27 Март, 2012 11:00 1 935 0

УНСС затваря "Ориент 33"

  • ориент 33-
  • чалга-
  • дискотека-
  • унсс
УНСС затваря "Ориент 33" - 1
Купон в Ориент 33

Ректорският съвет на УНСС, свикан на спешно заседание от ректора проф. Стати Статев, реши вчера да се предприемат правни действия за прекратяване на договора със наемателя на дискотека„Ориент 33", която се намира в сградата на стол 33 в Студентски град.

На съвета беше взето и решение да се отмени търгът с тайно наддаване за отдаване под наем на другата част от сградата.

Със своя заповед от 14 март 2012 г. ректорът на УНСС, проф. Стати Статев, обяви търг с тайно наддаване за отдаване под наем на недвижим имот в стола, като в заповедта пишеше, че имотът се отдава за срок от 5 години и ще се използва за дискотека, а там вече има една - „Ориент 33". В Заповедта пишеше още, че имотът ще се „ползва за дискотека” и има за цел да служи за „удовлетворяване на социални контакти в извънучебно време”.

Тази заповед предизвика гневната реакция на сдружението „Майки срещу насилието в Студентския град", които подчертаха, че ректорът си е позволил груби да загърби обществения интерес, още повече, че това става броени дни след убийството в Студентски град на студента Марио от Перник. От сдуржението обявиха, че ректорът на УНСС е официално номиниран за наградата „Златен скунс” на телевизионното предаване „Господари на ефира”.

От Сдружение ”Майки срещу насилието в Студентския град” ще настояват Сметната палата и Инспекторатът на просветното министерство да извършат незабавна проверка как точно и за какви именно цели се харчат парите от наемите, които ректорското ръководство на УНСС събира от чалготеките и нощните клубове, които от години има честта да стопанисва.

Ректорът Статев обеща да направи предложение до министъра на образованието проф. Сергей Игнатов за смяна на предназначението на обекта, в който се помещава дискотеката, и да поиска експертно и финансово съдействие за неговото осъществяване.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА