2 Януари, 2019 19:50 1 973 37

Фандъкова: Благодаря на премиера за Северната тангента

  • северна тангента-
  • йорданка фандъкова

Тангентата пресича територията на Столична община и се използва от жителите на 5 столични района като път, който им осигурява достъп до другите райони на София, написа кметът на София във фейсбук

Фандъкова: Благодаря на премиера за Северната тангента - 1
Снимка: БГНЕС

Северната скоростна тангента ще бъде изключена от списъка на пътищата, за които е нужна винетка и благодаря на премиера Бойко Борисов че прие аргументите ни. Тангентата пресича територията на Столична община и се използва от жителите на 5 столични района като път, който им осигурява достъп до другите райони на София. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във социалната мрежа фейсбук.

„ССТ извежда голяма част от трафика, който преминава през центъра и е изключително важна както за намаляване на задръстванията, така и за подобряване на качеството на въздуха“, обръща внимание кметът.

„Разбираме аргументите на АПИ, че Северна тангента е връзката между магистралните пътища и е задължително всички коли, които пътуват по тях да имат винетен стикер. В същото време, хората, които живеят в София и се движат само в рамките на общината, е логично да я ползват за своите градски пътувания без винетка, защото те не я ползват като част от Републиканската пътна мрежа“, заявява Йорданка Фандъкова.

„Благодарна съм на АПИ затова, че инвестират в изграждане на Околовръстния път на София и очакваме да започне строителството на продължението на Южната дъга от „Младост“ до автомагистрала „Тракия“‘, посочва тя и уточнява, че главният архитект на Столична община Здравко Здравков е изработил регулационен план и идеен проект за трасето на Околовръстния път от бул. „България“ до автомагистрала „Люлин“.

„В края на декември изтече процедурата за обявяване на регулационния план в Държавен вестник и предстои разглеждане на възраженията и препоръките от експертен съвет“, пише още кметът.

Сутринта Фандъкова призова за гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента.

"Надявам се в първия работен ден на новата година да финализираме преговорите и да може хората, които живеят на територията на Столичната община, да се движат с леките си автомобили без винетки. Постигнахме договореност да има гратисен период, така че хората да посрещнат спокойно Нова година и да се чувстват също така спокойни първите дни, докато приключим с преговорите и подпишем съответните споразумения", написа кметът на София в профила си в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    46 11 Отговор
    Тази кога ще влиза в затвора барабар с премиера и Цацата?

    Коментиран от #9, #20

  • 2 СссереМ

    12 52 Отговор
    Браво на ГЕРБ,ако чакахме на комунягите пътищата ни щяха да са лунен пейзаш като руските.

    Коментиран от #18, #33

  • 3 Monkey

    9 45 Отговор
    Евала ! Ако бяха червените кхмери , винетка и на задния прозорец щеше да има !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 #БСТ#

    8 42 Отговор
    Целият български народ благодари на премиера, че го пази от червената чума.
  • 6 смях

    46 4 Отговор
    Театрото продължава с хвалебствия към зеленчука. Гербаджии, досадни сте с тъпите си номера.
  • 7 Uflaf

    30 0 Отговор
    Да се изключат всички третокласни пътища . Те не отговарят на понятието " Път ". Някаква надупчена лента от изсипан асфалт с дупки,без необходима ширина на двете лени по една във всяка посока ,без боя маркировка и не знаеш къде сив тъмно или мъгла, с клони от храсти и гора влезли в лентата и никакви канавки или отстояние от кал и трева. Това е единствения начин за алтернативен път на хубавите магистрала и половина и малкото 1 и 2 клас. А щом в София си благодарят ,то дано има за какво да благодарят Варна -Златни пясъци, Гробището Тополи , Арен Синдел , Гоздьово , Девня -Горен чифлик и ред други ощетени и забравени от Бога ББ места и Неговите наместници кметове месии и феодали.
  • 8 Сатиричния театър

    42 2 Отговор
    Второ действие на евтината постановка! 7 дни ще се изказват всякави благодарности под строго определен ред!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Философ

    11 3 Отговор
    Абе да си купят винетка и да си карат на воля, както правя Аз!
  • 12 Ние знанията й

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "нервен":

    По руски език, не оспорваме!
  • 13 Гост

    29 1 Отговор
    Играят си на доброто и лошото ченге, а Фандъкова на благодарния гражданин. Дали има хора още да се връзват на тези неща.
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 7 Отговор
    Борисов трябва да уволни незабавно предложилия винетки за тангентата, за назидание на останалите "СКРИТИ БОМБИ ЛИМОНКИ" в администрацията...
  • 15 Hinkel

    18 1 Отговор
    Големи пироети и салта брей нямат край!!!
  • 16 среднощен

    6 1 Отговор
    Трудно в България ще се случват нещата при толкова много "..филия и ...фобство"..!? При толкова завист и злоба в обществото единствения начин да просперираме е да се "сменят" поколенията..!? Въпросът е, че младите не искат да ни търпят "простотиите" и бягат в чужбина..!!
  • 17 Много нередности

    10 0 Отговор
    Журналистите само ги описват, разследващите не смеят да разследват, липсва контрол на управляващите. Събранието е за парлама. Няма морален стълб в държавата. Има голямо страдание сред хората, има и хора за които живот в лукс е единствената цел. Има време за всичко и край на всичко.
  • 18 дгд

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    ПеизаШ ? Необразован гербаджия!
  • 19 плевен

    4 5 Отговор
    Жената благодари от името на софиянци и е напълно права. Тантентата е построена от АПИ с държавни, а не общински пари, а само софиянци ще пътуват безплатно. Впрочем, благодарностите в сайта са много готини.
  • 20 СссереМ

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Кога цъфнат налъмите,затвора е за вас и шефовете ти,един по един вече се умъквате натам.
  • 21 Иванчо

    14 1 Отговор
    И аз искам да благодаря, че все още няма такса въздух и разхождането по улиците е все още безплатно.

    Коментиран от #22

  • 22 Русофил

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "Иванчо":

    И аз благодаря на премиера за бързата и точна реакция. Плювните и гадостите във форума само доказват мисълта му за матряла.

    Коментиран от #25

  • 23 Вили

    3 2 Отговор
    Другарката Фандъкова иска да няма винетка, но АПИ да поддържа Северния обход.

    Коментиран от #26

  • 24 алооо общината

    6 0 Отговор
    кога най-после ще направите връзките на северната тангента към квартал Левски и квартал Бенковски. То е ясно, че не ги правите, защото за тях няма европейски фондове, от които да крадете, и парите трябва да ги дадете вие. Хубава работа, ама циганска е вашата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Няма проблем за АПИ

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Вили":

    Защото в калкулираната цена на винетките е включена и тази отсечка! Отбягвам я, защото лентите са тесни и за това е опасна! Как ли са им дали разрешение за проектиране и ползване, когато три камиона, примерно, са на боя един от друг?

    Коментиран от #29

  • 27 Бай х.....

    12 0 Отговор
    На тая лисица и тия номера няма да и помогнат.То бива лъжи говорят как ще има минетки идва вожда отменя ги и тая му благодари.Ха ха ха.
  • 28 Фандъка

    3 0 Отговор
    Е ...............!!!
  • 29 Вили

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Няма проблем за АПИ":

    Ломско шосе го построиха с ширина на лентите по 2.80 м. което не отговаря на правилника и стандарта, като намалиха и тротоарите. Иначе трябваше да събарят сгради и правят отчуждения.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ко ко ко ко

    8 0 Отговор
    Благодаря ти петльо, много си велик. Как само го отиграхме пред простия народ :)
  • 32 Западните Балкани

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Вили":

    Затова Ломското е пълна порнография - вместо един европейски булевард е направена една селска улица, но със същите разходи. и поголямата част от имотите са отчуждени още по соц времената. Да не говорим за велоалеята дето се използва само половин година. Можеше да се сложи във вътрешните улици на квартала
  • 33 Стрелата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    На така наречените Комуняги герб маркировка не смогват да сложат ама то не е за хора които си бъркат в нослето и пътуват с рейса я си купи билетче я гратис като всички софианцииии ама на и тангетата гратис е зарди такиваТВАРИ България няма оправия ощте 1300 години
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Цар Вул

    4 0 Отговор
    Хитри сте като ХЛЕБАРКИ!Така се прави Пи-Ар!Единият пуска шумотевицата,а после Тиквоча го отменя!Демек вижте колко съм добър!
    ДА ама НЕ!Казваше Петко Бочаров!Този път номера Ви няма да мине!!
    Но пасарн брат ми Тиквочко!Оди на село и копай!За друго не ставаш!!
  • 36 СссереМ

    2 1 Отговор
    НЕ МИ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ, вчера излязох от психиатрията.
  • 37 селския

    1 0 Отговор
    за софето може за селото не може(котки и кучета може прасета не)няма такава държава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове