Last news in Fakti

21 Март, 2012 10:06 817 0

Само Дянков е в парламента за министерските рокади

  • дянков-
  • парламент-
  • министри-
  • смени
Само Дянков е в парламента за министерските рокади - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Симеон Дянков представи в парламента предложението за персонални промени в кабинета.

Стефан Константинов и Трайчо Трайков подадоха оставка и поискаха да бъдат освободени от заеманите от тях длъжности.

Предлагаме Десислава Атанасова да бъде избрана за министър на здравеопазването и Делян Добрев да бъде избран за министър на икономиката, енергетиката и туризма”, заяви Дянков.

От правителството само Симеон Дянков е в парламента за представяне на номинираните за министри. Останалата час от кабинета е на открито правителствено заседание в Кюстендил.

Депутатите отхвърлиха предложението на ПГ на КБ за изслушване на премиера Бойко Борисов относно позицията на България за АЕЦ "Белене".

Депутатите отхвърлиха и три процедурни предложения на „Атака”, свързани с персоналните промени в Министерския съвет на Република България.

От „Атака” предложиха - парламентът да задължи министър-председателят и кабинетът да бъдат в залата. Предложението не беше прието.

Второто предложение на „Атака” беше да бъдат поканени подалите оставка министри – на здравеопазването и на икономиката, енергетиката и туризма. И това предложение беше отхвърлено.

Третото предложение на „Атака” беше заседанието по проекторешенията за промените в Министерския съвет да бъде излъчено по БНТ и БНР. Отново предложението беше отхвърлено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА