Last news in Fakti

9 Април, 2012 06:38 727 3

Комисията по помилване ще даде отчет за дейността си

  • маргарита попова-
  • помилване
Комисията по помилване ще даде отчет за дейността си - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията по помилване при президента ще отчете на днес за пръв път публично дейността си до момента, съобщиха от прессекретариата на президента.

Вицепрезидентът Маргарита Попова и председателят на комисията д-р Ива Пушкарова ще представят данни за постъпилите и разгледани молби за помилване от края на февруари до 31 март тази година. Ще бъде представен кратък анализ на работата и постигнатите резултати от административната дейност на комисията.

В публичните отчети на комисията ще участват и представители на ангажираните с процедурата по помилване институции, включително ВКП и ГД "Изпълнение на наказанията" при Министерството на правосъдието. Съгласно одобрените с указ на държавния глава правила за работа, комисията отчита дейността си до всяко 10-то число на месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро Алексиев

    0 1 Отговор
    Попова да не се хили, а да обясни защо е подписвала указите на Марин и защо и двамата не са вече в затвора!
  • 2 lili

    0 0 Отговор
    abe daite vtori 6ans na tiq hora neka sa svobodni za6toto balgariq e svobodna darjava
  • 3 Калина

    0 0 Отговор
    Да се подкрепя положителното развитие на личността на
    осъдения и неговата ресоциализация е добро намерение, но както виждаме, досега е помилван само един и то безнадеждно болен. Помилването би трябвало да е надежда и стимул за всеки осъден. А какъв стимул може да бъде перспективата да бъдеш помилван, когато се превърнеш в безсилно същество, което не може да бъде полезно дори само на себе си. Безсмислено е да се държат млади здрави мъже повече от 10-12 години в затвора. По-дълъг престой би имал пагубно влияние върху способността им да се ресоциализират, от което губи цялото общество.