20 Март, 2012 15:15 911 1

ДПС няма да подкрепи оставката на Трайков

  • дпс-
  • местан-
  • цонев-
  • трайков

Интересна парламентарна седмица очакват от ДПС

ДПС няма да подкрепи оставката на Трайков - 1
Снимка: БГНЕС

ДПС ще предложи отделни дебати за освобождаването на министрите Константинов и Трайков. Това съобщи на пресконференция депутатът от движението Лютви Местан.

Няма да подкрепим освобождаването на Трайчо Трайков. Няма ясни причини за това, заяви Местан. Той припомни, че вицепремиерът Цветанов каза, че Трайков е подал оставка по лични причини, министър Дянков заяви, че знае за освобождаването на министрите още във вторник, преди Катар, а премиерът Борисов съобщи, че причина за оставката му е Катар.

Персоналните промени са израз на изчерпаност в политическо отношение на ГЕРБ, заяви Лютви Местан.

Дори и генерален ремонт на кабинета вече не е спасение за ГЕРБ, смятат от ДПС. Според Местан допреди година персоналните  промени са вършили работа на управляващите, но българите вече се досещат, че премиерът Борисов е този, който назначава тези министри.

 

ДПС е еднозначна опозиция на ГЕРБ. Няма да подкрепим новите министри. Когато някой идва като „тежка артилерия”, притесненията ни прераства в страх. Това заяви категорично Лютви Местан, който визира думите на номинираната за здравен министър Десислава Атанасова.

Имаме готовност да участваме в парламентарната анкетна комисия за цените на лекарствата, но настояваме за паритетен принцип в тази комисия, съобщи Йордан Цонев. Той съобщи, че същото се отнася и до другата комисия – относно австрийският лобист Петер Хохегер и неговите взаимоотношения с българската държава.

Мнозинството използва Народното събрание, за да разследва лидерите на опозицията, предупреди Цонев. По думите му, това не трябва да се превръща в практика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    0 0 Отговор
    Тия до сега реваха да се маха
    сега ревът да го върнат.
    Каквото и да направиш в тая държава все има такива ревльовци дето нещо не им е на ред.