Last news in Fakti

3 Април, 2012 09:29 1 373 0

Малки бензиностанции затварят заради НАП

  • бензиностанции-
  • гориво-
  • нап
Малки бензиностанции затварят заради НАП - 1
Снимки: БГНЕС

Днес жителите от над 20 села около с. Баните осъмнаха без работещи бензиностанции. Вчера беше последната възможност за инсталиране на нивомери по новите изисквания на НАП. Газ станциите и бензиностанции в Баните, което се явява общински център в района на Смолян, не са успели да изпълнят новите изисквания в срок и нямат друг избор, освен временно да затворят, съобщи в репортаж Нова телевизия.

Гражданите са в паника, защото ако трябва да зареждат гориво чак в Смолян, това ще им излезе прекалено скъпо.

Собствениците на малките бензиностанции и газ станции казват, че ще преустановят работата си, докато не изпълнят новите изисквания.

„Това ни връща години назад", каза управителят на газ станция в Баните пред камерата на „Здравей, България".

Междувременно Росен Бъчваров, директор „Комуникации" към НАП, уточни, че общо 298 хил. фирми са изпълнили новите изисквания за дистанционно свързване на фискалните апарати със системата на агенцията. Бъчваров допълни, че около 2000 компании остава да бъдат проверени, което ще стане до края на тази седмица. Той обаче увери, че няма да остане село без магазин, заради новите изисквания и текущите проверки.

Говорителят на НАП заключи, че промените в закона и въвеждането на дистанционно свързване с Агенцията за приходите е нещо положително. „Резултатите от дистанционната връзка са видими. Ефектът за бюджета е видим и аз мога категорично да ви кажа, че данъчните приходи през 2012-та година са на значително по-добро ниво от предишните, именно и заради проекта на дистанционната връзка", заключи Бъчваров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА