Last news in Fakti

18 Януари, 2012 07:57 1 247 0

Шествие за българските гори и Витоша

  • промени в закона-
  • за да остане природа в българия
Шествие за българските гори и Витоша - 1
На 11 януари, пред Народното събрание, от коалицията "За да остане природа в България" организираха протест срещу предложените промени в Закона за горите - Снимка: БГНЕС

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България”, скиори, сноубордисти и туристи организират шествие в защита на българските гори и Природен парк Витоша.

Горите не могат да говорят – да викнем вместо тях” ще започне днес в 18.30 ч от паметника на Патриарх Евтимий. То ще премине по ул. „Граф Игнатиев”, пл. „Славейков”, ул. „Г.С.Раковски”, бул. ”Цар Освободител” и до пл. „Народно събрание”, където ще има митинг, съобщават от коалицията.

След вчерашното решение на правителството, което преразглежда договора с Шеврон и очаквания днес мораториум от парламента върху сондажите за шистов газ днешният протест ще бъде знаков както за организаторите, които вчера обявиха, че протестите за горите и срещу шистовия газ се сливат, така и за управляващите.


Схема на движението на шествието, по данни на коалицията:

1. От 18:00-18:30 събиране на площадката на Попа (без да пречим на трамваите и да слизаме на платната за движение)
2. 18:30-18:45 бързо се придвижваме по Граф Игнатиев до Славейков, за да спрат трамваите само за 15 минути! Улесняваме преминаването на трамваите ако се наложи.
3. 18:45-19:05 по ул.Раковска до Руската Църква от едната страна на движението.
4. 19:05-19:30 по жълтите павета до пл.Народно събрание от едната страна на движението.
5. 19:30-20:00 митинг около паметника на Цар Освободител, без да влизаме в зоната за сигурност на Парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА