Last news in Fakti

7 Април, 2012 09:03 1 195 1

Брадви пред парламента във вторник вечерта

  • за да остане природа в българия-
  • шествие-
  • гори-
  • закон

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” ще проведе протестно шествие по повод готвените промени на Закона за горите на второ четене във вторник, 10 април 2012 г., 19 ч., от стълбите на бившия Партиен дом към парламента (началният пункт подлежи на окончателно потвърждение)

Протестиращите ще носят 240 символични брадви, по една за всеки депутат, които ще оставят пред сградата на парламента.

„Депутатите са изправени пред символичен избор – или да пресекат корупционните схеми, чрез които ще се застрояват безплатно, безсрочно и без търг българските гори, или да помогнат за изсичането на българската гора, като гласуват готвените промени в Закона за горите”, поясняват от коалиция „За да остане природа в България”.

Преди това във вторник, 10 април 2012 г., в 10 ч. природозащитниците символично ще занесат брадва и в Министерски съвет за премиера Бойко Борисов със същото предложение - или да прекъсне корупционните схеми, чрез които ще се застрояват българските гори, или да помогне за изсичането на българската гора, като не спре промените в Закона за горите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    are stiga revahte .pri Seriogata Stanishev tyraiahte.