Last news in Fakti

4 Април, 2012 16:57 1 124 0

Пламен Димитров: Захариев рекетира "Горубсо"

  • горубсо-
  • захариев
Пламен Димитров: Захариев рекетира "Горубсо" - 1
Снимка: БГНЕС

34-ти ден продължават ефективните протестни действия на работниците и служителите от "ОЦК" АД, Кърджали, съобщават от КНСБ.

Днес за пореден път металурзите от ОЦК протестираха, като отново блокираха основния път между Кърджали и Хасково от 9.30 до 10.30 ч. На 05.04.2012 г. /четвъртък/ от 9.30 до 10.30 ч. работниците отново ще блокират пътя между Кърджали и Хасково, а от 16.30 ч. работниците от ОЦК, Кърджали ще проведат митинг-шествие. Сборният пункт на протестиращите ще бъде на колелото на Автогара "XXI век" в града. Шествието ще премине по бул. "България" до паметника на Васил Левски, където ще се проведе митинга.

Митингът ще бъде подкрепен от гражданите на гр. Кърджали, в това число работници от други предприятия, неполучили трудовите си възнаграждения, както и от синдикални членове на други федерации, синдикати и съюзи на КНСБ в града.

Ако до 06.04.2012 г. работните заплати на металурзите не бъдат изплатени, инициативният комитет предвижда на 11.04.2012 г. /сряда/ да бъдат проведени протестни митинги в гр. София, пред сградата на "Интертръст холдинг" АД и пред Народното събрание.

Ако и тогава исканията им не бъдат удовлетворени, работниците и служителите от ОЦК – Кърджали са решени да блокират най-близкия граничен контролно-пропускателен пункт.

Ръководството на КНСБ е обезпокоено от факта, че сделката за "Горубсо – Мадан" АД все още не е финализирана, когато с тези средства трябваше да се покрият голяма част от разходите за работни заплати и осигуровки в "ОЦК" АД, Кърджали.

На пресконференция в централата на КНСБ днес президентът на Конфедерацията Пламен Димитров алармира, че Валентин Захариев прилага форма на рекет спрямо новите собственици на "Горубсо – Мадан" АД. В момента Захариев има искания към тях за прехвърляне на своите кредити от банките, които да бъдат погасени от новите собственици. Това е и причината да се бави финализирането на сделката за мините. Новите собственици също вече имат дължими заплати към работниците, но не могат да им ги изплатят, докато сделката не е сключена.

Това е изключително обезпокоително, още повече че в средата на този месец изтича срокът, поставен от правителството, за прекратяване на концесията, а в момента новите заплати на миньорите започват да стават дължими. Пламен Димитров каза, че тези обезпокоителни факти ще провокират миньорите и можем да очакваме форми на натиск към стария собственик и към правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА