Last news in Fakti

15 Декември, 2018 13:52 2 211 22

Пратеник донесе послание до премиера от Тръмп

  • доналд тръмп-
  • джон съливан-
  • нато-
  • бойко борисов

България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО

Пратеник донесе послание до премиера от Тръмп - 1

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на САЩ Джон Съливан. Във фокуса на разговорите бяха сигурността, енергетиката, инвестициите и двустранните отношения.

Премиерът Борисов отново увери, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване. Заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан подчерта, че България е стабилен и предвидим партньор в рамките на Алианса и на двустранна основа.

Съливан предаде на премиера Борисов послание от американския президент Доналд Тръмпза значимостта за САЩ на приятелските и партньорски двустранни отношения с България, и високата оценка за тях.

Акцент в срещата между Бойко Борисов и Джон Съливан бе още енергийната сигурност и сътрудничеството между двете страни в тази област. Министър- председателят запозна Съливан с напредъка по интерконектора между България и Гърция, с амбициите на страната ни да съхрани ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“. „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак куриер от САЩ

    34 5 Отговор
    с поредната опорна точка- никаква газ от Русия!? Заръката, ако трябва ще пърдите и ще си произвеждате газ, но от изток-не! Боко козирувал и резултата ще го видим скоро!
  • 2 ГТНО

    29 0 Отговор
    Е сега какво ще стане с Турски поток- ще тръгне ли тръба през България и кво ще става и с АЕЦ " Беляне"? Тоз човек от САЩ не идва напразно тук.Така беше и преди неколко години. Дойдоха и проектите си ги спрех. Сега ще е пак същото. Руска газ с американски кораби. Ток пак от Турция след 5-10 години когато е помен нема да има от ГЕРБ.
  • 3 СнимащСе

    17 0 Отговор
    Айде още една снимка в албума, време е да се отвори инстаграм профил за селфитата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Паток

    8 2 Отговор
    Тръмп, ако имаше някакво послание можеше да го предаде лично в ООН, а не да разкарва бай Съливан по дивите Балкани.

    Коментиран от #7

  • 6 999

    23 0 Отговор
    Тоя е тук за да стегне редиците. - Да се купят американските Ф16 и американските тецове да ни продават скъп ток вовеки веков защото ще е полезно за Българо- Американската дружба. Руската газ няма да е полезна и да се купува от Гърците, за чийто терминал ще дадем пари... - Как мислите каква част от това ще изпълни Борисов и как да не поискаш да извадиш дървото то мазето?

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Batushka

    7 1 Отговор
    Преди сенатори пращаха сега само писъмце ... Скоро СМС...
  • 10 бял

    11 1 Отговор
    Да се чете;пратеник донесе новите задачи за изпълнение на най тъпата порода псе-банкянския помияр
  • 11 скот

    9 0 Отговор
    Един умрял сенатор ни спря газта.Този пак ще я спре и ще ни накара да купуваме 2 пъти по скъпо американска.Както мариците с фиксирана цена за 20 години.А самолетите на всяка цена ще са американски.Посмей да не изпълниш-утре те няма.

    Коментиран от #14

  • 12 Морук

    2 0 Отговор
    Дошъл е с указания,как не им се избримчи езика на тез тикви аман
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Джони

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "скот":

    Бойко посрещна Съливан със следните руски проекти АЕЦ белене, турски поток и 240 милиона лева за руските самолети и вертолети стари и никому не нужни таралясници. С тези пари можеха да купя два нови ф 16.
    Да ама Решетников и руското посолство не дават. Време е да изгоним от парламента руските партии. БКП,БСП, ДПС, атака, ВМРО,воля и Герб.

    Коментиран от #16

  • 15 Крум Георгиев

    3 0 Отговор
    Като вече познавам, невероятната толерантност и мекота на президента Тръмп и водената благородна и безкористна външна политика на САЩ , знам вече ,какво е посланието...
  • 16 И с два самолета какво ще направиш

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Джони":

    освен да станат за скрап още докато излетят? Наивници, видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак!? Не разбрахте ли, че вече нямаме армия, за какво са ти самолети? По добре тези пари да се вложат за полезни цели, а не да се хвърлят на вятъра! Да направят Хемус напълно, това ни трябва!
  • 17 ХанкоБрат

    2 1 Отговор
    Посланието гласи да се затрият всички православни християни на територията България и да бъде населена с демократични мюсюлмано-негри.Протестиращите „честни“ работодатели, вкупом с мюсюлмано-джендърска партия ГЕРБ, всяка седмица пускат статии в „свободната“ преса за наемане на бежанци. Така с години се опитват да оправдаят започналата подмяната на етноса в България. По същия метод мюсюлмано-джендърите минаха през цяла Европа.
  • 18 антрашпиц

    1 0 Отговор
    Не виждам протести по улиците.-значи ще плащаме по-скъпо!
  • 19 SAAB

    0 0 Отговор
    Прост народ , прост примиер ....слаба държава ! Това е тактиката на хамерика ....:)
  • 20 Конфуций

    1 0 Отговор
    Бойко да вземе да му тегли една майна на тоз миндил. Веднъж го прецакаха втори път не бива.
    Умните хора се учат от грешките на другите, глупавите от своите, а идиотите не си вземат поука от нищо.
  • 21 патриот

    0 0 Отговор
    индианците който унищожили София сега изпълняват заветите на джон баерли,защото те са го проучили от фирмата му ипон
  • 22 некойси

    0 0 Отговор
    България напълно изпълнява линията на световното еврейство под паравана на САЩ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове