20 Март, 2012 15:50 840 0

Смяната на министрите не променя нищо

  • бсп-
  • сергей станишев-
  • смяна министри

Смените на двамата министри нямат никакво значение, защото не се променя политиката на правителството. И двамата кандидати за министри са част от тази политика Това заяви на брифинг след редовното заседание на ИБ на БСП лидерът на партията Сергей Станишев.
Според него тези промени нищо не променят и за това няма как да бъдат подкрепени от БСП.
„В една власт, кoято е еднoлична, няма как към средата на управлението изведнъж с учудване да констатираш, че нищо не е направено в икономиката; няма как с учудване да констатираш, че лекарствата са скочили с 40%. Няма как всичко да се избегне със смяна на пешките. Имаме правителство, което е неспособно да води политика и затова няма как да бъдат подкрепени от БСП промените в кабинета, защото те нищо не променят", каза още Станишев.

"В момента България се управлява от триумвират Бойко Борисов – Цветан Цветанов – Симеон Дянков. Цветанов е отговорен за полицейщината, репресиите и ченгеджийницата, Дянков е отговорен за потрошаването на фискалния резерв и разрушаването на публичните финанси, а Бойко Борисов е координатор на тази дейност", коментира Станишев.

Според лидера на БСП,  България тотално затъва – срива се икономиката, разбива се малкият и среден бизнес, изгражда се държавно монополистичен капитализъм.

Относно АЕЦ Белене Станишев уточни, че не знае каква е разликата в позициите на Трайков и Борисов за АЕЦ "Белене", но е от бездействието по проекта  от две години и половина,
Потенциално той е оскъпен с над 2 милиарда и са похарчени над 300 милиона евро за нещо, което очевидно това правителство няма намерение да прави.
"По "Южен поток" изцяло е защитен интересът на българската държава. По отношение на "Белене" беше направено всичко необходимо това да бъде български проект, България да има 51 % участие. Имаше и стратегически инвеститор и това беше RWE", защити предишното управление Станишев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА