Книжка в ръка държат ли ? Е , тогаз - "друм бун" и по пътен ви вятър.

    Коментиран от #59

  • 56 Яко

    12 4 Отговор
    И тъй като сме българи, нали?
    Един на друг си търсиме кусура...
    Ругаем се, а Бойко го боли!
    Боли го много! Ах, боли го...
  • 57 Бай Иван

    6 20 Отговор
    Големи протести! В Варна дават 50 лева за това ли протестирате смешна работа!

    Коментиран от #68

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 jorj

    8 16 Отговор
    30 ГОДИНИ КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ БКП/БСП ВИ КРАДЕ, ЛЪГА, МАНИПУЛИРА, ЗАПАЗИ РУСКОТО РОБСТВОТО И СЕГА, КОГАТО НАРОДА ТРЪГНА ДА ЛИКВИДИРА РАКОВИТЕ МЕТАСТАЗИ БКП/БСП ХАПЕ, КАТО УМИРАЩА ЗМИЯ!!!!!!!

    Коментиран от #62, #69

  • 61 Ако се пишеш ДЖАНКА

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Джони":

    По-ша ти приляга. Сливар.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бах

    19 6 Отговор
    Трябва протестиращите да се насочим към и пред посолствата на ГОЛЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ . Да видят защо и за какво протестираме.Със сигурност ефекта ще е по добър , щото те ще са длъжни да вземат отношение. Да видят до къде ни докараха с
    техните ценности интерпретирани от нашите политици през последните 30г. То бе крадене , убиване на хората и прогонването им от България.
  • 65 Morgoth

    19 13 Отговор

    До коментар #5 от "Браво!!!":

    Тези които не протестираме вече сме си вдигнали стандарта. Сами, не с помощта на политиците, а въпреки тях. Вие които разчитате на държавата да ви вдигне стандарта ще си останете роби, който и да дойде на власт!
  • 66 сноу

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Браво!!!":

    Напълно си прав , а и вероятно не знаеш ,че преди близо 20-на години ,ние балъците протестирахме ,а шепата измамници и хайдуци претършуваха държавата и ни я оставиха като голо свраче та ние пак захапахме сухия геврек ,ама вече бел демократичен.
  • 67 Morgoth

    15 18 Отговор

    До коментар #21 от "До 14":

    Лошо няма, нека дойде Слави. Може и да е по-добре. А и както казваш да сменим малко крадците, че да не пускат корени. Но ако мислиш, че БСП са по-добре значи ти е къса паметта. Едно е да крадеш, но да поддържаш икономиката, съвсем друго да скапеш цялата държава, както БСП обикновено правят.

    Коментиран от #97

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Гост

    15 8 Отговор
    Герберите се наиграха най накрая.... 10 години е много време, а ние сме си все същите сиромаси та и по зле. С тая коалиция Борисов много се прецака.
  • 71 ВМРО

    8 8 Отговор
    Както казват Беновска Квазимодото и Слави Чалгаджията важното е да спасим сикаджийската свиня, за да можем да продаваме българско гражданство.
  • 72 Bojko

    8 9 Отговор
    Глей бе Цецо
    теа са толкова прости, че не знаят че ние определяме цените
    на гражданската, данъците
    и не се сетиа поне да викат
    Долу Бойко Долу Герб
    гати проститте протестиращи
    с теа протестиращи
    ще изкарам повече мадата и от Тодор Живков
    сипи още една ракия
    Наздраве Цецо
    Купи ли 7-мио апаратамент
    Аз за внучето мисля да му остава нещо
  • 73 майстора

    7 3 Отговор

    До коментар #52 от "дадада":

    Как така и автомобилите ли са протестирали ?!?!?!?! Лелче....ами да то като се замисля що да не протестират ...пълнолетни са граждани са щото си имат отговорност плащана всяка година ..имат право на мнение правилно

    Коментиран от #85

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Истината

    13 12 Отговор
    Протестират лумпени организирани от червените престъпници, които искат да свалят правителството, и служебния кабинет на предателя Радев да саботира сделката за изтребителите. След което да започнат корупционния проект АЕЦ Белене и да точат милиони за сметка на държавата.
  • 77 Йордан

    11 7 Отговор
    Като ни набутаха сума ти мюсюлмани за областни управители,кметове и др.чукундури къде бяхте бе...? Че то не можеш един водосвет да направиш за здраве! Българите ако продължават да са безбожници на които не им пука дали ги управляват православни или атеисти,ще сеят безнадежната участ. Дали Захариева (да пази Бог от такива)щеше да подписва всякакви масонски идиотщини? Аз на мястото на тия в парламента не Ща да съм ...нито да имам тяхната участ. Като не зачитате Рождесвенския пост не се оплаквайте от безбожници които Ви управляват. Те са едни от Вас!!! ????????

    Коментиран от #82

  • 78 Мен

    12 8 Отговор

    До коментар #8 от "Чепатия чеп":

    Това че се самоизбира не значи,че народа е гласувал за него. То се видя как става. Печатници,човали.......
    В Пловдив не познавам човек гласувал за сегашни герберски кмет но той е кмет.
  • 79 Morgoth

    12 9 Отговор
    В Бояна вече имало сняг, а в по-евтините квартали КОГА???
    Протест до дупка!!! Оставка!!!
  • 80 И кой е

    9 7 Отговор

    До коментар #24 от "Приход":

    определил тази смешна минимална работна заплата - точно правителството. И кой допуска картел на работодателите да дават смешно ниски заплати - пак правителството.

    Коментиран от #87, #138

  • 81 Шляхтиц

    12 8 Отговор

    До коментар #13 от "Шляхтиц":

    Да допълня коментара си. След Орешарски България плати седем милиарда лева от бюджета си за КТБ и други подобни на КТВ задължения след едногодишното управление на Орешарски. Същото беше след Жан Виденов, Сергей Станишев, Андрей Луканов, Димитър Попов и т.н и т.н. и т.н.............

    Коментиран от #84, #88

  • 82 Иван Гешев

    5 3 Отговор

    До коментар #77 от "Йордан":

    По вашия край областните управители ли ви правят водосвета, защото при нас е в ресора на поповете?
  • 83 999

    6 4 Отговор
    И така трябва! Даже трябва протестите да са още по- масови. Наглостта на управляващите трябва да бъде наказана. Време е да ядат дървото още сега! Приемат бюджета за следващата година и да се махат!
  • 84 Иво

    8 3 Отговор

    До коментар #81 от "Шляхтиц":

    Нищо не е платено от бюджета за КТБ, има си фонд и той плаща. От бюджета се плаща само на обръчите от фирми на управляващите в резултат на което загинаха хора, а оцелелите тънат в глад и мизерия.
  • 85 дадада

    1 4 Отговор

    До коментар #73 от "майстора":

    Да,бе!Броя и автомобилите,та неграмотниците да си направят сметката!При такива застраховки,колко точно автомобила "протестират"!Колко души има средно в автомобил,и дали все пак не трябва да дойде някой,да ни помогне като на Шипка!И дали всъщност,недоволните от управлението на Борисов не са толкова ,колкото и от управлението на османците-всичко на всичко 3500 човека!??

    Коментиран от #103

  • 86 Генчо

    6 1 Отговор
    Решаване на циганския въпрос !!!

    Коментиран от #93, #116

  • 87 Morgoth

    8 5 Отговор

    До коментар #80 от "И кой е":

    Дания, Италия, Кипър, Австрия, Финландия и Швеция нямат минимална заплата определена от правителството. А за картел на работодателите да дават по-малко е просто смешно да се говори. Имаме пазарна икономика, което означава, че ако пред вратата ти са се наредили опашка чакащи да работят при теб ще даваш колкото можеш по-малко и точно тук помага минималната заплата, защото ти пречи да дадеш по-малко. Ако пък на прага няма никой и трябва с молби и кандърми да си намериш хора ще даваш добри заплати, че и хоро ще играеш. Нали не мислиш, че фирмите в IT-то дават много, заради социалния ефект и защото българите сме им много симпатични? Който е търсен и труда му дава висока добавена стойност ще получава много, останалите ще получават повече чак когато тия първите станат мнозинство, а в България те са много малко и са основно в София.
  • 88 Morgoth

    5 4 Отговор

    До коментар #81 от "Шляхтиц":

    Всъщност Сергей Станишев се справи учудващо добре за кадър на БСП, може би затова сега го низвергнаха. Но пък говорейки за неговото правителство няма как да не споменем, че той управлява в най-доброто време от гледна точка на глобалната икономика.
  • 89 The TRAPPER

    10 6 Отговор
    Започна сееееееееееееееее!!! А нещо-НАРОДЕН СЪД , затвор и конфискация в полза на държавата ще има ли ? Просто питам.
  • 90 Пешо

    7 3 Отговор
    И АПИ участва в протеста! Днес поради некадърност блокираха за 5-6 часа магистрала "Тракия" от Пазарджик до София.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Тръмп

    6 13 Отговор
    3200русофилски подлоги протестират,толкова останаха след 1989година!!!:):):)
  • 95 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #50 от "359":

    Като ти чета писанията ,ти и Винету не си прочел,но пишеш! Гади ми се от неграмотни хора,но с претенции !

    Коментиран от #102

  • 96 помнещ

    2 2 Отговор
    Та, някой ще обясни ли какво точно иска азиатския департамент ???
  • 97 никси

    3 5 Отговор

    До коментар #67 от "Morgoth":

    и какво по томно ти открадоха чене се сещам маибасите и ес класите или пьк хотелите по морето или някои от твоите фирминвщо маи неси на центьр като праиш центровка глеи да спазиш белегите и да презацепиш делкото или генепето оти нема да запали и ще пуши черен пушек и внимаваи да не напраиш детонация много е опасно за твоито здраве

    Коментиран от #119

  • 98 мнение

    12 4 Отговор
    Държавата пламна и няма връщане назад. Чакам всеки момент Борисов да подаде оставка. Свърши се неговата. Да си върви.
  • 99 .....

    9 3 Отговор
    Искам да ви попитам, ако правителството все пак подаде оставка какво следва? Велико НС, нова изборна система и изобщо цялостна система и т. н трябва да се свика и гласува пак от това НС, което не виждам как може да се случи с тези хора вътре. Освен това, за кой ще гласуваме? За мен може ли? Не съм от партия, не крада, знам като вас проблемите и какво искам за страната и народа. Обаче нямам опит, не познавам бизнеса и не съм финансист, дипломат или политик. А и изобщо не ме познавате. На кой ще се доверите- на мен или на хора, които имат всичко по- горе, или на някой шоумен, но с риск да са от партия или от кръга на някой или т. н. В никакъв случай не защитавам управляващите, но всичко, като че ли е едно виенско колело.

    Коментиран от #106

  • 100 Българин

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "Ads":

    Пак ще има избори и пак щеизберем ГЕРБ !!!!
  • 101 Редови гражданин

    13 4 Отговор
    Протестите да се насочат към посолствата на Германия , Франция и др. към враговете на България и българския народ, а това са НПО - Хелзински комитет, Отворено общество , Америка "за" България и тн.

    Коментиран от #108

  • 102 До гост

    4 2 Отговор

    До коментар #95 от "гост":

    Аз се радвам че ти си прочел Винету и си грамотен и претенциозен значи вече сте двама
  • 103 майстора

    7 7 Отговор

    До коментар #85 от "дадада":

    Шипка а ?? Интересно сравнение !!! Тия дето казваш че са ни помогнали не дойдоха ли зада ни присъединят като губерния към руската империя??? Същите дето ни поробиха 68 години след първата Шиченска епопея!!! Хората който след 45'та чрез така наречения народен съд избиха цвета на българската нация ???!!!! Чиито преки наследници искате да върнете на власт след като свалите 90-тарските рекетьори ??? Хм Сега ще ти кажа това което не го пише в учебниците писани от комунистите изочавани до днес...Ние българите щяхме да се освободим от ТУРСКО РОБСТВО с или без армията на цар Александър II Николаевич Освободител !! С или без застъпничеството на западната интелигенция !!! По простата причина че нашето освобождение е в резултат от разпада на османската империя и нищо друго ....било е въпрос на време ...точно както са се измъкнали от робството Сърбия и Гърция....и ако на някой не му харесва истината такава каквато е това е изцяло негов проблем !!!!

    Коментиран от #115, #135

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 АНАЛлизатор

    6 6 Отговор
    От името на протестиращите изказвам голяма благодарност към полицията, че ни охраняваше по магистралите. Не ми се мисли какво щяха да прават с нас, шофьорите и особено ТИРаджиите, ако бяха извадили вериги и бухалки.
  • 106 нервен

    5 8 Отговор

    До коментар #99 от ".....":

    Протестиращите не гледат толкова дълеч в бъдещето ..те са се събрали да се видят на по бира размахваики знамена и дигайки шум все едно са на мач Ботев-Левски ...те не искат нито една от регистрираните партии не искат и плешивия плевенчанин дето не знае гребена за какво служи ...но и не знаят какво искат ... Искат Хари Потър да дойде на летяща топуришка с клечка в ръка да каже ала-бала и да заживеят в заешката дупка в търсене на Алиса ...и рижавите скандинавци да ги сочат с пръст за пример който да следват ...ама уви в този живот за да постигнеш нещо иска да се потрудиш да вложеш старание ..но явно само марзеливя и вечно мрънкащ българин не го проумя !!!! Хайде почвите да хеитите
  • 107 Гост

    9 5 Отговор
    Някой да протестира пред Лукойл?!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Зайко Байко многознайко

    2 2 Отговор
    Преди малко проверих и видях, че са го изтрили оня "юнак",който се опитва да ме критикува, нещо се е превъзбудил?!?да си свери часовника. Всички безпомощни в интелектуално отношение отиват в полосата на пошлоста и обидите. Винаги се стремя да търся доброто у хората, безспорно и ти притежаваш такова качество, но статистическото мислене не ти е най-силната страна. Работи и ще се подобриш със сигурност. Дерзай! -:)
  • 111 патриотъ

    6 6 Отговор
    Радващото е,че все пак народа се събуди и се организира за протести и дано само всичко да не е до тук.Трябват протести до дупка,сваляне и съд за тези управляващи и смяна на управлението с президентско.А и мисля,че президента Радев е подходящия човек и милее за България!

    Коментиран от #112

  • 112 .....

    3 3 Отговор

    До коментар #111 от "патриотъ":

    Е добре, ама тия смени не стават ей така протести, концерти, айде и готово. Плюс това има различни системи на президентски републики и дори и хипотетично, някак си, да кажем стане така( което според мен няма как да стане в близките години) пак ще има парламент и правителство. И тогава идва въпросът- дали “ бизнесмените” си имат политици или политиците си имат тях? А за корупцията има само едно решение- промяна на съдебната система и всички лица в нея.
  • 113 Иванов

    5 2 Отговор
    Долу Мафията!
  • 114 Мафията

    5 2 Отговор
    Долу!
  • 115 Фес

    2 1 Отговор

    До коментар #103 от "майстора":

    Машала ,ашколсун , аратлик !

    Коментиран от #117

  • 116 най първо

    2 4 Отговор

    До коментар #86 от "Генчо":

    требе да се реши славянския!Щото от славянин политик не става!Само крадец, нищо друго!....А да,и овчар!
  • 117 майстора

    2 0 Отговор

    До коментар #115 от "Фес":

    Ко каза ко??

    Коментиран от #118

  • 118 Фес

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "майстора":

    Аферим .
  • 119 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "никси":

    100% неграмотник си !! Не можеш да си защитиш каузата , без да станеш за смях !
  • 120 ГосТ

    2 1 Отговор
    Тези протести трябва да имат ясна и дългосрочна цел, иначе наистина нямат смисъл. Всички знаем основният проблем-трябва да се иска ефективна съдебна система, прозрачност при усвояването на европейските средства и реални инвестиции в индустрията. Как така, всички реални корпорации инвестираха в цяла източна Европа,но не и в България ! Това е основният проблем. Озадачен съм също от неистовата врява срещу руски инвестиции в енергетиката, от ключово значение за развитието на индустрията. И не прогресивното облагане отблъсква големите,а корупцията и липсата на специалисти, които се разбягаха по света.
  • 121 ГосТ

    1 1 Отговор
    И още нещо, понеже се зачетох в обедната почивка,българина не е предприемач-колкото и низша да е тази дейност. Зорлем го накараха да всеки трети да стане такъв. Тея дето стават такива са обикновени мошеници и кожодери и нищо не излиза като продукт. Наследство от чорбаджиите. За сметка на това имаме доста таланти в много по благородни области, които изтичат до един. Искам да кажа,че тази политика с насърчаване на предприемачите и ликвидиране на всякаква индустрия е напълно погрешна и ни вкарва при страните от третия свят. Просто трябва да се привлекат истински мощни корпорации, които да създадат нормална среда в страната. Макар и чужди,като няма наши. С времето от тези, могат да излязат и наши. Така се случват нещата. Иначе, всичко е изгубена кауза и нещата ще се случват по един и същ начин, докато има евросредства. После и балоните с пари ще спаднат в тоалетните чинии.
  • 122 ГосТ

    0 3 Отговор
    Пример за предприемач е Бил Гейтс,когото аз наистина харесвам. Истински специалист (за разлика от джобс и мъск), който наистина прави полезни продукти. Благотворителността е отделен въпрос.

    Коментиран от #136

  • 123 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Byg":

    Ясно е с какви топки те е дарила Природата, щом лижеш задните части на. Цв. Цв.и Тиквоций Едно. Ела на Кулата щом, като си такъв тЕрикат. Така и баба знае пред компютъра, явно електронните игри ти се отразяват негативно.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Курнела крадлата

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гнида":

    Ох на кака идвам със голямата кошница кък ми са крадееее
  • 127 се се се ре УМРЕ урааааааааааааа

    2 1 Отговор
    За бсп и дпс никога няма да гласувам турчин и комунист няма да стана никога !!!!!
  • 128 Българин-родолюбец

    2 2 Отговор
    Протестиращите са около 2000 хиляди а милионите други българи кой ги пита искат ли пак избори ????
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Еди кой си

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Браво!!!":

    Не чакам от никого, сам си вадя парите, с работа! А тези псевдо протестиращи само бъркат работата ми - как да съм доволен? Истината е, че това са протести за протеста, нищо повече. БСП-арска работа.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Обикновен Бг

    1 1 Отговор

    До коментар #131 от "Виж ся.........":

    Гласуват за Славчо Учиндолски да дойде на власт !!!!!! О, свещенна простота. Е, ТОГАВА ВЕЧЕ ЩЕ Е СТРАШНО. НО ШЕ СИ ГО ИЗБЕРАТ МАЛОУМНИЦИТЕ.
  • 133 Нане

    1 0 Отговор
    Оставка!!!
  • 134 Аз-врачанката

    1 0 Отговор
    Подкрепям протестите! Отрази протести,трябва да доведат нещата-докрай! Да небяхинвалид инвалид ида бях малко по-подробно Иаз щях да съм там,защото този начин на живеене- едни да ухолстваъ,а други да мизерстваме,е това вече,се нетрае!даси върви,това правителство! Да си подава оставката и да се маха! И да несе тръгва наново по старият начин на управление,че след тези лумпени,кой ще ни управлява?! Шоуменът-чалгаджия-Светослав Трифонов(циркаджията). Представяте ли си,той да е премиер,е тогава вече,ставаме,за посмешище! Или Корнелия-със свитата си?!- знаете,много добре,как драпа,за властта!- Отдавна не са били в нея и отдавна не са лапали с пълни шепи;или-чалмосаните(ДПС)! Един турчин-Карадая(немога и името му,да напиша правилно)-да стане премиер и да реди законите на България,та той неможе да каже две приказки на кръст! Е,мисля,че такова управление,нетрябва да допускаме! Достатъчно са ни мачкали,цели 5 века. Според мен, трябва да се смени системата на управление. Да се свика-Велико Народно Събрние и България да стане президентска република.И да се отървем,най- после,оттези ,,управляващи,, ,които мислят-за своето благо,сме за благото на народа,който ги храни!После слов. Много коли тръгнаха иот Враца за София. Не зная,по другите краища на България,може и да сте малко по-подробно добре,но тук в северозападната България,животът е от зле,та по-зле!
  • 135 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "майстора":

    Обаче НЕ ни присъединиха като губерния към руската империя! А европейския съюз ни изпапка набързо само като ни купи политиците, без референдум, без дълги наистина обществени разисквания какви права И ЗАДЪЛЖЕНИЯ си слагаме на гърба.
  • 136 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "ГосТ":

    Тия глупости сериозно ли ги мислиш или трябва да ги приемем за ирония?!
  • 137 точния

    1 1 Отговор
    всеки ден ще е така до укротяване на мутрата.
  • 138 Приход

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "И кой е":

    Защото ако това го няма ще правят както през 90 никакви осигуровки парите в брой и плик, после няма данъци и осигуровки ,образовани, болници и пенсии.Изкупиха сумата предприятия и имоти нарочно държат ниски заплати щото имат ,талант един кръв повръщам пари не връщам.Сега им осигуряват фондове и само освояват и присвояват И сега ама то няма работници .Ми няма .
  • 139 Byg

    0 1 Отговор
    Спокойно , протестите колкото и малобройни и смешни да бяха , вече отшумяха , няма да пречат на хората които работят за да вземат лев , не са кибици с много свободно време затварящи пътища. Аху ихо и после тихо , не наиграли се ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове