21 Януари, 2019 08:46 15 561 67

Московски се спаси от съд за смъртта на сина си

  • ивайло московски

4-годишното дете загина при инцидент с моторна шейна, управлявана от баща му

Московски се спаси от съд за смъртта на сина си - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е прекратила разследването за смъртта на сина на бившия транспортен министър Ивайло Московски, предаде вестник "Сега".

Информацията гласи, че прокурор Емилия Варадинова от Софийската градска прокуратура не е намерила доказателства за извършено престъпление. Според мотивите ѝ, Московски не е бил длъжен да знае правилата за управление на моторните шейни. Следователно, смъртта на детето е трагичен инцидент, а не е причинена по непредпазливост и бащата няма вина.

Припомняме, че на 2 февруари 2018 година в курорта "Боровец" при трагичен инцидент с моторна шейна загина 4-годишният син на Московски.

Баща му се върна в парламента, след като освободи поста министър на транспорта заради катастрофата край Своге. Той подаде оставка като депутат на 30 ноември, за да заеме поста вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 360

    32 90 Отговор
    Не то тормозете човека, трагедията му е толкова голяма че едва ли може да се мери с нещо

    Коментиран от #20, #48

  • 3 mom4eto

    76 4 Отговор
    "Московски не е бил длъжен да знае правилата за управление на моторните шейни." - Понякога така стават белите! :\
  • 4 мдаа

    116 6 Отговор
    За тия боклуци където съсипаха държавата няма ли закони? Богопомазани ли са?

    Коментиран от #5

  • 5 Гербераст

    48 2 Отговор

    До коментар #4 от "мдаа":

    Ще пусна синя лампа!
  • 6 Българина

    131 1 Отговор
    Ок супер, аз не съм длъжен да зная как се борави с лък, нож, отрова, моторна резачка, чук, трион и т.н. Значи с весеки един от тези уреди мога са убия законно, герб са уникални, шайка е слабо казано
  • 7 мдаа

    143 3 Отговор
    Ако е някой обикновен човечец щяхте да го влачите с белезниците като маймуна на панаир .
  • 8 Най- логично

    111 3 Отговор
    Като не познаваш нещо не се качваш да го управляваш! Пропаднала държава!
  • 9 Гост

    112 1 Отговор
    Що за мотиви?! Ако не водача на въпроснта шейна, то кой би трябвало да знае правилата за управление?! Може би баба ми?! Или някой от публиката?! Естествено е, че който се качва да управлява каквото и да е превозно средство ЗАДЪЛЖИТЕЛНО следва да е запознат с правилата! Да не говорим, че този, който преотстъпва шейната трябва да е убеден /провел инструктаж, с подпис/, че водачът е запознат с правилата! Тези мотиви са, меко казано, смешни!

    Коментиран от #38

  • 10 гост

    98 2 Отговор
    Е това е наглост безгранична! Не бил длъжен да знае правилата. Всеки родител сега може да качи детето си на мотор и като се убият той да изпозлва прецедента Московски, така ли? В САЩ по тази логика всички инциденти с моторни шейни ще са трагичен инцидент, а не смъртен случай след родителска небрежност. Чисти мафиоти, ей това са политиците. Никой достоен не би постъпил като него, подава оставка заради друга катастрофа, а за личната отговорност-не. Наглост.
  • 11 Нина Хартлей

    68 1 Отговор
    А уж в България не се снимали порн..... филми
  • 12 Смърди

    89 1 Отговор
    Как не казаха че детето е виновно да не се е качвало.
  • 13 Alpha_Lone_Wolf

    70 3 Отговор
    Да трагедията му е голяма, но това не го оневинява. Не само, че няма да излежи ефективна присъда, но няма да бъде и съден?
    Е стига с тия човещени, да той цял живот ще страда за случилото се, но е сгазил собственото си дете. Такъв, ако не е в затвора, трябва да е под земята.
  • 14 СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ

    16 61 Отговор
    Не съдете Молете се безбожници да не ви се случи и на вас тогава ще разберете че по голямо наказание от това няма

    Коментиран от #16

  • 15 гост

    74 1 Отговор
    Мафия!!!! Ако това се случи с обикновен човек вече щеше да осъден на сумати години.
  • 16 Б. Борисов

    25 1 Отговор

    До коментар #14 от "СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ":

    А синя лампа де!
  • 17 Видим резултат

    85 3 Отговор
    Значи влизам в практикер, купувам брадва, гледам няма упътване как се борави, отивам на конгреса на герб в ндк и ги нацепвам. Внимателно ще обясня на прокурора, че не е имало упътване към брадвата и да е имало аз не съм запознат срвщу подпис..... България е първата страна в света дефакто узаконила убийството щом е извършено с уред за който не си инструктиран срещу подпис как се работи с него. Човешката фантазия е безгранична и всеки уред става за убийство.... Хора събудете се какво чудо е на власт
  • 18 Щирлиц

    63 1 Отговор
    А за алкохолната проба нищо не казват от цацаратурата!И какво е това разследване една година бе?
  • 19 Българина

    47 0 Отговор
    Гербаджията от суджук гейт вериятно ще излезе невинен защото въпреки изнудването за наденица потърпевшия е предоставил такав която е негодна за употреба, следователно, не е получно нищо в резултат на заплахите и изнудване е нямало. Наказание забележка, другия път надницата да се предаде с протокол и сертификат за качество
  • 20 Читател

    8 20 Отговор

    До коментар #2 от "360":

    И аз това казвам. Какъвто и министър да е, като баща, до края на живота си ще жали се погубеното си дете. На никой не пожелавам такава участ.
  • 21 ААА

    38 1 Отговор
    Значи и аз не съм длъжен да знам правилата за управление на МПС , и ако утрепа някой в колата , съм невинен. Сега сериозно - най малко искам да съм му душманин на гн. министъра , той няма как да се самонакаже повече от това , но можеше поне за пред стадото , да го накажат с нещо там -условна, поправителен труд, за престъпна безотговорност , свързана със смъртта на човек , а не да създават опасни прецеденти , и врати в закона. Ако това беше някой обикновен простосмъртен , а детето чуждо , дали щеше да се отърве невинен. Мой приятел уби човек качен на мотора му по черен път, паднаха двамата , а другият си разби черепа в камък. Осъдиха го , и още му плаща кръвнината 24 години.
  • 22 Гост

    40 0 Отговор
    Интересно ми е, ако не бе собственият му син /Бог да го прости и лека му пръст на невинната душа/, а бе някое чуждо дете, това се бе случило и съдът излезе с тези мотиви, каква щеше да е реакцията на родителите и на обществото?! Ето това живо ме интересува? Каква присъда би постановил съдията?! Пак оправдятелна? Ако ли не, то тогава липсва каквато и да е принципност в решенията на съдията!
  • 23 синя трева

    26 1 Отговор
    ЗА РОМА МАСКОВСКИ ЗАКОНИ НЯМА! ГЕРБ-МАФИЯ!
  • 24 Голям Слон

    33 0 Отговор
    Хаха, той не бил длъжен... После ходи обяснявай на властите, че и ти не си длъжен да познаваш всички закони, пък те съдят за едно или друго нещо. Министър да си, Московски да си. Всъщност, то си е на неговата съвест. Ако въобще разполага с такава.
  • 25 анатема

    5 23 Отговор
    Не се месете в Божийте работи Антихристи Комунисти Това не ви е Народния съд
  • 26 Ежко

    23 0 Отговор
    От трън та на глог!"Вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие"!Верен гербераст!Дялан камък!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Средновековнико

    29 0 Отговор

    До коментар #27 от "Няма":

    Гражданите в България не са собственост на родителите си! Техните интереси и живот трябва да бъдат защитавани от държавата! Изглежда живеем в ранните векове тук!
  • 29 Московски

    20 0 Отговор
    Аз съм непълнолетен и няма как да нося отговорност, за моя син, който пък е малолетен.На всичкото отгоре съм дупедрус и съм с имунитет ба пролетариат.Прокурорката и тя да не се напъва да спазва, законите защото може и да няма заплата..Айде със здраве, утре пак ще изплющя "по непредпазливост" някой друг....айде айде
  • 30 Крокодил

    30 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Московски не е бил длъжен да знае правилата за управление на моторните шейни. Нормално за ГЕРБ, един ден като съдим Герберите и вожда им ще се окаже че са невинни защото не са били длъжни да знаят "правилата за управление на държавата"!
  • 31 Batushka

    6 12 Отговор
    Оставете го човека ....убил е собственото си дете....да е жив и здрав още дълго д а живее с това....
  • 32 Вуйчо

    27 0 Отговор
    Московски не е виновен!!! Нима всеки родител не е виновен ако детето му загине при подобни обстоятелства и прием на алкохол!!!
    Московски не е длъжен да знае как се управлява моторна шейна до момента в който я наема!
    Лицето, което му отдава шейната, е длъжно да го инструктира по начина на управление и правилата за безопастност срещу подпис в специален за целта дневник!!!
    Привет на прокурор Емилия Варадинова и нейният началник, прекратил делото!!!
    Какво образование, каква правна култура, какво познаване на нормативната база, КАКЪВ МОРАЛ!!!
  • 33 Bose

    22 1 Отговор
    Незнанието не извинява! Основно правило още в Римското право.

    Коментиран от #35

  • 34 Гостенин

    22 0 Отговор
    Е как така не бил длъжен да знае правилата за управление на моторната шейна, WTF?! То по тая логика се качвам на един ТИР и не съм длъжен да знам правилата за управлението му?!

    Цитат от стара статия по темата:
    "Моторни шейни се дават под наем на туристи след 10 минути инструктаж за безопасност, това каза за бТВ Асен Манов, който се занимава с такава дейност в курорта Боровец."
    Значи все пак е бил запознат / инструктуран в управлението на шейната? Уби сина си, уби 20 човека при Своге и никакви последици, даже и условна присъда няма за него! Ако това му се беше случило на един обикновен човек, отдавна щяха да го опандизят, нали?
  • 35 Един друг

    16 0 Отговор

    До коментар #33 от "Bose":

    Непознаването на закона не е оправдание в Римското право, обаче то какво общо има? Тук сме с циганско-комунистическо право и прокурорите отдавна изядоха хляба на адвокатите - обвинените се разбират директно с тях, а адвокатите са проформа. Тук разделение на властите няма и не сме парламентарна република, а партийна - партията управлява и трите власти, даже и четирите, ако вкараме и медиите.
  • 36 аожга

    15 0 Отговор
    То ако е бил на три ракии и да е запознат с правилата, все тая...
  • 37 Изравянето на Поповите Прасета

    20 0 Отговор
    Емилия Варадинова, как е станала прокурорка? Я да видим, КОЙ говори такива неща? Моля, журналистите да се захапят и с нея, за да изровим цялата схема!!!
  • 38 Елена

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    И това беше министър на транспорта !!!(който не е длъжен да знае правилата)
  • 39 Пешо

    15 0 Отговор
    Оправдан е напълно, без условна присъда дори, за да може да стане посланик.

    Това е положението.
  • 40 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 0 Отговор
    Значи и аз отивам да карам реиса и като го обърна и утрепа ората вътре съдията ше каже че не съм длъжен да знам правилата и съм оневинен
  • 41 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 0 Отговор
    А църкате че по живково имало потулване на това онова и недосигаемост хахах ама тогава онова бледне е пред сегашните изцепки
  • 42 ИВАН

    8 0 Отговор
    Присъдата е под всякакъв коментар - уникална несправедливост, но да се замислим и какви малоумници, безсъвестни ни управляват - собствените си деца затриват, а какво остава за нас ..
  • 43 НАТО ВЕЦ

    9 0 Отговор
    Спасил се е от "човешкия". От другия, спасение няма.
  • 44 Иво 68

    6 1 Отговор
    Вече нищо не ме учудва... Мотивите за прекратяване на делото са меко казано смешни...Но така е за едни, а за други е пандиз.... Трагедията е голяма за сем. Московски.

    Коментиран от #45

  • 45 Един друг

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Иво 68":

    Трагедията е голяма за нас. Смейството на този циганин изобщо не ме интересува.
  • 46 _he_

    5 9 Отговор
    Абе вие хора ли сте или не сте?
    Няма ли поне мъъъничко човещинка у вас?
    Ма бил той И. Московски или който и да е друг, министър, депутат или обикновен човечец, какво значение има кой е той? Загубил четири годишното си дете и вие искате и да го осъдят. Малка присъда ли е това? Малко ли е наказанието да загубиш детенцето си?
    На никого не пожелавам подобно нещо, но преди да избълвате злобата си тук, замислихте ли се ако вие бяхте на негово место как щяхте да мислите за съда и изобщо за задължителната в случая процедура за разследване?

    И господа писари на "ФАКТИ" засрамете се и вие и сменете заглавието на статията! Твърде грубо и нечовешко е! И провокира злобата излята във вид на коментари.

    Коментиран от #47

  • 47 Един друг

    8 1 Отговор

    До коментар #46 от "_he_":

    Ей, заспо, това да не е връзка ключове, която бил загубил, бе?! Нищо не е загубил, а в резултат на престъпна небрежност и управляване на машина след употреба на алкохол е причинил смъртта на едно лице. Това, че в случая има роднинска връзка с лицето няма никакво значение. То бива, бива, прост народ, ама това нашето на нищо не прилича вече... Личната драма няма нищо общо със законовата рамка и обществената структура. Наред с простотииите на Влади Горанов, това е втората голяма изднъка на герберастите, а вчера онзи палячо Боко си дръпна една самокритика на партийния конгрес. Не сме мръднали и с метър напред от БКП и ръководната й роля в държавата.

    Коментиран от #50

  • 48 Жената

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "360":

    Прав сте, ама и в огромното му нещастието му се на хвърлиха като лешояди. Не знам дали ще има покой до края на дните си този човек, а те доизядоха.

    Коментиран от #57

  • 49 ОТКАЧАЛНИК

    7 1 Отговор
    Дано тази прокурорка да сьнува детенцето а къде отиде майката на това детенце защо тя мълчи и защитава виновника
  • 50 Жената

    1 7 Отговор

    До коментар #47 от "Един друг":

    Ти поне да знаеше, че си идиот. Ама не можеш да се видиш отстрани. Безбожници и антихристи, за милосърдие и състрадание чували ли сте. Ако той има грях,за който ще плаща с огромно чувство за вина до края на живота си, то всички, които го разкъсвате на парчета, вашият грах е по _голям и се нарича жестокост и за нея ще отговаряте пред бога един ден

    Коментиран от #52, #59

  • 51 Попитко

    6 0 Отговор
    Аз като карам автомобил трябва ли да знам правилника за движение по пътищата????
  • 52 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "Жената":

    Не бъркай Божиите със светските дела! Както при Божиите дела има закони, така и при светските дела има закони! И за да има ред в държавата, светските следва да се съблюдават! Апропо, важи и за Божиите, но това е друга бира! В Наказателният кодекс никъде не пише, че ако не дай Боже убиеш детето си по непредпазливост, не следва да носиш отговорност! Тук не коментираме какви чувства е породила в него случката! Емоциите - настрана. Тук коментираме решението и мотивите на съдията и факта, че не е спазен закона!
  • 53 Icco

    2 0 Отговор
    Golqm bokluk
  • 54 Извращенир

    9 1 Отговор
    Бащата не е длъжен да знае как да пази малкото си дете. Това вече е извращения.
  • 55 ОТКАЧАЛНИК

    8 0 Отговор
    До жената. .ТОВА ДЕТЕ Е ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА И ЩОМ Е ЗАГИНАЛО КОИ ГО Е КАЧИЛ НА ТАЗИ ШЕЙНА КОИ Е КАРАЛ
    НЕ МОЖЕ ДА НЯМА ВИНОВЕН
    ЗА СМАРТА НА ЕДНО 4 Г ДЕТЕ
  • 56 ddььь

    6 0 Отговор
    Интересно ми е , три годишно дете , може ли да се вози на такъв тип шейна . Мерси
  • 57 Аз Варна

    10 1 Отговор

    До коментар #48 от "Жената":

    Нещастие а?Вместо да му извадят очите,му изписват веждите.Нищо,тя съвестта му ще го съди,ако има такава.А жената на живота му Маринела Сталинова си взе другото дете и го напусна.Нека му е .Дали е щастлив сам, с цялото това богатство.
  • 58 Тодор

    10 0 Отговор
    Лелееее и аз не знам как се управлява кола,ама се качвам да карам.Ако сгазя някой,не е пристъпление,а трагичен инцидент !
  • 59 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #50 от "Жената":

    "Чл. 122. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до пет години."
    Някъде да виждаш да пише, че не важи за роднини по права линия?!

    Коментиран от #62

  • 60 Бай Иван

    8 0 Отговор
    Следете бляскавата кариера на прокурорската оттук нататък
  • 61 Бай Иван

    7 0 Отговор
    Следете бляскавата кариера на прокурорската оттук нататък
  • 62 Хахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #59 от "Гост":

    ТРАНСПОРТНИЯТ МИНИСТЪР не е бил длъжен да знае правилата за управление на моторните шейни. ХАХАХА. ХАХАХА
  • 63 Другия с коня

    1 1 Отговор
    Тук ли сте сте....аз ви търся....тролове....ама мезете де..по-блажно мезете....
  • 64 МИХАЙЛОВ

    5 0 Отговор
    ...А ЖЕНИЦАТА КОТО БЕШЕ ОСТАВИЛА
    БЕЗ НАДЗОР САМО ЗА ЧАС ДЕЦАТА СИ САМИ
    И ТЕ САМИ ПРЕДИЗВИКАЛИ ПОЖАР И СЕ ЗАДУШИХА И УМРЯХА,
    Я АРЕСТУВАХА ВЕДНАГА В АРЕСТА
    И ПРОКУРАТУРАТА СВЕТКАВИЧНО Я ОБВИНИ
    В ИЗВЪРШВАНЕ НА НЕУМИШЛЕНО УБИЙСТВО НА ДЕТЕ
    ПО НЕСЪОБРАЗИТЕЛНОСТ И НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ...
    ...А СЪДЪТ ВЕДНАГА Я ОСЪДИ ЕФЕКТИВНО
    НА НЯКОЛКО ГОДИНИ ЗАТВОР
    И СЕГА Е ТАМ В ЗАТВОРА...
    ...ЕТО ТОВА Е БЕЗСПОРНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,
    ЧЕ БЪЛГАРИЯ НИТО Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА,
    НИТО Е ДЕМОКРАТИЧНА,
    НИТО ИМА РЕД, ЗАКОННОСТ,
    НИТО ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВНОПРАВИЕ...,
    ...А БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ИЗЦЯЛО СОБСТВЕНОСТ
    НА ФАШИСТКО-МАФИОТСКАТА РЕКЕТЬОРСКА ХУНТА - ГЕРБ
    И ЧЕ ТАЗИ ХУНТА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ
    В ПЪРВАТА ИЗЦЯЛО МАФИОТСКА ДЪРЖАВА,
    В КОЯТО ФАШИСТКО-МАФИОТСКАТА ХУНТА - ГЕРБ
    ПРИТЕЖАВА И КОНТРОЛИРА И УПРАВЛЯВА ВСИЧКИ ВЛАСТИ
    И УСТАНОВЯВА ТОТАЛЕН ТОТАЛИТАРЕН
    КОМУНО-ФАШИСТКИ И МАФИОТСКИ РЕЖИМ...
    ...ДА, БЪЛГАРИЯ Е ПЪРВАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА
    КОЯТО ИЗЦЯЛО Е СОБСТВЕНОСТ
    НА МАФИОТСКАТА ХУНТА - ГЕРБ...
    ...МАФИЯТА - ГЕРБ СИ ИМА ДЪРЖАВА И ТОВА Е ФАКТ...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 член на ГЕРБ

    4 0 Отговор
    Съдия Емилия Варадинова е член на ГЕРБ
  • 67 1944

    0 1 Отговор
    чайката добре научи цацата как се ръководи и закриля опг. и попполковника пренасочи задачите от центъра към агент "простакеса".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове