7 Април, 2012 15:08 828 3

Първанов отново в спор с Бойко Борисов за АЕЦ „Белене“

  • георги първанов-
  • аец белене
Първанов отново в спор с Бойко Борисов за АЕЦ „Белене“ - 1
Снимка: БГНЕС

„Подкрепям внасянето на вот на недоверие към правителството, но ми се струва не достатъчно, рутинно, само допълнителна изява на аргументите на левицата и на всички онези, които отстояват бъдещето на ядрената енергетика в България", каза във Враца бившият президент Георги Първанов, цитиран от БНР.

Той присъства на отчетно-изборното събрание на местната структура.

По-важно според него е осъществяването на национална подписка по темата „Белене", която би могла да доведе до необратимо решение в полза не само на проекта, а и на ядрената енергетика изобщо.

По повод изказване на премиера Борисов, че за целия си мандат Първанов не е свършил нищо по темата, той отговори: „Господин премиерът не може да прочете за цял ден това, което аз съм свършил и то е описано в паметните записки, с които той разполага. Става въпрос за свършеното по „Белене". Аз съм осигурил „Белене" и целия голям шлем – тези енергийни проекти, на които той се радва или които оспорва.

„Южен поток" съм го постигнал аз заедно с президента Путин. Аз съм осигурил трасетата и източниците на този газ, който той щедро обещава от Азербайджан, който трябва да мине или през Грузия, или по друг маршрут.

Така че, намирам за много дребно и непочтено казаното от министър-председателя и това не може да оправдае по никакъв начин неговия провал в енергийната политика".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паго

    1 0 Отговор
    Тоя съвсем изтрещя,осигурил Белене и "целия голям шлем".Гоцееее...Гоце,мислех,че след края на безкрайният ти мандат ще ни оставиш на мира,но не би."Пази Боже сляпо да прогледа" му казваме на това българите...
  • 2 venci

    1 0 Отговор
    абе Гоце,защо 10 годинки не направи нищо за да си оправдаеш покупите за Белене а се чудеше къде да мърсуваш и да ходиш на лов. вие сте си калкулирали и комисионните в цената от 60 евро на мегават ,ама не сте предвидели че,ще,ви отсвирят на изборите.
  • 3 Ланс Линг - тайният агент

    1 0 Отговор
    Тоя като президент никой не искаше да го кани на посещения. Обикаляше държави като Туркменистан и Таджикистан само.