Last news in Fakti

4 Април, 2012 11:12 18 826 21

Убиха бизнесмен в центъра на София /Обновена към 17,35 ч./

  • убийство-
  • софия-
  • йордан динов-
  • хазарт
Убиха бизнесмен в центъра на София /Обновена към 17,35 ч./ - 1
Снимки: БГНЕС

40-годишен мъж е прострелян в центъра на София. Мъжът е починал на път за болницата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Застреляният благоевградчанин е Йордан Динов - син на известният гинеколог д-р Петър Динов.

Столични криминалисти изясняват обстоятелствата около извършеното тази сутрин престъпление. Сигнал за извършеното престъпление е подаден към 10.00 часа тази сутрин на тел. 112 – мъж лежал в безпомощно състояние на ъгъла на улиците "Будапеща" и "Кирил и Методий".

Светкавично на място пристигнали екипи от столичната дирекция, Пето районно управление и линейка от Спешна медицинска помощ.

Състоянието на мъжа било критично и независимо от оказаната първоначална помощ, на път за болницата той починал. Установена е самоличността му – 40-годишен благоевградчанин, който се подвизавал в София без адресна регистрация, регистриран в полицията за незаконен хазарт.

И в момента продължава първоначалният оглед на място. Случаят е поет от криминалисти от сектор "Престъпления против личността" и колегите им от столичното Пето районно управление.

Очевидци са видяли извършителят да се отдалеча от мястото на убийството. Видялите го твърдят, че той е бил без маска.

На мястото на покушението се появи бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, който е близък приятел на бащата на застреляния.

Родопчани са едни от най-залагащите на футболни мачове в България, това било отбелязано на семинар в Пловдив на набиращата популярност у нас букмейкърска къща "Planet Win 365" на убития днес в столицата Йордан Динов. Семинарът се състоял през февруари, а Динов обявил, че е най-доволен от резултатите в Кърджали и хората, които работят за него в града край Арда, пише 24rodopi.

Само в Кърджали не е затварян пунктът след мащабната полицейска акция преди време. „Търсете топлите отношения с полицията и прокуратурата”, посъветвал и другите регионални представители Динов, давайки за пример действията на хората си в Кърджали.

На събирането в Пловдив станало ясно, че една от най-оборотните зали за залагания в Кърджали, в която се приемат залози за „365", е била купена от бившият прокурор на Кърджали Иванка Бръмбарова. Нейното име фигурира отскоро в агентския акаунт на австрийската верига.

Не е изключено пари на кантората „Дуков и партньори” да се въртят в нелегалния бизнес. Срещу Дуков в момента се води разследване относно отпуснатите стотици хиляди левове заеми на строителни предприемачи. Ортак на Бръмбарова и Дуков е друг бивш прокурор – Иван Бояджиев. Неговото име пък се прочу покрай проверките за източване на средства от обект „Водно огледало”. Бояджиев спря преписката на Икономическа полиция, която доказа, че има източени милиони левове.

В тайна се пази цената на сделката между Динов и Бръмбарова.

Между 7 и 10 хиляди лева печелел пунктът на Бръмбарова на месец.

Разпитват се свидетелите, които са установени, на днешното убийство в столицата, информира по-късно пред Агенция “Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. „Има иззети записи от камери; продължаваме да търсим такива. Близките на простреляния също са тук – с тях се водят разговори. Към момента няма данни – убитият да е получавал заплахи и да се е чувствал застрашен”, каза старши комисар Йорданов. 

Заподозрени за убийството към момента няма. 

Аз да имам страх!? От кого? Коректен съм, заявява Йордан Диновп приживе в едно от последните интервюта за всекидневника „24х7 Родопи” и за сайта 24rodopi.com Той гостува в града край Арда заради офиса за залози, който функционира в квартал „Възрожденци”

Г-н Динов, след пробива в Пиринско, стъпвате и в Родопите? Защо?

Тук хората залагат много. Разбират футбола.Кърджалийци ще могат и да спонсорират аматьорския спорт в региона, респективно и любимия „Арда”, получавайки едновременно с това наслада както емоционална, така и финансова от онлайн залагания в глобалната мрежа.

Каква е разликата с другите букмейкъри?

Планетуин 365 е нещо бъдещето в този бранш. Политиката на букмейкъра гарантира 98 на сто възвращаемост на постъпленията в регионалните си центрове. Залозите се правят единствено в интернет. Ролята на информационния офис, било в Кърджали, било в друга точка на България, е да помогне на играчите в съставянето на собствен акаунт, чрез който се извършват залаганията, като всеки един желаещ може да отвори собствена сметка в него. Кърджали е третият град в страната след Благоевград и Петрич, където се открива център на австрийския букмейкър.

Хазарт!? Не ви ли е страх?

Аз да имам страх!? От кого? Аз съм бизнесмен, коректен съм към всички. Добре съм посрещнат в цяла Европа.

От конкуренция? От държава? Все пак плащате ли данъци на държавата?

Европейското законодателство гарантира правото на всеки безпрепятствено да ползва услугите на чужди компании, като австрийската. Държавата е длъжна да защитава правото на потребителя да похарчи парите си както намери за добре. Това е и причината тепърва на българския пазар да стъпват подобни компании. Конкуренцията движи прогреса, а в момента 85% от световните залози се правят онлайн. Чрез този метод на залагания и конкретно-planetwin365.com се осигурява на клиентите: европейско качество на услугите, липса на банкови такси, високи коефициенти и удоволствието да премериш сили с играчи от цял свят. От другия месец стартира турнир по покер в planetwin365.com само за българи. Той е безплатен за всички играчи, т.е. те няма да влизат с пари в акаунта си. Въпреки това обаче на победителите ще са осигурени, както предметни, така и парични награди.

Съгласно законите на ЕС и България всеки залог е търговска сделка, а чрез planetwin365.com тя се сключва в Австрия. Компанията залага на изключителна прозрачност, разполага с всички необходими разрешителни за извършване на подобна дейност. Благодарение на сигнал от нейните италиански офиси до прокуратурата, в момента на Апенините тече разследване за уговорени мачове. Един от попадналите под лупата на властите в Италия е и футболистът Джузепе Синьори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мразя Софийската пумия

    3 3 Отговор
    И това се случва в най-добрия град за живеене в България-не мога да повярвам,сигурно има някаква грешка!
  • 2 дедо стефчо

    3 1 Отговор
    Убийства стават навсякъде по света. Не знам как е положението в Пхенян....
  • 3 знаещия

    0 3 Отговор
    да ги изчистим за един ден бьлгария започнаха
  • 4 papagal

    2 1 Отговор
    vsi4ko e ot lakomiq...za pari,vlast,koli,k..vi,murvi i t.n.
  • 5 Радар

    4 0 Отговор
    Смъртна присъда за убиеца и поръчителя! Трябва да минем по то този път към Европа, защото нещастниците убийци са много.
  • 6 АНТИ ИНВЕСТИЦИЯ

    5 0 Отговор
    ВИЖТЕ САМО -ОТНОВО ЗАМЕСЕНИ ПРОКУРОРИ ОТНОВО КОРУПЦИЯ В ПРАВОСЪДИЕТО А ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК ОЧАКВА СПРАВЕДЛИВОСТ И ПОДКРЕПА ... ??? ПО ЧЕРНОМОРИЕТО БЯХА ПРИДОБИТИ ОГРОМНИ ИМОТИ ЗА БЕЗ ПАРИ ЧРЕЗ ДАЛАВЕРА ОТ ИЗВЕСТНИ ПРОКУРОРИ ИЛИ ТЕХНИ РОДНИНИ И В КРАЯ НА КРАЙЩАТА ВСИЧКО БЕШЕ УЗАКОНЕНО ... ПРОКАЖЕНА ДЪРЖАВА ! КОЙ Е ЛУД ДА ИНВЕСТИРА ИЛИ ДА ЖИВЕЕ ТУК ... ЕВРОПА НИ МРАЗИ А И НИЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ ПО-СКОРО НАШИТЕ СЛЕПИ И ГЛУХИ УПРАВНИЦИ !
  • 7 кик

    1 3 Отговор
    хаха не само европа ами и вси4ко божества ни мразат..........скоро 4етах предсказание 4е когато ни фрасне нибиру тука щело да бъде защитена зона хахахахахах аз като гледам и си права равносметка то4но от тука ше по4не края на света хахаха и ние ше измреме първи и с това може и да се свърши изкуплението на 4ове4еството
  • 8 АНТИ ИНВЕСТИЦИЯ

    1 1 Отговор
    ХА ХА ХАААААААААА КИК ТИ МЕ РАЗВЕСЕЛИ ПИЧ ! ТАКА СИ Е .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 кик

    1 2 Отговор
    то края не света е запо4нал ве4е от бугарситан хахахахах
  • 11 Кирил

    2 1 Отговор
    Много бързо изчезна информацията, че въпросният "бизнесмен" е бил познат на полицията като организатор на незаконен хазарт и други такива, които прочетох първо. Пак ще кажа, че дори есесовците са били бесни, че не могат да контролират българската преса.
  • 12 Илич Рамирес

    2 1 Отговор
    ВСИЧКИ КОИТО СА ИЗВЪН ЗАКОНА ВЕЧЕ ГИ НАРИЧАТ БИЗНЕСМЕНИ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българче с мечти

    2 1 Отговор
    Кик ...брат МНОГО ТЕ МРАЗЯ .. Тва е чисто лично ! Зс първи път пиша такова нещо ,но ти ме изкарваш извън нерви с твоята анти-българщина... честно .. разкарай се от тази страна и т'ва е и не казвай ,че си българин . Ти НЕ живееш в България ,а в няква измислена страна Булгаристан .. аз обаче живея в моята родина и тя се казва България и дори със проблемите си си остава чудесно място . Толкова сте глупави и жалки вие които само плюете тук :) Никой никога няма да ви уважава ! А мен достатъчно ме уважават ,но въпреки всичко ти желая само хубави неща ,няма смисъл да ви се ядосвам !
  • 15 безработен глупак

    1 1 Отговор
    абе какви са тези бизнесмени ,какво работи в булгаристан....освен за тези ......нашите
  • 16 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    leka mu prast na choveka.dano hvanat barzo strahliveca koito e vinoven za sluchiloto si.
  • 17 проповедника

    2 0 Отговор
    убийците ше носят тежката отговорност пред БОГ, като отнели човещки живот,което БОГ строго е забранил: " Не убивай! "

    Коментиран от #18

  • 18 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "проповедника":

    @17 prav si
  • 19 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    ДО№14 българче с мечти
    АКО НАИСТИНА СИ БЪЛГЪРЧЕ,бъди
    по активен за запазване на БЪЛГАРИЯ,младите може да направите
    промяната,както сириозния политик КУШЛУКОВ преди извесно време!
  • 20 Случаен

    0 0 Отговор
    Убийство на голям престъпник е голямо престъпление.
    Убийство на малък престъпник е малко престъпление.
    Убийство на невинен човек не се счита за престъпление.
    Съдейки по реакцията на институциите в България.
  • 21 Мичка

    0 0 Отговор
    Какво е произвеждал този бизнесмен ?