Last news in Fakti

8 Април, 2012 11:58 2 060 1

Паскалев: Обмислям да съдя Цветан Цветанов

  • йордан динов-
  • костадин паскалев-
  • цветан цветанов
Паскалев: Обмислям да съдя Цветан Цветанов - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три факта ме потресоха. Един министър си позволява да прави внушения. Внушенията се приемат безконтролно и некритично. Вътрешният министър си позволява да прави внушения.

Това каза пред "Неделя 150" по БНР бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев във връзка с убийството на бизнесмена Йордан Динов.

Ако в този човек (бел. ред. министър Цветан Цветанов) има малко човешко достойнство или капчица морал, бих искал да каже ясно: парите, намерени в Йордан Динов, са предназначени за Паскалев и да обяви мотивите си за това твърдение и тогава господин министърът ще бъде съден, категоричен е Паскалев.

"Очевидно министър Цветанов знае повече за убийството на Динов. Второ. Министърът казва, че е имало множество актове срещу Динов, нима министърът не знае, че се води дело за черно тото, което Динов е спечели. Нима не знае министърът на вътрешните работи, че в момента на убийството си, Динов води три дела срещу НАП и Комисията по хазарта. Тоест не държавата съди Динов, а Динов съди държавата. В деня на убийството медиите коментираха, че е убит хазартен бос, убит е човек, занимаващ се с черно тото. Убит е криминално проявен. Това е тежко внушение направено в медиите и след това в обществото, че е убит криминален тип. Искам да знам кой и защо уби Йордан Динов.

Надявам се полицията да си свърши работата", каза Паскалев.

Според него, темата е кой и защо го уби и това трябва да е въпрос, на който трябва да отговори министърът. "Нека ясно да каже защо забърква моето име в нещо, което би трябвало да разреши самият той. Имах среща с Йордан Динов преди 6 месеца по искане на баща му. По молба на бащата посъветвах Йордан да се откаже от тази дейност, но Йордан беше убеден, че дейността му е напълно законна. Йордан Динов твърдеше, че в нормална държава нито административен, нито полицейски натиск може да го спрат да се занимава със законна дейност.

Втората ни среща, която трябваше да стане преди 11 ч. в сряда не се състоя, Йордан беше убит. Той идваше към мен и потърсих полицаите и им обясних, че той е идвал към мен. Поисках в своите показания да бъде разпитан и министър Цветанов, защото всеки трябва да носи отговорност за своите думи. Нито съм знаел, че Йордан притежава такава сума от 30 000. Това са твърдения, които споделя господин Цветанов. Финансово парични отношения с фамилията Динови не съм имал, а съм имал чисто топли и приятелски отношения. Отиде си един човек абсолютно незаслужено", обясни Паскалев.

Той посочи, че вместо да прави политически внушения, се надява министърът на вътрешните работи ще се ангажира персонално с този случай. "Ако бащата се е страхувал, че Йордан развива дейност, то не е било свързано с това, че е незаконна, а това, че засяга интереси. Фирмата на Йордан се е развивала мощно и бързо. Онова, което е поставил като задача пред себе си да разкрие 80 офиса в България през първата година, а през втората - 300. Нали си давате сметка, че никой не може да направи такова нещо, ако дейността му е незаконна. Ако има морал в министър Цветанов той ясно да каже: тези пари са за Паскалев и да каже мотивите и тогава господин Цветанов ще бъде съден в български или в европейски съд", подчерта Паскалев.

Що се отнася до битката за лидерския пост в БСП, Паскалев каза, че "онзи, който ясно каже, че по този начин не бива да се живее в България, ще бъде подкрепен от мен".

40-годишният благоевградски бизнесмен Йордан Динов бе разстрелян в центъра на София около 10 часа сутринта в сряда на ъгъла на улиците "Будапеща" и "Кирил и Методий". 40-годишният бизнесмен е починал в линейката на път за болницата. Убиецът е бил един и не е бил маскиран.

"Баща му д-р Петър Динов ми е личен и много добър приятел и когато прочетох за убийството на сина му отидох веднага". Така Паскалев обясни за БГНЕС присъствието си на местопрестъплението. Йордан Динов е син на известения благоевградския гинеколог доктор Петър Динов, който завежда АГ отделение в частната болница в Дупница. Йордан Динов беше управител за Благоевградска област на букмейкърски пунктове "Planet win-365", които са под шапката на австрийската фирма Скай Спорт - 365 - България ООД.

На другия ден министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че не може да се говори за ескалация на поръчковите убийства. Цветан Цветанов коментира зачестилите в последно време разстрели в София така: "Самият факт, че отиваш на уговорена среща сутринта, в себе си носиш 32 000 лева и 5000 евро, не знам какви са били мотивите, за да носиш тези пари толкова рано сутринта и да отиваш на среща с бившия кмет на Благоевград Константин Паскалев. Не бих смятал, че има ескалация, Киро Шкафа беше част от групата на Наглите. Той беше извън килията, ако беше в следствения арест, мисля, че щеше да чуе присъдата си".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    koi e sobstvenik na evrofutbol?tam tarsete problema.